Ulkosuomalaisparlamentin keskustelusivu

Tervetuloa Ulkosuomalaisparlamentin keskustelusivulle! Mielipiteesi ja kysymyksesi ovat tervetulleita.

 

Suomen passi monelle liian tärkeä

Kirjoittaja: MIkko A. Nahkuri mikko.nahkuri@strath.ac.uk
Päiväys: 23.3.2000 20:21
Kommentti aiempaan viestiin

Ulkoranskalaisiin en ota kantaa, mutta ulkobritteja on nykyaan niin runsaasti koska Thatcher uskoi ulkobrittien olevan konservatiivipuolueen kannattajia, ja yritti hankkia aania (valtaa) puolueellensa rukkaamaalla kansalaisuuslakia. (Ironisesti tama ei toiminut.)
Irlanti taas on ollut perunaruttoineen niin onneton maa elaa, etta irlantilaisia on joutunut nalkiintymisen uhalla lahtemaan Irlannista.

Suomen rinnastamisesta Iso-Britannian likaiseen poliittiseen peliin tai Irlannin sietamattomaan koyhyyteen voisi oikeastaan loukkaantua.

Itseasiassa Iso-Britannian tapaus kiteyttaa suurelta osalta vastenmielisyyteni kaksoiskansalaisuuteen: Aanioikeutta ei saa jaella holtittomasti.

Tai hetkinen: jos ulkoranskalaisilla tarkoitetaan pohjoisafrikkalaisia jotka ovat saaneet kaksoiskansalaisuuden, niin tilannehan on aivan painvastainen kuin Suomen tilanne. Tassa keskustelussahan Suomesta lahteneet haluavat sailyttaa muistona Suomen kansalaisuuden, kun Ranskassa kaksoiskansalaisuus on annettu Ranskaan asettuneille siirtolaisille.
Kuinka aanekkaasti ulkosuomalaiset haluavat verrata itseaan ulkoalgerialaisiin?
Suomen kansantalous kun ei voimakkaasti nojaa ulkosuomalaisten rahalahetyksiin perheilleensa.


Takaisin hakemistoon, Kommentoi tätä aihetta, Kirjoita viesti uudesta aiheesta

 

Kirjoita viesti Takaisin keskusteluun