filmihullu

(etusivu)
(uusin numero)
(arkisto)
(tilaus)
(info)

a r k i s t o | 2 0 0 4

Siirry vuoteen:
1996 · 1997 · 1998 · 1999 · 2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009

Kansikuvaa tai otsikkoa klikkaamalla saat luettavaksesi ko. numeron sisällysluettelon sekä valikoidut nettiartikkelit ja Nitraattikopio-stripit.

1 | 04 · Clint Eastwood, David Lynch, Lars von Trier.

Vuosi 2004 käynnistyy kolmen keskenään melko lailla yhteismitattoman mutta arvostetun ja aktiivisen mestariohjaajan parissa. Suurimman osan numeron sivuista täyttää Clint Eastwood, joka saa seurakseen David Lynchin ja Lars von Trierin. Taustatukea ulkomaan osaajille antaa Markku Pölönen, jonka elokuvasta Koirankynnen leikkaaja saadaan roiman analyysin lisäksi myös kiehtovaa taustatietoa lavastaja Minna Santakarin haastattelun muodossa.


2 | 04 · Suuri Suomi-numero: Auli Mantila, Matti Kassila, Kari Sohlberg, Mirjami Kuosmanen, Pirjo Honkasalo

Tarjolla on niin mestariohjaaja Matti Kassilan henkilökohtaisia näkökulmia elokuvan tekemiseen kuin Auli Mantilan ja kuvaaja Kari Sohlbergin haastattelut. Uusin kotimainen elokuva saa osansa Hannu Waaralan käsittelyssä.
Lisäksi valotamme salakuljetusaiheiden käsittelyä kautta kotimaisen elokuvan historian ja Mirjami Kuosmasen monisäikeistä tähtikuvaa. Palaamme myös DocPoint-festivaalin satoon syväluotaamalla Pirjo Honkasalon tuotantoa.


3 | 04 · Televisio

Filmihullun kesänumero keskittyy suomalaisen television nykytilaan. Osansa saavat niin televisiosarjojen perinne ja kehitys, historian ja nykyhetken yhteneväisyydet ja eroavaisuudet, kuin Yleisradiota kalvavat muutokset. Omat esseistiset arvionsa saavat monen muun sarjan muassa esimerkiksi tanskalainen Valtakunta, brittiläinen Pimeyden ytimessä ja suomalainen Hanski.
Esittelemme myös legendaarisen ranskalaisen taidehistorioitsijan Élie Fauren (1873-1937), ja Matti Kassila piirtää henkilökuvan kotimaisen elokuvan tuottajaguru Toivo Särkästä.


4 | 04 · Sodankylä

Perinteinen Sodankylä-paketti runsaampana kuin koskaan. Italialaisen nykyelokuvan johtava tekijä Nanni Moretti valottaa ristiriitaa elokuvantekijän, näyttelijän ja ohjaajan julkisen persoonan välillä. Legendaarinen brittiohjaaja Val Guest kertoo puolestaan englantilaisen elokuvanteon vaiheista. Päävieraiden kirjo täydentyy runollisesta elokuvasta politiikan myrskynsilmään ohjautuneen venäläisen Marlen Hutsijevin elegisillä kertomuksilla ja Jörn Donnerin suorasanaisilla lausunnoilla maamme elokuvan tilasta ennen ja tänään.
Osansa saavat niin ikään Sodankylän mestariluokkien legendat Michael Henry Wilson ja Alain Bergala sekä uudemman elokuvan pettämättömät helmet.


5-6 | 04 · Elokuvan myyttihahmot

Filmihullu päättää vuoden 2004 huimalla "Elokuvan myyttihahmot" tuplanumerolla, joka ilmaantuu koteihin parahiksi jouluksi. Toista sataa hahmoa käsittävä skaalamme on huimaavan laaja. Monipuolinen kirjo elokuvataiteessa kautta aikojen esiintyneitä ja vaikuttaneita myyttisiä henkilöitä ja satuolentoja, hahmoja jotka ovat ylittäneet persoonallisuudellaan, vetovoimallaan ja viehkeydellään normaalin olemassaolon rajat.


· Tilaa Filmihullu ·


filmihullu · filmihullu@kaapeli.fi