Mosaiikki
U-karate
Leif
Mökillä
Organisaatio
Week End
Peace
Usko
Vietnam
Rockpop
Uutisia
Tuulet

10.10.1998
Sami
blancbla blancbla blancbla blancbla blancbla blancbla blancbla blancbla
Leif
Leif Färding ansaitsee aivan erityiset maininnat. Lefa oli vaasalainen ja sittemmin Helsinkiin muuttanut runoilija, liikkeeseen laittaja ja Oraan suojelijoiden perustajia. Hänen runonsa, kirjoituksensa, ideansa ja tekonsa vaikuttavat edelleenkin.

"Koko maailman rakastaja oli oikeaoppiselle vasemmistolle moraalinen mahdottomuus, vapaamielisenä itseään pitävälle porvaristolle hentomielinen haaveilija... Lefan lempeä hymy oli liikaa kummallekin laidalle" (- Pekka Kejonen vuonna 1997).

Reijo O. Holopainen kirjoitti vuonna 1997 tekstiä, jossa totesi, että varsinaisen runoilijaelämänkerran kautta Lefan elämä voisi luoda valoa myös tämän ajan henkiseen etsintään. Olen samaa mieltä.
Kierrellessäni antikvariaatteja olen aina kysellyt liikkuuko Färdingiä. Vakiovastaukset: "kuka se on?" ja "ei liiku". Poikkeuksia on kaksi; forssalaisesta liikkeestä löysin kokoelman Luominen ja eräässä helsinkiläisessä antikvariaatissa sanottiin, että "nuoriso on löytänyt Färdingin" (joten ei ollut enää kappaleita minulle).

Enemmän kuin asiallista on, että valitut runot on nyt julkaistu nimellä Kasvojesi valossa (toim. Eila Kostamo, WSOY 2000).

Lisätietoja ja -keskustelua Lefasta jne. tässä, tässä, tässä ja tässä.