Haluaako suomalainen liittovaltioon?
EU-rahoitteinen "kansalaisjärjestö" muokkaa mielipiteitä

Eurooppalainen Suomi ry:n toimeksiannosta on tehty mielipidetutkimus.

Mainittu Eurooppalainen Suomi ry on EU-rahoitteinen kansalaisjärjestö, ja siinä merkityksessä se on EU:n itsensä näköinen. Keskusvalta luo omiin tarkoituksiinsa sopivat kansalaisjärjestöt ja saa niiltä sitten kansalaistuen keskusvallan vahvistamiselle.

Tutkimuksen mukaan unionin perustuslain kannatus on kasvussa ja "57 prosenttia suomalaisista haluaisi EU:lle säädettävän perustuslain, jossa määriteltäisiin unionin ja sen jäsenvaltioiden toimivalta".

Sellaisen haluaisi SDP:n kannattajista 63 % (+ 6), kokoomuslaisista 56 % (- 2), kepulaisista 55 % (- 2), vihreistä 52 % (+ 13) ja vasemmistoliittolaisista 51 % (+ 2).

Suomalaisten enemmistö siis haluaa EU:lle perustuslain välittämättä siitä, millainen se olisi! Ostetaan sika säkissä.

Samaan aikaan suomalaisten enemmistö on EU:n oman Eurobarometrin mukaan kiintynyt enemmän omaan kotimaahansa, kotiseutuunsa ja kotikuntaansa kuin EU:hun, alkiomuotoiseen liittovaltioon. Vain 19 prosenttia suomalaisista tuntee olevansa melko tai erittäin kiintynyt EU:hun, ja luku on EU-maista alhaisin. Tuntuu kummalliselta, että suomalaiset haluavat kiinnittyä EU:hun sellaisen perustuslain kautta, jossa ei edes tehdä mahdolliseksi siitä eroamista tarvittaessa. (Neuvostoliiton stalinilaisen perustuslain mukaan siitä liittovaltiosta saattoi muodollisesti erota!)

Perustuslailla tarkoitetaan säännöksiä, joiden perusteella valta jaetaan pysyvästi keskusvallan ja jäsenvaltioiden kesken ja joilla määritellään keskusvallan oikeus tehdä jäsenmaita ja niiden kansalaisia velvoittavia päätöksiä.

EU:n perustuslakikonventissa tulee hyväksytyksi vain sellainen perustuslaki, jossa turvataan suurten maiden johtava asema unionissa pienten kustannuksella.

Liittovaltiossa olisi ylikansallinen päätöksenteko. Se on sitä, että väkirikkailla mailla on enemmän valtaa kuin pienillä. Liittovaltiossa keskusvalta kertoo kansalaisille, mitä näiden pitää tehdä. Pahimmassa tapauksessa keskusvalta vie kansat sotiin, vaikka se ei olekaan EU:n liittovaltioimisen ensimmäinen tarkoitus.

Käskyvalta sotaväkeen on kuitenkin puuhastelun kohteena valmisteltaessa EU:lle perustuslakia. Valta tarvitsee väkivaltakoneiston myös omia sisäisiä turvatoimiaan varten.