Vuosi 2002 oli Ananda Margan juhlavuosi Suomessa, sillä silloin tuli täyteen 30 vuotta taivalta autuuden tiellä. Ananda Marga tuli Suomeen muutaman henkisistä asioista kiinnostuneen maailmanmatkaajan mukana vuonna 1972, ja saman vuoden lopussa jätettiin hakemus yhdistysrekisteriin. 1970-luku oli Suomessa merkittävää nuorison heräämisen aikaa, ja Ananda Margankin oli tuolloin omalta osalta vaikuttamassa ajan ilmapiiriin. Suomessa pidettiin Ananda Margan Euroopan kokouksia ja usein mielenosoituksia ihmis- ja eläinten oikeuksien puolesta. 1970-luvulla Ananda Margassa vaikutti useita tänä päivänä tunnettuja poliittisen ja kulttuurielämän hahmoja. Tuolloin myös ensimmäiset suomalaiset menivät Ananda Margan vapaaehtoiskoulutukseen ja heidät vihittiin Intiassa munkkisäätyyn. Ananda Marga julkaisi myös useita suomenkielisiä lehtiä ja järjesti musiikki- ja kulttuuritapahtumia.

Vilkasta 70-lukua seurasi seesteisemmät ja suunnitelmallisemmat 80- ja 90-luvut. Vuonna 1982 Helsingin Lauttasaareen perustettiin englanninkielinen leikkikoulu Ananda Marga Sunrise Playschool ja vuonna 1996 toinen saman niminen Espooseen. Leikkikoulut toteuttavat Ananda Margan uushumanismiksi kutsuttua varhaiskasvatuksen ihannetta, joka pyrkii vahvistamaan lapsissa jo luontaisesti olevaa ykseyden tunnetta ympäristön kanssa sekä opettamaan solidaarisuutta ja ekologiatietoisuutta. Empatiakykyä harjoitellaan pelien ja leikkien kautta, ja näkökulmaa avartavat myös vierailut sairaaloihin ja vanhainkoteihin. 90-luvulla Ananda Margalla oli Suomessa myös kaksi maatilaa, jossa harjoiteltiin yhteisöasumista ja ekologista elämää. Vuonna 1991 avattiin Ananda Margan toimintakeskus Tampereelle.

2000-luvun Ananda Marga sai vetäjiksiin tarmokkaat joogaopettajat Acharya Karunamayan ja Avadhutika Ananda Kripan. Helsingin Lauttasaaren avattiin uusi toimintakeskus, ja joogakurssit laajenivat myös muualle kaupunkiin. Säännöllisiä joogakursseja vedetään Helsingissä vaihtelevasti eri paikoissa ja uusia ryhmiä syntyy lisää yleisen kiinnostuksen ja sopivien tilojen löytymisen myötä. Ananda Margan toimintakeskuksessa, jota kutsutaan myös sanskritinkielisellä nimellä Jagritiksi, toimii myös säännöllinen viikottaittainen meditaatioryhmä. Sunnuntain ryhmä on Ananda Margan jäsenille tarkoitettu yhteismeditaatio, jota kutsutaan Dharmachakraksi. Meditaation kaavaa noudattaa Ananda Margan yleismaailmallista käytäntöä ja kielinä ovat sanskrit ja englanti. Toisinaan meditaatiotilaisuudessa vierailee matkalla olevia Ananda Margan jäseniä mistä tahansa maailman kolkasta.


Ananda Marga järjestää myös katukeräksiä ja hyväntekeväisyystempauksia katastrofialueita varten. Leikkikoululla on omaa ohjelmaa kuten konsertteja, kasvislounaita ja avoimien ovien päiviä. Enemmän tietoa Ananda Margan toiminnasta Suomessa ja mahdollisuudesta tulla mukaan saat opettajiltamme.

Ananda Marga / astanga jooga /  perustaja /  maailmanlaajuisesti / Suomessa  /
joogakurssit / opettajat / kurssikalenteri / julkaisut / palaute