» Etusivu
» Uutta
» Kirkkonummen kirjaston ystävät
» Nuoret
» Lasten ryhmät
» Näytelmä-sivusto
» Lähetä teksti nuorten arvostelupalveluun
Kirkkonummen kirjaston ystävät ry

on vuonna 1994 perustettu kirjaston käyttäjien oma yhdistys. Se järjestää tapahtumia, kulttuuritilaisuuksia ja kirjailijavierailuja sekä tarjoaa Kirkkonummen sanapajassa sanataideryhmiä lapsille ja aikuisille. Yhdistyksen tarkoituksena on jäsenistönsä avulla vaikuttaa myös Kirkkonummen kulttuuritarjontaan ja taideopetukseen.

                         ky

Ystävät toimivat

Syksyllä 2009 yhdistys ja Sanapajan lapset osallistuvat Kulttuuriyhdistys Veikkola DADAn järjestämien kahden lastenkonsertin, ”Kuka lohduttaisi Nyytiä” ja ”Vem ska trösta Knyttet”, toteuttamiseen.

knyttet

Lastenkonsertin Tuittu ja Nyyti, ruotsiksi Skruttet och Knyttet

Yhtenä yhdistyksen toimintamuotona on ikäihmisille ääneen lukeva lukupiiri. Jos haluat vapaaehtoiseksi lukijaksi, niin Tarja Karvinen tarja.karvinen2@luukku.com tietää kertoa lisää.

Kirjaston ystävien jäsenmaksu on 6 euroa ja perheenjäsenen jäsenmaksu 1 euro. Maksetaan tilille Kirkkonummen kirjaston ystävät 225518-18539. Jäsenmaksu on pieni henkilökohtainen kannanotto kulttuurin tukemiseksi Kirkkonummella.


Veikkolan kartanoteatterin ”Maan hedelmät” kesänäytelmän yhteyteen valmistui suomennos Ferdinand von Wahlbergin ystävilleen ja sukulaisilleen kirjoittamasta elämänkerrasta ”Elämäni kulku”. Kirjaston ystävät julkaisi tämän saksaksi v. 1912 ilmestyneen kirjasen. Sen käänsi Eija Kulkki ja projektin moottorina toimi Eerikinkartanon historiaan paneutunut yhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja Aino Tamsi (1948 – 2009). Franz Raschbacher kuvitti kirjan vanhojen valokuvien pohjalta tehdyillä mainioilla piirroksilla. Kirjaa on saatavissa Veikkolan kirjastosta 10 euron hintaan.