START

Curriculum vitae

Image: Sami smiling

Sami MäättäTällä sivulla on vapaamuotoista tarinaa; ks. myös virallisemmanluontoinen CV.

Koulutukseltani olen filosofian kandidaatti (Helsingin yliopisto; suunnittelumaantiede). Tilaisuuksia työntekoon olen saanut seuraavissa paikoissa: T:mi Sami Määttä (tutkimus- ja selvitystoimintaa mm. kaavoitukseen liittyen - firma on toistaiseksi naftaliinissa); Helsingin tietokeskus (ympäristötilasto); Kaupunkiliitto (ympäristötietojärjestelmän sisältö, erilaiset tietotekniikan suunnitteluprojektit); YTV Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunta (vuoden 2010 alusta HSY Helsingin seudun ympäristöpalvelut).

Nykyinen erityissuunnittelijan työni liittyy vastuullisuusraportointiin ja materiaalivirtoihin (Petra-jätevertailu). Ilmansuojelun tietojärjestelmä uudistettiin aikaisemmin, ks. kuvaus. Ilmanlaatusivusto on yksi tämän päivän julkinen näkymä tietoihin.

Ihmisen ja luonnon suhteen pohdinnasta (opinnäytetyössä) tämä urautumiseni lähti. Koko ajan on ollut kyse alue- ja yhdyskuntasuunnittelun sekä ympäristönsuojelun tietoperustasta ja sen hallinnasta.

Mie oon kotosi Tohmajärveltä. Siello miu sukujuuret. Ite asuin 13-vuotiaaks asti tässä Maiju Lassilasta ja Katri-Helenasta kuuluisaks tulleessa pitäjässä. Koti oli tehdasyhdyskunnassa Aseman kylällä.

Nykyisin elelen Riihimäen Harjukylässä.

Harrastuksiani ovat taiji (Tai Chi), kävely, pyöräily, ajatuksia herättävä kirjallisuus ja monenlaisen musiikin kuuntelu. Silloin tällöin näppäilen itsekin kitaraa ja kannelta omaksi iloksi. Es-klarinetti jäi kaniin hurjassa nuoruudessa, mutta ehkä joku päivä vielä...

Oikealla oleva kuva on otettu Tohmajärvellä joskus noin vuonna 1956.

Maybe you want to read the complete CV.

Geography and regional planning was my main subject of studies at Helsinki University, Department of Geography.

In the photo below You'll find the three year old Sami.

Practicing taiji helps me in taking it easy with all frustrating things of urban life. Also the time of smooth radicalism and good pop and rock music and even jazz, of the late 60'ies, still give me a lot.

Web hypertext is a quite meaningful sphere of our culture. I also find printed books a great way to broaden my mind.
The three years old Sami

4th of May 2014