No jaa, Erkki Tuomioja

Suomen ulkoministeri Erkki Tuomioja on ollut rauhan aatteen puolella sotia vastaan.

Monet muutkin demarit ovat olleet - nuoruudessaan - rauhan asialla. Se oli sitä aikaa, jolloin rauha oli muodissa. Siihen aikaan Naton eurodemarit Javier Solana, George Robertson, Tony Blair, Gerhard Schröder ja monet muut sanoivat itsensä irti USA:n sotilaallis-teollisen kompleksin tarpeista. 


Tänään EU:n johtavat demarit - ja vihreät - ovat pomminheittäjiä, jotka tukevat USA:n valtioterrorismia. 


Minua viehättää se kannustava suhtautuminen aloitteellisuuteen ja luovuuteen, joka liittyy amerikkalaiseen elämänmuotoon. Olen myös pitänyt mahdottomana sitä, että USA:sta voi tulla totalitaarinen valtio. Olen ollut sitä mieltä, että USA:ssa vapaa media voi sen estää.

USA on kuitenkin muuttunut vaaralliseen suuntaan. Mediaa käytetään USA:ssa aivopesuun siinä missä Venäjälläkin. Minua ällöttää USA:n jenkkinationalismi.

USA on liittovaltio, mutta samalla se on uudenlainen kansallisvaltio, jonka tärkein kansallinen etu on turvata öljyn saanti kertakäyttöelämänmuodon käyttöön. 
Siinä tarkoituksessa hyökätään muihin maihin. Sota terrorismia vastaan on öljy- ja kaasusota.

Puolustaessaan öljyetujaan ei USA kuuntele muita. Sitä syytetään unilateralismista eli yksin toimimisesta. USA on ottanut oikeuden omiin käsiinsä, eivätkä sitä sido kansainväliset sopimukset. Se sotii seurauksia vastaan, muttei syitä vastaan. USA:n kehitysapu (0,1 % BKT:sta) on yksi maailman alhaisimpia, paljon alhaisempi kuin Suomen (0,31 %), jossa se on alhainen. 


Jenkkinationalismin iskusanoja ovat SOTA, KOSTO ja TERRORI. Valtamedia pyhittää presidentin toiminnan, jolle ei ole älyllisiä tai kansainvälisoikeudellisia perusteita. USA:ssa alapään tietoisuus korvaa yläpään.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja on ollut oikeassa, kun hän on esittänyt kriittisiä mielipiteitä USA:n - ja Israelin - valtioterrorismista.

Hän ei ole lyönyt yli. Suomi on ollut EU:n linjalla. Eihän sillä edes saa olla omaa linjaa. 
Helsingin Sanomien ideologiavastaava Max Jakobson omasta puolestaan paljasti syvimmät tuntonsa kirjoittamalla lehdessään, miten USA:n "voimaa ja valtaa on syytä kunnioittaa". Hänen mukaansa "vaisu reaktiomme” syyskuun 11. päivän terrori-iskuihin ja niiden jälkiselvittelyyn "on pantu merkille Washingtonissa".

Vanhoina aikoina pantiin merkille, että Jakobson oli yksi sen politiikan pääarkkitehdeista, jota muut maat kutsuivat "suomettumiseksi". Nyt sama mies ”natottaa” meitä. Hän vaatii Suomea liittymään Naton jäseneksi, eikä sitä perustella meidän omalla turvallisuudellamme vaan USA:n voimalla ja vallalla. 


Emme voi luottaa siihen, että Paavo Lipponen puolustaa Suomea USA:ta ja Natoa vastaan. Päin vastoin. Moskovassa hän sanoi Putinille, että Suomi pysyy liittoutumattomana "ainakin" kaksi vuotta. Onko se samalla "vain" kaksi vuotta?

Hallituksen puolustusministeri Jan-Erik Enestam ajaa avoimesti Nato-jäsenyyttä ja vie uskottavuutta liittoutumattomuudeltamme "vallitsevissa oloissa"; Suomihan on liittoutumaton vain vallitsevissa oloissa. 


Ulkoministerin, joka on SDP:n puheenjohtajaehdokas, ei ole hyvä toimia niin kuin hän toimi hallituksessa äänestämällä lisäydinvoiman puolesta mutta ilmoittamalla ehkä äänestävänsä eduskunnassa sitä vastaan. Meillä on huonoja kokemuksia Tuomiojan ja Hautalan No jaa-liikkeestä EU-kansanäänestyksen alta. 


Toivotamme ulkoministerille paljon selkärankaa hänen vaativassa tehtävässään pitää Suomi ulkona Natosta oman turvallisuutemme tähden. Se on kansan tahto. Meidän poikia ei pidä lähettää kauas maan rajojen ulkopuolelle kuolemaan USA:n itsekkäiden etujen puolesta.

Esko Seppänen, meppi, vasemmistoliitto