Mosaiikki
U-karate
Leif
Mökillä
Organisaatio
Week End
Peace
Usko
Vietnam
Rockpop
Uutisia
Tuulet

10.10.1998
Sami
blancbla blancbla blancbla blancbla blancbla blancbla blancbla blancbla
Vietnam

Vaasan Teini -lehdessä iso kansikuva: jenkkisotilaan pää kypärässä ja bambutikun päässä killumassa. Pisti vauhtia yhteiskunnalliseen opetukseen Vaasan kouluissa. Fuck the war!

Riisto siteerasi USA:n suurlähetystöstä saamaansa Nixonin puhetta: "Haluan osoittaa sanani kansamme nuorille, jotka ovat huolestuneet sodan vuoksi - kunnioitan idealismianne - olen kanssanne huolestunut rauhan puolesta - haluni rauhaan on yhtä suuri kuin teidän (Adolf NiImage: swastikaon 3.11.-69)"

Vietnam ja yleensäkin kolmas maailma tuli osaksi meitä. Vaasan Kesän tpahtumiin sisältyi sissisotaa katuteatterina; Vaasan Lyseon pihalla teltta, jossa puhetta kolmannesta maailmasta. Esitin kriittisen kysymyksen alustajalle - joku toimittaja heti haastattelemaan minua, kun luuli löytäneensä vastavoiman telttaan kokoontuneille "tiedostaville". Mutta kun sitä voi olla kriittinen olematta vastaan! Tämä ei tuntunut mahtuvan toimittajan ajatusmaailmaan.

Eräs merkki kouluopetuksen avartumisesta oli YK-viikolla järjestetty julistenäyttely eteläisen Afrikan rotuerottelupolitiikkaa vastaan. Mutta miedot olivat tämän virallisluonteisen aineiston herättämät ajatukset verrattuna vapautusrintamien nostattamiin käsityksiin ja tunteisiin.
Kristiina Halkola lauloi Eero Ojasen musiikkiin: Kun pasuuna oli soinut ja kaikki oli valmista Maan päällä, Jahve jakoi maailman. Osansa saivat Coca Cola Incorporated, kaivosyhtiö Anaconda, Ford Motors ja sen sellaiset. (United Fruit; Pablo Nerudan tekstin mukaan suomeksi Pentti Saaritsa; Love Records LRLP8 nimeltään Lautanen Guatemalan verta)

Kuva: Che Rakkauden ja vihan Comandante Che Guevara, josta mm. Stew Albert kirjoittaa [1,2]