Salaseura "Bilderberg": Globalisaation korkea papisto

Niinsanottu Bilderberg-ryhmä on saanut nimensä sen hollantilaisen hotellin mukaan, jossa seuran ensimmäinen kokous järjestettiin 50 vuotta sitten.

Ryhmä koottiin edistämään Atlannin ylittäviä eli transatlanttisia yhteyksiä USA:n ja Euroopan Nato-maiden eliittikansalaisten kesken. Ainakin alussa rahoittajiin lienee kuulunut myös CIA. Joissakin taivaan valtakunnan lahkolaispiireissä seuraa on arvosteltu myös sionistien ja vapaamuurareiden salajuonena.

Usein tällaisten salaseurojen vaikutusta asioiden kulkuun liioitellaan; eihän niiden kokouksissa voida tehdä päätöksiä, joiden toimeenpanoon riittäisi niiden osanottajien poliittinen voima. Tavoitteena onkin vain synnyttää sosiaalisia kontakteja ja sosiaalistaa päätöksentekijöitä ajattelemaan asioista samalla transatlanttisella tavalla.

Bilderbergissä yhdistyvät politiikka ja talous. Politiikassa käytetään talouden pelinappuloita.

Talousalalta ovat erityisen vahvasti edustettuina pankit ja öljyteollisuus, politiikan alalta toisaalta USA:n ulkopolitiikan kummisedät Henry Kissingerin johdolla ja toisaalta Naton ja EU:n poliittinen eliitti. Kokouksiin on aina kutsuttu myös median (Suomesta Helsingin Sanomien) korkeita edustajia, jotka eivät saa raportoida läsnäolostaan.

Bilderberg on soluttanut EU:n

Eurokraatit ovat olleet erityisen alttiita osallistumaan salaseuran toimintaan.

Kesäkuun 50-vuotisjuhlakokouksessa Italian Stresassa olivat mukana vanhan bilderbergiläisen Romano Prodin komissaareista Frits Bolkenstein, Mario Monti, Antonio Vitorino sekä kotimaahansa palannut Anna Diamantopoulou, EU:n terrorismivastaava Gijs de Vries sekä perustuslakikonventin varapuheenjohtaja Jean-Luc Dehaene ja sen pääsihteeri (Shellin mies) John Kerr.

Prodin jälkeen pääkomissaariksi valittu José Manuel Barroso on niin ikään osallistunut ryhmän kokouksiin, ja hänen sijalleen Portugalin pääministeriksi valittu Santana Lopes oli mukana Stresassa. Barroson kanssa pääkomissaarin paikasta kilpaili entinen irlantilainen komissaari ja nykyinen Goldman Sachs-pankin edustaja Peter Sutherland, Bilderberg-miehiä hänkin.

Naton entinen pääsihteeri Peter Carrington oli Bilderbergin puheenjohtaja ennen belgialaista Etienne Davignonia, joka taas on entinen EU-komissaari. Myös Naton nykyinen pääsihteeri Jaap de Hoop Schaffer on entisiä bilderbergiläisiä.

USA:n puolelta Bill Clinton osallistui Bilderbergin kokoukseen ennen valintaansa USA:n presidentiksi. Nykyinen varapresidenttiehdokas John Edwards oli mukana tänä vuonna.

Lisätietoa Bilderbergistä

Bilderberg-kokousten osanottajalistat ovat salaisia. Osallistumista salaseuran kokouksiin ei mainosteta, mutta tietoa on osoitteessa: www.bilderberg.org

Kokousten osanottajat valitsee noin 30 pysyvästä jäsenestä koostuva ohjauskomitea.

Hymy-lehden mukaan suomalaisista ovat Bilderberg-kokouksiin osallistuneet seuraavat henkilöt: Krister Ahlström, Esko Aho, Martti Ahtisaari, Georg Ehrnrooth, Aatos Erkko, Olli-Pekka Heinonen, Sirkka Hämäläinen, Jukka Härmälä, Jaakko Ihamuotila, Jaakko Iloniemi, Max Jakobson, Olli Kivinen, Jarl Köhler, Johannes Koroma, Paula Lehtomäki, Erkki Liikanen, Paavo Lipponen, Björn Mattsson, Sauli Niinistö, Jorma Ollila, Ulf Sundqvist, Ilkka Suominen, Christoffer Taxell, Teija Tiilikainen, Björn Wahlroos, Matti Vanhala, Pentti Vartia, Janne Virkkunen, Pertti Voutilainen ja Gerhard Wendt.

Kokouksiin osallistuu pyyvien edustajien lisäksi noin 90 vierasta, joita harvoin kutsutaan useampaan kertaan. Poikkeus on ollut Paavo Lipponen, joka on osallistunut kokouksiin kolme kertaa samoin kuin Martti Ahtisaari presidenttiaikanaan.

Teija Tiilikainen kävi kokouksessa ennen kuin hänet nimitettiin Bilderberg-pääministeri Paavo Lipposen henkilökohtaiseksi edustajaksi EU:n perustuslakia valmistelleeseen konventtiin.