Sami Määttä 12.11.2013

 

Vihjeitä, kirjoituksia, kokeiluja

Steve Goodman sävelsi ja sanoitti vuonna 1971 laulun 'City of New Orleans'. Arvatkaapa, mistä biisi kertoo? No, kysehän on junasta. Loput selviävät suomenkielisistä sanoista, jotka tein tähän hienotunnelmaiseen countrybeatiin.

Internet-palveluja tarjoaa Kaapelisolmu, Informaatio-osuuskunta Katto-Meny. Vakaata menoa vapaasoftan varassa!

Suosikkibändini on Ernos. Vuoden 1968 kokoonpano: Erno Lindahl (laulu ja soolokitara), Ilari Hannula (laulu), Marjo-Riitta Kervinen (laulu ja koskettimet), Kati Borg (laulu), Timo Penttilä (rummut), Sebastian Nurmi (basso) ja Kari Laakso (kitara). Stemmalaulu ja omaperäiset suomenkieliset sanoitukset kiinnittivät huomioni tähän poppooseen ja varsinkin Rutto ja romu -LP:tä olen paljon kuunnellut. Back to the 60'ies -tapahtumissa heitä näkee ja kuulee, Tallinnassa Ernos esiintyi vuonna 1968 ensimmäisenä länsibändinä ja juhlakonsertti oli 2008 täsmälleen samassa paikassa, Estonia-teatterissa ja samana päivänä, 23.9. Juutuubistakin löytyy Ernos. RockPop

Suomen luonnonsuojeluliiton energianeuvoston piirissä kehiteltiin norppamerkittyjen energiakauppojen systeemi. Nykymuodossaan se on EKOenergia -ympäristömerkki sähkölle. Ideana oli "leimata" biomassaan, aurinkoon, tuuleen ja maalämpöön perustuvat energian toimitukset ja myös energiansäästöpalvelut ekoenergiaksi. Kuluttajat ja tuottajat houkutellaan selkeän merkinnän ja tarkkaan harkitun kriteeristön perusteella hyvän asian tukijoiksi. Luonnonsuojeluliiton ja sen pohjoismaisten sisarjärjestöjen piirissä on tehty suuri työ ekoenergia -tulevaisuuden puolesta.

Kirjoituksia


www.flickr.com
Kathmandu spim's Kathmandu photoset

 

http://www.kaapeli.fi/~smaatta/
linkitan.html