Tutkivan journalismin yhdistyksen uudet sivut löytyvät osoitteesta http://www.tutkiva.fi/ navigointikuvaTakaisin etusivulleYhdistyksen toimintaperiaatteistaJohtokunnan jäsenetajankohtaisia tapahtumia ym.Jäsenkirjelumilapiopalkittuja, esitelmiä, juttuja, ohjeita yms.feedbackia, liity jäseneksiTutkimisen arvoisia linkkejä kyniä 
 
Jäsenkirje SYYSKUU 1998 

Hyvä jäsen, 

Kuten ehkä muistatkin, syksyn ensimmäinen keskustelutilaisuutemme eli ns. lähdekritiikki-iltamat pidetään torstaina 1. Lokakuuta kello 18.00 Sanomien toimittajakoululla, Erottajankatu 9B (Helsingissä). Tilaisuuden otsikko on: 

”Sua lähde kaunis katselen” 

Illan pääalustaja on Helsingin Sanomien rikostoimittaja, kirjailija Harri Nykänen, jolla on ehkä keskimääräistä enemmän kokemusta erilaisten vinkki-ihmisten kanssa toimimisesta. 

Harrin puheenvuoron jälkeen puidaan myös vuosisadan journalistista munausta eli CNN:n ja Timen Tailwind-juttua. Siinähän kerrottiin, että USA:n armeija käytti Vietnamissa tai Laosissa kemiallisia aseita omien sotilaskarkureidensa nitistämiseen. Pian jutun julkistamisen jälkeen sen keskeinen todistusaineisto romahti kasaan, kun päälähde ei suostunut enää varmistamaan asiaa eikä toista avainlähdettä ollut. Tästä aiheesta alustaa lyhyesti tilaisuuden puheenjohtajana toimiva Harri Saukkomaa. Kommenttipuheenvuoron ovat luvanneet pitää entiset USA:n-kirjeenvaihtajat Risto Johnson ja Kyösti Karvonen. He voivat tietää jotakin siitä, onko amerikkalaisten kollegojen lähdekritiikki jotenkin erilaista kuin meikäläinen. 

Tilaisuus on avoin myös muille kuin jäsenille, joten pankaa sana kiertämään. Järjestävän seuran sponsorit tarjoavat paikan päällä pullakahvia. 

Terveisin 

t. Matti Virtanen  
TV 1, PL 48, 00024 Yleisradio, puh. 040 7337011 
fax. 09 1480 3553 

sähköposti matti.virtanen@yle.fi 

P.S. Postitetun kirjeen mukana on maksulappu. Yhdistys tarvitsee jäsenmaksuja, jotta voisimme maksaa internet-palvelumme ja seuraavien tilaisuuksien järjestämisestä (5.11. ja 10.12) aiheutuvat kulut.