Tasokurssit. Ananda Marga tarjoaa useita tasokursseja astanga joogan opiskeluun.

  • Alkeiskurssit
  • Jatkokurssit
  • Meditaatiokurssit
  • Selväunennäkökurssit
  • pH-ruokavalio

Alkeiskurssit sisältävät opetusta kuusi kertaa ja ne antavat kattavat perustiedot astanga joogasta. Alkeiskursseilla keskitymme yksinkertaisiin liikesarjoihin, joita kaikki voivat rajoituksitta oppia. Käymme myös läpi joogan eettisiä periaatteita kuten kasvissyöntiä. Alkeiskurssit tarjoavat helpon tavan ylläpitää yleiskuntoa ja ja luoda joogaohjelma, jota voi myöhemmin noudattaa myös kotona. Alkeiskursseja järjestetään useissa eri tiloissa ja eri viikonpäivinä. Opetus on aina samana päivänä viikossa kaksi tuntia kerrallaan. Kursseilla on käytössä osallistumiskortti, johon suoritukset merkitään. Jos esteen vuoksi ei voi osallistua yhdelle tunnille, voi sen käydä missä tahansa muussa ryhmässä samalla viikolla tai vaikka myöhemmin alkavissa ryhmissä.

Jatkokursseilla opitaan syvemmin joogan elämäntapaa sekä filosofiaa. Jatkokursseilla opitaan myös meditaatio. Jatkokurssin käyneet voivat osallistua viikottainen yhteismeditaatioon.

Meditaatiokursseilla keskitytään pelkästään korkeamman meditaation harjoittamiseen. Meditaatiokurssilla opitaan tarkkaavaisuuden keskittämistä, mielen hallintaa ja visuaalisaatiotekniikoita, joiden tarkoituksena on helpottaa henkilökohtaista, sisäistä meditaatiota. Halukkaat voivat myös saada henkilökohtaisen mantran ja keskittymispisteen opettajalta.

Selväunennäkö tarkoittaa tietoiseksi tulemista unen aikana. Tällöin ihminen voi hallita ja muokata uniaan haluamallaan tavalla. Selväunennäkö on myös henkinen harjoitus. Tarkoituksena on oppia säilyttämän tietoisuus jopa syvän unen aikana. Tähän on olemassa erilaisia tekniikoita, jotka käydään läpi kurssilla. Selväunennäköä opettaa Sauli Siekkinen, ja kurssit on yhdistetty meditaatiokursseihin.

pH-ruokavalio tarkoittaa tietä terveyteen oikealla lailla tasapainoisen ruuan kautta. Liian hapan ruokavalio aiheuttaa lähes kaikki elintasosairaudet kuten mahahaavan, kihdin, aikuistyypin diabeteksen, verenpainetaudin ja monia syöpiä. Kursseilla ja luennoilla käydään läpi oikean ravitsemuksen periaatteet sekä käytännön ohjeita maittavan ruuan valmistukseen.

Ananda Marga järjestää myös matkoja kansainvälisiin joogatapahtumiin ympäri maailmaa ja tarjoaa mahdollisuuden vapaaehtoistyöhön monenlaisissa palveluprojekteissa. Myös valmistuminen vapaaehtoistyöntekijäksi tai joogaopettajaksi on mahdollista kansainvälisistä kouluista.

Kurssipaikat:
Joogakoulu Shanti:
Runeberginkatu 43, 2. kerros.


Kurssipäivät:
maanantai
alkeiskurssi
Joogakoulu Shanti, Shanti I.
klo 18:30

keskiviikko
äiti-vauva -jooga
Päiväkoti Aurinko, Madetojankuja 2
klo 17:30


Erillistä ilmoittautumista Shantin alkeiskurssille ei tarvita.

äiti-vauva -jooga: ilmoittautumiset ja tiedustelut sähköpostitse didi.anna@yahoo.com, vastausvarmistus tai puh. Emma 050-381 4577

Kurssimaksu: Shantin alkeiskurssi: yksi kerta 13€. Työttömät, opiskelijat ja eläkeläiset alennettu hinta 10€. Kymmenen kerran kortti 100€. Työttömät, opiskelijat ja eläkeläiset alennettu hinta 85€. Kurssi maksetaan käteisellä kurssipaikalla, josta voi myös lunastaa 10 kerran kortteja tai kuukausikortteja.

äiti-vauva -jooga: Maksu 50€ viideltä kerralta.


 

Ananda Marga / astanga jooga /  perustaja / maailmanlaajuisesti / Suomessa  /
joogakurssit / opettajat /  kurssikalenteri / julkaisut / palaute