Vaihtoehto EU:lle (VEU) on 1991 perustettu kansalaisjärjestö.
VEU:n tärkeinpänä toiminta-ajatuksena on vaihtoehtoisen tiedon jakaminen EU:sta ja sen päätöksenteosta sekä herättää ja tukea kansalaiskeskustelua EU:sta.

 

Missä mennään?

On kulunut jo yli 100 vuotta siitä, kun kansalaiset saivat yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden.
Kansalaisten vaikutusmahdollisuudet ovat sittemmin jääneet lähes pelkästään äänioikeudeksi vaaleissa. Kaiken lisäksi vaalien yhteydessä on rahan ja mainonnan merkitys ratkaisevaa, eivät suinkaan asiat.
Kehitys on merkinnyt sitä, että melkein kaikki puolueet ovat omaksuneet samanlaiset tai ainakin samankaltaiset teemat. Vieläkin suositumpaa taitaa olla se, ettei kerrota mitä aiotaan tehdä, jos valtaan päästään. Vai mitä on sanottava siitä, ettei vaalimelskeissä kerrottu esimerkiksi nyt esillä olevasta kunta- ja palveluremontista sanallakaan, esillä ei myöskään ollut EU:n palveludirektiiviesitys tai että olisi kerrottu mitä pitää sisällään mantran tavoin hoettu tilaaja - tuottajamalli kuntien toiminnoissa. Lue lisää


Yhteisvaluutta euro on käytännössä tullut tiensä päähän. Yritys pönkittää vaikeuksiin
joutuneita EU:n rahaliiton jäsenmaita on aiheuttamassa suuria kärsimyksiä näiden maiden kansalaisille. Vaihtoehto EU:lle –kansalaisjärjestön mielestä Suomen päättäjien on aika tehdä tilanteesta oikeat johtopäätökset ja esittää kansalaisten päätettäväksi haluavatko heSuomen kuuluvan rahaliittoon.

Tulosta täältä keräyslista ja palauta se VEU:n toimistoon.
Nimienkeruukampanja jatkuu ja on voimassa toistaiseksi, johtuen Euron epäselvästä kohtalosta ja eduskunnassa vireillä olevasta välikysymyksestä eroamisen kustannuksista Suomelle.Espanjalaiset kansalaisaktivistit haastavat eurooppalaiset toimintaan. Lue espanjalaistenManifesto” ja "lokakuun 15 päivän haaste". Suomen tapahtumat