Koti
kuva: L. Packalen

Viisumit ja vakuutukset:

Oletko lähdössä Tansaniaan?

Ennen matkaa kannattaa lukea Tansaniasta, nykyään on saatavissa runsaasti matkaoppaita ja tietoa löytyy myös internetistä. Olemme koonneet kirjallisuusluettelon lähinnä suomenkielisistä Tansaniaa käsittelevistä kirjoista. Jos englannin lisäksi osaa edes muutaman sanan swahilia, tutustuu myös helpommin ihmisiin. Lisää swahilista Kituo cha kiswahili -sivulla.

Omasta terveyskeskuksesta saa yleensä tarvittavat rokotukset ja malariaa ehkäisevien tablettien reseptin. Matkalle kannattaa ottaa mukaan malariakarkotetta (ei sprayta, koska sitä ei saa kuljettaa lentokoneessa). Tärkeintä on yrittää välttää hyttysten puremia. Juomavesi ostetaan pulloissa tai sitten se on pakko keittää.

Matkanjärjestäjiä löytyy runsaasti ja Tansaniassa voi myös matkustaa omatoimisesti. Autolla ajoa varten tarvitaan kansainvälinen ajokortti.

Viisumi

Suomen kansalaisilta vaaditaan Tansaniaan viisumi, kuten myös tansanialaisilta Suomeen. Toistaiseksi Suomessa ei ole Tansanian konsulaattia ja lähin suurlähetystö on Tukholmassa. Yhteystiedot ovat seuraavat:

Embassy of the United Republic of Tanzania

Visa Office
Näsby Allé 6

183 55 Täby

Stockholm, Sweden

 

tel: 46 8 732 24 30/31, fax 46 8 732 24 32

e-mail mailbox(at)tanemb.se
http://www.tanemb.se/

Tukholman Tansanian lähetystöstä hankittuna turistiviisumin hinta on tällä hetkellä 500 SEK ja se maksetaan etukäteen täällä pankissa. Viisumihakemus ja hakijan passi, kaksi passivalokuvaa sekä maksukuitti postitetaan lähetystöön kirjattuna lähetyksenä. Kaavakkeet ja ohjeet voi tilata lähetystöstä. Viisumihakemukseen on hyvä varata runsaasti aikaa.

Kolmen kuukauden turistiviisumin saa nykyään myös mm. Dar es Salaamin ja Arushan lentokentiltä, jolloin se maksaa USD 50,- (varaa tasaraha!).

Passin pitää olla voimassa kolme kuukautta matkan jälkeen.

Suomen Tansanian suurlähetystön kotisivuilta http://www.finland.or.tz/ löytyy päivitettyä tietoa Tansanian turvallisuustilanteesta, terveyskysymyksistä ym.

Schengen

Karibuni! Vieraita Tansaniasta! Schengen astuu kuvaan!

Turistiviisumia varten pitää olla:

- Voimassa oleva passi (voimassa vähintään 3 kk aiotun matkan jälkeen)
- Täytetty viisumkaavake + yksi valokuva
- Kutsukirje Suomesta josta käyvät ilmi kutsujan yhteystiedot sekä matkan tarkoitus
- Matkalippu (tai lentoyhtiön vahvistus matkalipusta)
- Selvitys siitä että hakijalla on riittävästi rahaa oleskelua varten
- Matkavakuutus

Turistiviisumi maksaa 35 euroa (47.000 TSH) ja se maksetaan paikallisessa valuutassa käteisenä.

Viisumin hakemiseen on parasta varata ainakin kaksi viikkoa. Anomus viedään suurlähetystöön henkilökohtaisesti.

Suomen Tansanian suurlähetystön kotisivuilta löytyy yksityiskohtaista ja päivitettyä tietoa sekä turisti- että muista viisumeista Suomeen.

Matkavakuutuksen voi hoitaa joko paikan päällä (jolloin kuitti maksetusta vakuutuksesta on liitettävä viisumihakemukseen) tai sitten suomalainen isäntä/emäntä hoitaa sen Suomessa ja faksaa vakuutuskirjan lähetystöön. Myös vakuutusyhtiö voi faksata vakuutuskirjan suoraan lähetystöön.

Ilman voimassa olevaa vakuutusta viisumia ei myönnetä. Vakuutuksista lisää Suomen suurlähetystön sivustosta jossa myös nimet ja osoitteet näitä vakuutuksia myyvistä yhtiöistä sekä Tansaniassa että Suomessa.

Jos tansanialainen vieras pysähtyy kolmannessa maassa matkallaan Suomeen, hän saattaa tarvita myös Transit viisumin siihen maahan. Joskus jopa välilaskua varten on tarvittu transit viisumi.

Downage -_-

Sivujen toteutus: Joonas From (voxel(at)mbnet.fi) ja päivitys: Andrea Fichtmüller, 2007. Suomi-Tansania seura on koonnut tämän sivuston tiedot eri lähteistä eikä vastaa niiden paikkansapitävyydestä.