Muutosvoimat Suomi rp

Ulkopolitiikan johdon tulee nopeasti irtisanoutua USA:n sotahankkeesta

Muutosvoimat Suomi rp:n ja sen yhden jäsenjärjestön, Vapaan Suomen Liiton puheenjohtaja, tohtori Ilkka Hakalehto puhui lauantaina 15.2.2003 Helsingissä. Hän sanoi mm. seuraavaa:

Maamme ulkopolitiikkaa EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan velvoittamana johtava sosialidemokraattinen värisuora, Halonen-Lipponen- Tuomioja, on saattanut maamme Yhdysvaltojen Irakiin suunnittelemaa hyökkäystä ymmärtävillä toimillaan äärimmäisen vaaralliseen tilanteeseen.

Lupaamalla osallistua sodan tuhojen "korjaamiseen" EU-Suomen hallitus on tosiasiallisesti osallinen USA:n lähiaikoina aloittamaan sotaan, johon tämä on mitä ilmeisimmin valmis ryhtymään kansainvälisen oikeuden vastaisesti saadakseen Irakin öljyvarat haltuunsa. Kyseessä on samanlainen osallisuus rikokseen kuin henkilöllä, joka sitoutuu asiasta ennakolta sopien ryöstön suorittamisen jälkeen alkavaan yhteistyöhön kultasepänliikkeen ryöstäjän kanssa.

Mikäli EU-Suomen ulkopoliittinen johto ei nopeasti sanoudu irti USA:n imperialistisesta sotapolitiikasta, se tekee maastamme kansainvälisen terrorismin kohdealueen. Kansalaisilla on lupa odottaa ulkopolitiikkaa johtavalta sosialidemokraattiselta värisuoralta suurempaa solidaarisuutta omaa maata ja kansaa kuin amerikkalaisia jättiläisöljy-yhtiöitä ja niiden etua ajavaa Yhdysvaltain nykyhallitusta kohtaan.