Ananda Marga
astanga jooga
perustaja
maailmanlaajuisesti
Suomessa
joogakurssit
opettajat
kurssikalenteri
julkaisut
palaute
Ananda Marga tarkoittaa tietä sisäiseen onneen. Kaikilla joogakoulukunnilla on ollut jo tuhansien vuosien ajan ajatus siitä, että onnellisuus on ominaisuus meissä itsessämme ja että ulkoiset kokemukset kuten aineellinen menestys vain laukaisevat tuon sisäisen onnentunteen. Joogan tarkoituksena on ollut löytää tuo sisäinen onni ja oppia siten elämään pyyteettömänä ja vailla omia etuja harmoniassa muun luomakunnan kanssa.

Ajanlaskumme alussa elänyt Maharishi Patanjali systematisoi siihenastiset joogan opetukset ja loi astanga joogan koulukunnan. Itse astanga on sanskritia ja tarkoittaa kahdeksaa osaa. Astanga jooga on kahdeksanasteinen tie, jossa jokainen askelma portaiden lailla seuraa toistaan. Ananda Margan jooga perustuu astanga joogaan.

Joogien mukaan hyvä fyysinen terveys on edellytys sisäiselle harmonialle. Ananda Margan alkeiskurssit sisältävät opetusta asanoissa eli liikesarjoissa ja antavat helpon tavan ylläpitää yleiskuntoa ja terveyttä. Jatkokursseilla paneudumme enemmän joogan filosofiseen puoleen, kasvisravintoon ja meditaatioon.

Ananda Marga on vanhin astanga jooga opettava järjestö Suomessa, rekisteröity 1972. Ananda Margan toimintakeskus sijaitsee Helsingissä. Astanga joogakursseja järjestetään myös muissa tiloissa ja kaupungeissa. Alkavat kurssit löytyvät kurssikalenteristamme. Opettajiimme voi ottaa myös suoraan yhteyttä ja kysyä joogaan liittyvistä aiheista.

Ananda Marga ylläpitää myös kahta päiväkotia pääkaupunkiseudulla sekä kerää säännöllisesti katukeräyksillä varoja katastrofiaputyöhön. Suurin osa Ananda Margan työntekijöistä on vapaaehtoisia.
takaisin
© 2002, Ananda Marga joogayhteisö ry.