filmihullu

(etusivu)
(uusin numero)
(arkisto)
(tilaus)
(info)

a r k i s t o | 2 0 0 0

Siirry vuoteen:
1996 · 1997 · 1998 · 1999 · 2000 · 2001 · 2002 · 2003 · 2004 · 2005 · 2006 · 2007 · 2008 · 2009

Kansikuvaa tai otsikkoa klikkaamalla saat luettavaksesi ko. numeron sisällysluettelon sekä valikoidut nettiartikkelit ja Nitraattikopio-stripit.

1 | 00 · Freud & unien tulkinta. Bunuel & Bresson. Huston & sota.

"Unien tulkinnan ilmestyttyä länsimainen taide ei ole enää ollut entisensä. Tietoisuus piilotajunnasta on läpäissyt koko 1900-luvun kulttuurin, sen kaikki lajit ja kerrokset, galleriataiteesta mainoksiin."


2 | 00 · Suomalainen buumi.

"Auli Mantila on elokuvantekijä, joka uskaltaa kulkea vastavirtaan. Hänen toinen pitkä elokuvansa, Pelon maantiede, yrittää tarttua nykyhetkeen ja ennen muuta naisten ahdistavaan kokemukseen siitä, raiskauksiin ja pahoinpitelyihin, luomalla elokuvan ja katsojan välille etäisyyttä ja ristiriidan näkökulmaa - jopa tiettyä vieraannuttamis-efektiä. Tässä suhteessa Mantilan elokuvassa on jopa "fassbinderilaisia" kaikuja ja painotuksia."


3 | 00 · Almodóvar. Pahan pauloissa.

"Almodóvarilla on läpi elokuviensa hämmentävän taidokas tapa vierottaa asioiden merkitykset ja painotukset niiden alkuperäisistä lähtökohdista ja muuntaa selkeästi negatiivisia asioita hyväksyttävään tai ainakin huomiotaherättävään muotoon. Onko esimerkiksi instestiä koskaan elokuvan historiassa käsitelty lauhkeammin ja raukeammin kuin Intohimon labyrintissa - herättämättä katsojassa yhtäkään inhon tai likaisuuden tunnetta - vaan vain ja yksinomaan huvittuneisuutta ja naurua elämän pikku kummallisuuksille."


4 | 00 · Sodankylä 2000: Taviani-veljekset, Kiarostami, Rafelson, Passer.

"Miten sitten ratkaista tämä visainen yhtälö: kesälomailija - luonto - korkeatasoinen elokuva? Miten todistaa että meitä ei kiinnosta juhannuksen alla vain pimeä pullo, Lapin puukko ja halpa pillu, vaan ennen kaikkea Godard ja Bresson? Keksivät nerokkaan ja pähkähullun testin: Sodankylän elokuvajuhlat!"


5 | 00 · Seksuaalisuus & erotiikka.

"Elokuvien intohimo on matkaa unelmiin. Intohimotarinat ovat kertomuksia riippuvuudesta, halusta himoita ja tulla ravituksi yhä uudelleen ja uudelleen. Nämä elokuvat antavat meille samalla ohjeiston siitä kuinka seksuaaliset tunteet voidaan ilmaista, kuinka ilmaistaan kiinnostusta, kuinka vietellään ja kuinka toista kosketetaan."


6 | 00 · Godard 70 vuotta. Juutalainen kokemus.

"Vain angloamerikkalaisia lähteitä tai elokuvamarkkinapörssejä lukemalla saattaisi tosiaan saada sellaisen kuvan, että Godardia ei ole olemassakaan tai että hänet olisi syytä unohtaa. Godardista ei ole pakko pitää, mutta hänen sivuuttamisensa tai unohtamisensa on lähinnä barbariaa - eli sitä mielentilaa jossa viime vuosisata Eric Hobsbawmin mukaan muutenkin kunnostautui."




· Tilaa Filmihullu ·


filmihullu · filmihullu@kaapeli.fi www-sivut....hopeinenKUU · kuu@megabaud.fi