Ulkosuomalaisparlamentin keskustelusivu

Tervetuloa Ulkosuomalaisparlamentin keskustelusivulle! Mielipiteesi ja kysymyksesi ovat tervetulleita.

 

LÄHES 25 000 ALLEKIRJOITUSTA !

Kirjoittaja: mikko mikko.harjulehto@suomi-seura.fi
Päiväys: 21.3.2000 13:33



Viime viikkoina toimitettujen allekirjoitusten myötä kokonaismäärä on noussut vaikuttavaan 24 892:een ! Jos Teillä on vielä yksittäisiä allekirjoituslomakkeita kotona tai tiedätte jonkun ystävän, joka vielä haluaisi allekirjoittaa - otamme nämä allekirjoitukset tietysti vielä vastaan. Ulkosuomalaisparlamentin puhemiehistö luovuttaa kerätyt allekirjoitukset tiistaina 11.4.2000 eduskunnan perustuslakivaliokunnalle. Perustuslakivaliokunta käsittelee kaksoiskansalaisuusasiaamme.

Lähes 25 000 allekirjoitusta on erittäin hyvä tulos ja haluaisin erittäin lämpimästi kiittää kaikkia kampanjaan osallistuneita. Erityinen kiitokseni kuuluu niille lukemattomille aktivisteille, jotka ovat levittäneet tietoa allekirjoitusmahdollisuudesta ja mobilisoineet perhe-, ystävä- ja tuttavapiiriään yhteisen asiamme puolesta.
Allekirjoituskampanja osoitti saman asian, jonka olemme jo huomanneet ulkosuomalaisparlamentin piiriin tuoduissa aiheissa: ulkosuomalaisilla on pitkälti samat kysymykset, ongelmat ja haasteet missä päin maailmaa he nyt asuvatkin.

Yhä kansainvälistyvämmässä, teknistyvässä ja monimutkaisemmassa maailmassa on entistä tärkeämpää, että myös asianomaisia, ns. "rivikansalaisia" kuunnellaan päätöksiä tehdessä. Tässä tapauksessa maailmalla asuvia suomalaisia - koskettaahan Suomen kansalaisuuslainsäädäntö ulkosuomalaisia läheisesti - vaikkei se otakaan nykyisin heidän elämäntilanteitaan riittävästi huomioon.

Allekirjoituskampanjamme ja ulkosuomalaisparlamentti auttavat meitä välittämään sisäsuomalaisille sen viestin, että suomalaisuus ei rajoitu enää Suomen rajojen sisäpuolelle, että ulkosuomalaiset ovat kansainvälistyvän Suomen näkyvä osa ja että ulkosuomalaisia tulisi myös kuulla päätettäessä asioista, jotka koskettavat ulkosuomalaisia.


Takaisin hakemistoon, Kommentoi tätä aihetta, Kirjoita viesti uudesta aiheesta

 

Kirjoita viesti Takaisin keskusteluun