Etusivu Järjestöt Historia Vuokraus Kampanjat Tapahtumat Rauhan tekeminen Yhteystiedot Linkit  
 
"Jos haluat rauhaa, valmista rauhaa"
 

Ajankohtaista


Mary Kaldorin kirja " Globaari kansalaisyhteiskunta" ilmestyi suomeksi syyskuussa 2006. Teos tarkastelee kansalaisyhteiskunnan kehitystä historiallisena ilmiönä ja kansalaisyhteiskunnan nopeaa globalisoitumista viimeisten vuosikymmenten aikana. kehitys vaikuttaa rajusti sekä kansallisvaltioihin,että kansainväliseen järjestelmään. Se tarjoaa uusia mahdollisuuksia ihmis- ja kansalaisoikeuksien laajemmalle toteutumiselle ja myös konfliktien rauhanomaiselle ratkaisemiselle.

Kirjaa voi tilata Rauhanliitosta puh. 09-75682828 tai seija.uitto@rauhanliitto.fi Hinta on 20 euroa + postituskulut

"Konflikteista kehitykseen - johdatus Euroopan unionin siviilikriisinhallintaan"
-kirja sisältää Euroopan unionin siviilikriisinhallinnan aakkoset yksissä kansissa. Kansalaisjärjestöjen konfliktinehkäisyverkoston ja Sadankomitean julkaisun voi tilata maksutta Sadankomitean tai Katun toimistosta. Lisätietoja myös www.siviilikriisinhallinta.org

 

RAUHANASEMA - FREDSSTATIONEN - PEACE STATION

Helsingin Itä-Pasilassa sijaitseva Rauhanasema on sekä rauhantyön tukikohta Helsingissä että kaikille avoin kokous- ja juhlapaikka.

Rakennuksen omistaa Suomen Rauhanliitto. Sen toimisto sijaitsee rakennuksen toisessa kerroksessa, ja lisäksi se vuokraa tiloja muille kansalaisjärjestöille. Talon ison salin ja saunatilat voi vuokrata erilaisiin tilaisuuksiin ja kokouksiin. Salissa on järjestetty häitä, julkistamistilaisuuksia, valmistumisjuhlia ja syntymäpäiviä.

Rauhanasema sijaitsee pääradan varrella Pasilan aseman vieressä, joten sinne on erinomaiset kulkuyhteydet.

Itä-Pasilan kaunein talo on entinen asemarakennus, jossa on vanhan puutalon tyyliä ja kodikkuutta. Rakennus on myös vapaaehtoisvoimin kunnostettu kansalaistoiminnan riemuvoitto. Rauhanasema on toiminut aiemmin Vammeljoen ja Pasilan asemarakennuksena. Rauhanliitto osti talon Valtion Rautateiltä, se siirrettiin Veturitorille vuonna 1984 ja kunnostettiin kansainvälisillä talkoilla. Rauhanasema jäi historiaan suurimpana Suomessa koskaan siirrettynä rakennuksena.

 

 

 

 Osallistu Million Faces -kuvavetoomukseen Control Arms -kampanjan suomenkielisillä sivuilla.

Abolition 2000 -liikkeellä on myös Euroopassa toimiva Abolition 2000 Europe -osasto

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RAUHANASEMA
Veturitori 3, 00520 HELSINKI
Puh. 09-75682828, rauhanliitto@rauhanliitto.fi

WWW-SUUNNITTELU © MARIA NOVARO