Mosaiikki
U-karate
Leif
Mökillä
Organisaatio
Week End
Peace
Usko
Vietnam
Rockpop
Uutisia
Tuulet

10.10.1998
Sami
blancbla blancbla blancbla blancbla blancbla blancbla blancbla blancbla
Rockpop
Rock on rajaton! Blues Section kaupungintalolla oli ollut rautaista kuultavaa - jotain progea, josta vain Pätkä oli selvillä vaikka Jormas taisikin olla Pätkän listalla ykkösenä. Maximilian's Blues Band soitteli 1968 Suomen ensimmäisessä discossa, jonka nimi on Maximilian's Discotheque Club.

Pop on hellää nuorisomusiikkia! Kotihipoissa oli usein lämmin Bee Gees -tunnelma, sellaista hyvin suloista lähekkäinoloa hitaita kappaleita kuunnellen. "Now I found that the world is round..."

"Jazz club toimii hyvin, hyvin aktiivisesti. Viimeksi täällä oli Edward Vesala se hakkasi n. 10 minuutin soolon ja painui kaljalle ja heittämään tikkaa. Sitten täällä oli Kalevala, mutta me ei oltu katsomassa."

Porin jazzjuhlilla nähtiin sellainenkin ihme, että Retuperän WBK harjoitteli soittamaan väärin. Jameihin pääsin Pätkän kanssa alaikäisenäkin, kun olimme muistaneet hankkia liput etukäteen. Otto Donner Treatmentin esitys En soisi sen päättyvän (Saarikosken runoutta) oli kirkastavaa kuultavaa! Sain myöhemmin tiedonannon: "Lassolla on lainassa sun levy (en soisi sen päättyvän) ja siihen on pahasti sotkeennuttu, ei kuulu enää kuin rahinaa."

Koululaistansseissa oli aina taattu fiilinki. Varsinkin talvipakkasilla, kun ensin oli palokujalla nautittu tosikylmät kaljat ja tupsahdettiin sitten sisään lämpimään ja tiheään tunnelmaan, niin musiikki alkoi vaikuttaa täydellä teholla. Varminta oli istua lattialla seinään nojaten. Zotch

"Muuten, OYK:lla sai pitää tanssit, tonni puhdasta (hommattiin Ernos kun toista kertaa ei ehkä tule)."

Olen kiitollinen Pätkälle, jonka veneellä sain minäkin kierrellä Vaasan saaristoa. Raippaluodon koillisilla rannoilla oli matalia ja sokkeloisia vesiä. Rantauduimme illalla johonkin pikkusaareen, pystytimme teltan, kaivoimme eväät esille ja sitten luontoretkemme tärkeimpään osaan; ripustimme radion puunoksaan ja aloimme aamuun asti kestäneen intensiivisen Radio Luxemburgin kuuntelun. Noissa olosuhteissa jopa Humperdink kuulosti hyvältä.

Aika jännä juhannusjuhla vietettiin Kirkkopuistikon kodissani, kun keskellä tyhjentynyttä kaupunkia keskusteltiin pyöreän pöydän ääressä, politiikastakin riidellen ja kuunneltiin Aulikki Oksasen älpeetä Kenen joukoissa seisot. "Ilmari Ilmari juhannusyössä, pulloonsa tarttuu ja kurkkuunsa heittää, armaansa nurmelle raastaa ja raiskaa, huutavat metsissä huuhkajanpojat...", lauloi Aulikki. Aamu saapui arkana.
Eräitä suosikkejani olivat: Ernos (joiden Rutto ja Romu oli kaunista kuultavaa moniäänisine lauluineen), Jimi Hendrix, Beatles, Fleetwood Mac, Cream, Hot Tuna, Jefferson Airplane, Moody Blues, Thelonius Monk ja Ten Years After.

Kummallisen syvältä kouraisi Beatlesien Rubber Soul. Kerran Huutoniemellä kävellessäni elin aivan täysin näiden sävelmien lumoissa - taisin olla nowhere man ja vaikuttaa laitoksesta karanneelta! Kaikkein eniten kuitenkin kiinnosti valkoinen tupla, jonka sain joululahjaksi. Näiden plattojen salaisuuksien avaaminen oli mitä parhain tapa viettää jouluyö.

Eräänlainen suosikkimme oli myös Aikamiesten Iltatuulen viesti, jota soitettiin Fondiksen jukeboxista niin taajaan, että lennettiin ulos.

Matkalla kotihippoihin Palosaarelle meinasi tulla turpaan. Suurin huoleni oli, etteivät kovikset vaan ottaisi LP-levyjäni. Ei Vaasassa yleensä mitään tarvinnut pelätä. Vaikeuksia oli kuitenkin niillä rockbändeillä, jotka joutuivat keikalle Pohoojaanmaan lakeuksille, joilla ei jumalauta kestetty mitään pilkkaa, suosittiin vaan kunnon tangoa.

Huomio huomio! Jos te vanhat kaverit satutte tätä lukemaan, niin vastatkaapa seuraaviin pikkukysymyksiin:

Riisto! Toi kitara, jonka myit mulle on ihan jees, mutta kaipais nyt vähän remonttia. Se kai tykkäs vähän huonoa, kun mä soittelin muutakin kuin bluusia. Ostatko takaisin? Voin antaa vähän alennusta.

Piko! Pääsitkö Maximiliam's discoon? Maksa muuten jo se vitonen, jonka lainasit.

Blåtzi! Kumman vuoro ois pitää Maon pientä punaista? (Kyllä yhteisomistus on hankalaa, ja voi olla, että kirja on jo kadonnutkin.)