filmihullu

(etusivu)
(uusin numero)
(arkisto)
(tilaus)
(info)

a r k i s t o | 2 0 0 1

Siirry vuoteen:
1996 · 1997 · 1998 · 1999 · 2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009

Kansikuvaa tai otsikkoa klikkaamalla saat luettavaksesi ko. numeron sisällysluettelon sekä valikoidut nettiartikkelit ja Nitraattikopio-stripit.

1 | 01 · Tähti / Näyttelijä

Tähtiloistetta ja karisman hehkua! Mistä on todelliset tähdet tehty? Siihen haetaan vastausta muun muassa Marlene Dietrichin, Marilyn Monroen, Greta Garbon, Meryl Streepin, Julia Robertsin, John Waynen, Michel Piccolin, Vladimir Vysotskin sekä Palmu-elokuvien suomalaisnäyttelijöiden ominaisuuksia eritellen.


2 | 01 · Elokuva & kirjallisuus

Onko kirjallisuus elokuvan paha äitipuoli vai elokuva kirjallisuuden nuorin sisar? Elokuvan ja kirjallisuuden alituista, joskus hedelmällista ja joskus ongelmallista suhdetta valaistaan niin useiden esimerkkien kuin yleisemmänkin pohdinnan kautta.


3 | 01 · Elokuva & muut taiteet

Edellisessä numerossa alkanut syväsukellus elokuvan ja muiden taiteiden välisiin suhteisiin jatkuu. Tällä kertaa ei keskitytä pelkästään elokuvan ja kirjallisuuden suhteisiin, vaan osansa saavat lisäksi muun muassa elokuvan suhde teatteriin ja maalaustaiteeseen - sekä luonnollisesti elokuvan luonne "seitsemäntenä taiteena", taiteiden sulatusuunina ja synteesinä.


4 | 01 · Italowestern

Italowestern-kartoituksen lisäksi numerossa paneudutaan Sodankylän festivaalin antiin. Mukana ovat Sergio Sollima, Jerry Schatzberg, Freddie Francis ja Agnès Jaoui. Festivaalin elokuvista lähemmässä tarkastelussa ovat muun muassa Schatzbergin Variksenpelätin ja Paniikki piikkipuistossa, Hitchcockin Täydellinen rikos, Griffithin Broken Blossoms, Dardennen veljesten Rosetta, Bonellon Le Pornographe sekä Francisin kauhuelokuvat


5 | 01 · Dokumenttielokuva

Dokumenttielokuvaa laajasti käsittelevässä numerossa pääpaino on kotimaisissa dokumentaristeissa. Käsittelyssä ovat muun muassa Markku Lehmuskallion ja Anastasia Lapsuin, Seppo Rustaniuksen, Kanerva Cederströmin, Arto Halosen ja Visa Koiso-Kanttilan elokuvat. Lisäksi mukana Albert Mayslesin, dokumenttikuvaaja Marita Hällforsin, ja Stanley Kubrickin pitkäaikaisen työtoverin Jan Harlanin haastattelut.


6 | 01 · Animaatio. Televisio. Videotaide.

Vuoden viimeinen numero tarkastelee kansainvälisestikin arvostusta kerännyttä suomalaista animaatiota ja videotaidetta. Lisäksi numerossa tarkastellaan television ominaislaatua ja Al-Jazeera -kanavaa. Ulkomaisista nimistä mukana ovat muun muassa Quayn veljekset, Gilles Deleuze, Umberto Eco ja Kostana Banovic - sekä Tim Burton ja Apinoiden planeetta.
· Tilaa Filmihullu ·


filmihullu · filmihullu@kaapeli.fi www-sivut....hopeinenKUU · kuu@megabaud.fi