VAALIKERÄYSTUOTTO VAMMAIS- JA KANSANTERVEYSTYÖLLE

• Keräyksen järjestämisestä syntyvät kulut ovat vain noin 5 % keräystuotosta. Noin 95 % vaalikeräystuotosta käytetään lyhentämättömänä kotimaiseen vammais- ja kansanterveystyöhön.

• Puolet keräysvaroista käytetään keräykseen osallistuneiden vammais- ja kansanterveysyhdistysten paikallistoimintaan. Yhdistykset mm. ylläpitävät vertaistukiryhmiä, tarjoavat virkistystä ja neuvontaa sekä vaikuttavat kunnallisissa vammaisneuvostoissa.

• Toinen puolikas tuotosta ohjautuu 17 kansalaisjärjestön tekemään valtakunnalliseen työhön vammaisten ja sairaiden puolesta sekä toimintaan terveyden edistämiseksi.

• Alla lyhyt järjestökohtainen kuvaus keräystuoton käytöstä. Tarkempia tietoja kunkin järjestön toiminnasta saat suoraan järjestöistä. Yhteystiedot löytyvät linkkisivultamme.

 

ALLERGIA- JA ASTMALIITTO: allergiaa ja astmaa sairastavien elämän laadun parantamiseen ja ympäristön terveyshaittojen vähentämiseen mm. julkaisu- ja tiedotustoiminnalla, allergia- ja sisäilmaneuvonnalla sekä kuntoutuksen ja yhdistystoiminnan tukemisella.

EPILEPSIALIITTO: tiedotukseen ja neuvontaan, kuntoutukseen, sosiaaliseen tukeen ja edunvalvontaan.

FÖRBUNDET DE UTVECKLINGSSTÖRDAS VÄL: kehitysvammaisten henkilöiden leiri- ja sopeutusvalmennukseen ja selkokielisen tiedotustoiminnan kehittämiseen.

HENGITYSLIITTO HELI : hengityssairaiden lasten elämän laadun parantamiseen, esim. astmalasten leiritoimintaan. Lisäksi maksuttomien oppaiden tuottamiseen ja jakeluun, ammattihenkilöstön koulutukseen ja yhdistystoiminnan tukemiseen.

INVALIDILIITTO: liiton tuottamien palveluiden parantamiseen, esim. lääkinnälliseen ja ammatilliseen kuntoutukseen, sopeutumisvalmennukseen, kuntoutusohjaukseen ja asumispalveluihin.

KEHITYSVAMMAISTEN TUKILIITTO: alueellisen toiminnan tukemiseen, tiedotukseen ja koulutustoimintaan.

KEHITYSVAMMALIITTO: - puhevammaisten lasten ja nuorten kommunikoinnin mahdollisuuksien tukemiseen; Kehitysvammaliiton tietotekniikka- ja kommunikaatiokeskus Tikoteekki tukee erityisesti vaalikeräysvaroilla nuoria, jotka sairastavat etenevää hermostoperäistä tautia Spielmayer-Voghia.

KUULONHUOLTOLIITTO: piiritoiminnan kehittämiseen, jäsenyhdistysten palveluiden ja neuvonnan tehostamiseen.

KUUROJEN LIITTO: viittomakielisten kuurojen aseman parantamiseen tarjoamalla heille viittomakielisiä palveluja ja edistämällä viittomakielen käyttöä yhteiskunnassa.

MUNUAIS- JA SIIRTOPOTILAIDEN LIITTO: tiedotukseen, esim. järjestölehden tekemiseen ja esitteisiin sekä aktiivisten järjestötoimijoiden ja tukihenkilöiden koulutukseen.

NÄKÖVAMMAISTEN KESKUSLIITTO: näkövammaisten nuorten nuorisotoimintaan ja liikunnan edistämiseen.

PSORIASISLIITTO: psoriaasista ja nivelpsoriaasista sairastavien  kuntoutusneuvontaan ja koulutukseen sekä tiedotukseen ja vertaistukitoimintaan. 

SOTAINVALIDIEN VELJESLIITTO: sotainvalidien asuntojen korjaukseen, kotipalveluiden järjestämiseen ja vähävaraisten sotainvalidien tukemiseen.

SUOMEN DIABETESLIITTO: alueellisen diabetestoiminnan kehittämiseen, esim. lasten leirit, virkistysviikonloput ja omahoidon kurssit; yhdistysten toiminnan aktivointiin päämääränä saada liiton palvelut lähelle jokaista jäsentä.

SUOMEN MS-LIITTO: sairastuneiden syrjäytymisen ehkäisyyn ja elämänlaadun parantamiseen, vaikeavammaisten loma- ja virkistystoiminnan ja perheenjäsenten jaksamisen tukemiseen.

SUOMEN REUMALIITTO: lasten, nuorten ja vanhempien toiminnan tukemiseen, koulutukseen ja kuntoutukseen sekä yhdistystoimintaan.

SUOMEN SYDÄNLIITTO: sydän- ja verisuoniterveyden edistämiseen ja sairastavien hoidon ja sosiaalisen huollon kehittämiseen; kuntoutuksen edistämiseen ja toteuttamiseen.