Mosaiikki
U-karate
Leif
Mökillä
Organisaatio
Week End
Peace
Usko
Vietnam
Rockpop
Uutisia
Tuulet

10.10.1998
Sami
blancbla blancbla blancbla blancbla blancbla blancbla blancbla blancbla
Organisaatio
Lyijy ja vesiväri, englannin sanakirjan takalehdille joskus vuonna 1969
Vaasan Lyseon Poliittisesti Heränneet tai Hairahtaneet Nuoret (VLPHN) löivät tahtia myös villimiehen avulla. T-paitoihin painettiin luolamiehen lisäksi pari sikamiekkaa Harro Koskisen innoittamana ja organisaatioksi präntättiin Vaasan Museon Vapautusrintama. Suurimpia saavutuksia oli rehtorin määräämä toimintakielto. Miksei muuten Lyseon historiakirja tunne näitä(kään) tapahtumia?
Teinien liittokokouksessa Helsingin työväentalolla perkeleesti plakaatteja, joissa limun jne. hintoja - minulla ei yhtään rahaa. Onneksi sitten jotain muutakin; salin edessä ilmapallolla ylös nostetussa paperissa: Maukka on pässi. Taisi olla Mosambik -taksvärkkiä vastaan, tämä Maukka.

"Ensio totesi Vaasa-lehdessä, että kouludemokratia valtaa alaa koulussamme: uusissa luokissa ei ole edes opettajan korokkeita. Opettajat siis seisovat aivan samalla lattialla kuin oppilaat."

"Olen tosi lähellä lentoa koulusta. Harva se päivä joutuu turhasta vaikeuksiin. Päivänä muutamana (näppärästi sanottu) lensin englannin kokeista 15 minuutin jälkeen. Hymyilin (toiselle hymyilijälle ei tosin tapahtunut mitään). Solidaarisuus luokassa on kuitenkin hyvä. Kun opettaja esim kysyy häiritseekö takarivissä harjoitettu häikäilemätön propaganda ketään, se ei häiritse. Mutta minua se häiritsee, sanoo opettaja lopulta."
"Kimmo kysyi kaupunginvaltuuston edustajalta, miksi Vaasan Teiniyhdistys ei saa enempää kaupunginapua. Se johtuu siitä, että se kuluu vain muutamien teinien kurssimatkoihin (samppanja loppui, hik). --- VaTeY sai kaupungilta 250:- (pitää pitää huolta, että Nolla ei pölli niitä) --- VaTeY alkaa toimiin Joulun jälkeen, jos Nolla saatais vaikeneen kokouksissa --- Joka päivä olemme lähempänä vallankumousta ja työväenluokka on lähempänä vapauttaan, yhä perselleen on menossa tämä kapitalistinen maailma, sosiaalidemokraatit ja oikeisto pyrkii vakauttamaan rakasta isänmaatamme, mutta työväenluokka tietää tehtävänsä. Ensi kuussa täällä 100 000 metallityöläsitä aloittaa lakon, eiköhän se taas horjuta 20 (perh.) perheen omaisuutta. VaTeY hommaa aseita Kuubasta."

Olen kiitollinen vanhemmilleni, jotka tiettyinä vaikeina hetkinä ymmärsivät minua ja muita, joiden organisointityö sananvapaassa Suomessa oli vähällä loppua varsinkin rehtorin ankariin määräyksiin.

Kuva: Mustat Pantterit -esityksen mainos Kuva: Rotuerottelu kouluissa kiellettiin 1954. Yhä käy mustista lapsista 96% vain mustille tarkoitettuja kouluja

Vaasan Kesän (1969?) tapahtumiin kuului USA:n mustien kansalaisoikeustaistelusta kertova, Suomen Teiniteatteriliiton järkkäämä katunäytelmä.

Kuva: Plakaatin teksti: Seinäjoki kusee suuhumme

Saastamarssi tammikuussa 1970.
Yläkuvan plakaatin teksti:
Mennään kusiporiin uimaan.