Muutosvoimat Suomi rp

Muutosvoimat suomi rp:n puheenjohtaja, fil. tohtori Ilkka Hakalehto puhui Helsingissä 28.2.03. Hän sanoi mm. seuraavaa:

Kansainväliset kriisit on pyrittävä viimeiseen asti ratkaisemaan neuvottelujen ja sovittelujen avulla. Näin on tehtävä myös Irakin kysymyksessä. Mikäli Yhdysvallat aloittaa sodan ilman YK:n suostumusta, se rikkoo maailmanjärjestön peruskirjan ja kansainvälisen oikeuden säädöksiä ja edustaa samaa ihmisoikeuksia loukkaavaa ja väkivaltaan turvautuvaa pahuuden akselia kuin Saddam Hussein.

Sodan ja rauhan kysymyksessä ei yhdenkään maan tule olla puolueeton vaan rauhan puolella sotaa vastaan. Saksa, Ranska, Belgia sekä itse ihmisoikeusloukkauksiin syyllistyneet Venäjä ja Kiina ovat oikeassa puolustaessaan YK:n asemaa maailman rauhanjärjestönä ja vastustaessaan USA:n hyökkäyssuunnitelmaa. Ne eivät ole asettuneet vastustamaan haukkojen hyökkäyshanketta, vaan selvästi myötäilevät sitä kansalaisten yleisestä mielipiteestä välittämättä.

Vaikka emme enää elä entisessä itsenäisessä Suomessa vaan EU:n päätösvallan alaisuudessa, tulisi Suomen omilla valtioelimillä olla edes sen verran sanottavaa ja omanarvontuntoa, että ne ilmoittavat vastustavansa kaikkia kansainvälisen oikeuden loukkauksia ja tuomitsevat USA:n politiikan siltä osin kuin se perustuu väkivallan käyttöön ja Irakin öljyvarojen haltuunottosuunnitelmaan.