Joulukuun alussa 1998 pääsi valloilleen vilkas polemiikki Helsingin Sanomien tavasta arvioida kotimaista kirjallisuutta. Runoilija Pentti Holappa käynnisti keskustelun ottaessaan vastaan kirjallisuuden Finlandia-palkintoa. [Ks Holapan puhe.]

Keskustelua käytiin radiossa, televisiossa ja myös lehden omilla palstoilla. Itse Helsingin Sanomissa tämä anarkia sai jatkua 6 päivää. Sitten lehden kulttuuritoimitus ilmoitti, että keskustelu on päättynyt. Turha lähettää kirjoituksia kiusallisesta aiheesta. Hiljaisuus!

Todellinen sananvapaus on nyt avoinna verkossa. Tämä tilanne antoi virikkeen avata keskustelupaikan verkossa. SANOMA-OPEN julkaisee mielipiteitä kahdessa osastossa, joista toinen on toimitettu, toinen avoin sähköpostilistan tilaajille, riippumatta siitä loukkaavatko kirjoitukset taloudellista, poliittista tai henkistä mielivaltaa. Sähköpostilista tilataan osoitteesta majordomo@kaapeli.fi viestillä "subscribe sanoma-open". Keskustelupaikan kotisivu on http://www.kaapeli.fi/sanoma-open.

Osallistu keskusteluun!