Tutkivan journalismin yhdistyksen uudet sivut löytyvät osoitteesta http://www.tutkiva.fi/ navigointikuvaTakaisin etusivulleYhdistyksen toimintaperiaatteistaJohtokunnan jäsenetajankohtaisia tapahtumia ym.Jäsenkirjelumilapiopalkittuja, esitelmiä, juttuja, ohjeita yms.feedbackia, liity jäseneksiTutkimisen arvoisia linkkejä kyniä  Jäsenkirje 10. tammikuuta 1999 

Arvoisa jäsen! 

Tuskin on lomakaudesta selvitty, kun Tutkivan journalismin yhdistys jo kurkottaa meren yli. Ei tosin Itämerta edemmäksi, vaan kaikille tuttuun Viroon. 

Miten niin tuttuun? Monille meistä eteläinen naapurimaa lienee yhä paljon kauempana kuin matkamittarista voisi päätellä. Kuinkahan moni hyvä juttuvinkki on katkennut siihen, että tarinassa oli virolainen sivujuoni, jonka selvittäminen tuntui aivan liian vaivalloiselta tai peräti mahdottomalta? 

Ehkäpä asia olisi sittenkin selvinnyt muutamalla puhelulla tai pikamatkalla Tallinnaan. Mutta miten? Tähän kysymykseen etsitään vastauksia yhdistyksemme jäsentilaisuudessa, joka pidetään torstaina 14. tammikuuta 1999 kello 18.00. Paikka on tällä kertaa WSOY:n konttori, Bulevardi 12, Helsingissä. Vierainamme on kaksi tutkivaa kollegaa Virosta, Luup-lehden Mai Vöörman ja Kuku-radion Harri Tiido. Olemme pyytäneet heiltä lyhyet alustukset, joissa käsitellään toimittajan työskentelyolosuhteita Virossa ja erityisesti suomalaisen toimittajan mahdollisuuksia saada tietoa ja solmia kontakteja. Tarkoitus on käydä sen jälkeen keskustelu, jossa puheenaiheet riippuvat kuulijoista itsestään. Tervetuloa sankoin joukoin. 

Vuoden vaihduttua on aika muistuttaa yhdistyksemme tunnustuspalkinnoista eli lumilapioista. Ne jaetaan helmi-maaliskuun vaihteessa pidettävässä vuosikokouksessa, ja ehdolla ovat kaikki ne viime vuoden aikana ilmestyneet journalistiset tuotteet, joita on palkinnolle ehdotettu. Vaikka palkintolautakuntana toimivan hallituksen kannalta olisi helpointa, että ehdokkaita on mahdollisimman vähän, niin yllyttän teitä taas kerran tekemään ehdotuksia. Niitä voi lähettää joko kirjallisesti allekirjoittaneelle tai koko hallituksen sähköpostiosoitteeseen tutki@kaapeli.fi  - ehdotukseen pitäisi liittää mieluiten pari kopiota jutusta, jos kyseessä on painotuote, c-kasetti radio-ohjelmasta ja VHS-video televisiotyöstä. Mahdollisuus on myös palkita uusmedioita. Kuten tiedätte, meidän yhdistyksemme tuijottaa ennen muuta journalismin laatuun eikä niinkään julkaisufoorumin kokoon tai tekniikkaan. Emme myöskään palkitse ketään ansioitunutta kollegaa elämäntyöstä, vaan kohteena ovat 1998 ilmestyneet jutut tai juttusarjat. 

Rohkenen myös mainostaa yhdistyksemme nettisivuja, joiden suomenkielinen sisältö alkaa saada muotonsa. Palautetta kaivataan. Arkiston ja artikkelikokoelman rakennustyöt sekä vieraskieliset sivut ovat vielä kesken, mutta kehitystä tapahtuu. Siitä todisteena Antti Halisen juttu Viron medioista (www.kaapeli.fi/tutki/ajankohtaista.htm). Hyvä johdanto torstain tilaisuuteen! 

Hyvää, perusteellista ja kriittistä uutta vuotta toivoo 

Matti Virtanen 
PL 48 
00024 Yleisradio 
puh: 040 733 7011 
sp: matti.virtanen@yle.fi