Taistelujoukot, kiitos ei

Kansan Uutisten kolumni (3.9.2004)

"Maailmanpoliisina toimiessaan Yhdysvallat suojelee yhteisiä perusarvojamme vaarallisia aineksia vastaan", ja meidän "olisi aika osoittaa hieman kiitollisuutta eikä vain mankua".

Kenen käsialaa tämä on? Kirjoittaako näin USA:n juoksupoika Martti Ahtisaari vai transatlanttisti ja euronationalisti Paavo Lipponen?

Ei kumpikaan heistä, vaan "meistä" vaarallisista aineksista "heidän" kapitalismissaan kirjoittaa tällä tavalla Gustav Hägglund, jonka erottaa kolmen leijonan viskipullosta se että hän on neljän leijonan kenraali.

Panssarimersukenraalimme on kirjoituttanut kirjasen Euroopan puolustuksesta.

Hägglundin kirjanen on kalvojen kielellä hyvin mielenkiintoinen kuvaus siitä, miten sotilaat ajattelevat. Monimutkaisilla lauserakenteilla eivät sotilasherrat herkuttele.

Hägglund valittiin aikoinaan EU:n sotilaskomitean puheenjohtajaksi äänin 8-7 (niin että kahdentoista maan edustajat ilmoittivat jälkikäteen äänestäneensä häntä). Kenraalimme palkan maksoi Suomi, ja siinä merkityksessä hänen työnsä oli paskahomma EU:n kultapossukerholaisten töihin verrattuna. Luontaisetuna hänellä oli - kai vähintään - everstin tasoinen adjutantti, joka vaihtoi lamput.

Toisen polven kenraalimme on demokraattisen sentralismin miehiä: "Päätöksen jälkeen alaiset ryhtyvät sitä toimeenpanemaan parastaan yrittäen, siitä riippumatta mitä mieltä he olivat ennen päätöstä." EU on hänelle "meidän suomalaisten perhe ja suku", vaikka euro-oikeaoppisena hänellä menevätkin sekaisin kansallinen demokratia ja ylikansallinen enemmistövalta. Itsenäisen puolustuksen sijasta "meidän pitäisi täysin palkein tukea EU:n puolustuspolitiikan jämäköittämistä, yhteinen puolustus mukaan lukien".

Suomessa puolustus on oman maan puolustamista, mutta EU:ssa yhteinen puolustus on myös yhteistä hyökkäystä: "Kokemukset osoittavat, että eurooppalaisia tulisi kouluttaa myös taistelutehtäviin". Siinä tarkoituksessa "Suomen on hyvä osallistua taisteluosastojen muodostamiseen ja pysyä näin mukana Euroopan turvallisuus- ja puolustuspolitiikan kehityksen valtavirrassa".

EU:n hyökkäysjoukkoja ei vielä ole, mutta tulossa ovat. Saksalla ja Unkarilla on kenraalin mukaan perustuslaillisia vaikeuksia osallistua hyökkäystoimintaan ulkomailla. Suomi sen sijaan lähtee mukaan, jos se on Vanhasen hallituksesta kiinni! On jo aloitettu palkkasotilaiden koulutus, ja Erkki Tuomiojakin on jo hyväksymässä rauhanturvalain muuttamisen niin että Suomi voi osallistua laittomiin öljysotiin.

Sotiin, mutta esikuntaportaaseen, haluaa myös puolustusvoimain komentaja Juhani Kaskeala.

Kun Hägglund on eläkeläisenä kenujen huru-ukkosarjaa, amiraalimme ei vielä ole. Siksi Kaskealan päästöt tulevat koko Suomen piikkiin.

Yhdessä kahdentoista ulkomaisen eläkeläiskenraalin kanssa hän on - ainoana aktiivipalveluksessa olevana sotilaana - hyväksynyt Washingtonissa kannanoton siitä eurooppalaisen puolustusintegraation "välttämättömyydestä", josta Jyri Raivio raportoi Helsingin Sanomissa 27.8. Hämmästyttävällä tavalla muu media vaikenee amiraalimme politikoimisen - aivan niin kuin vaiettiin oikealla ajallaan Lipposen keskustelut Washingtonissa Suomen liittämisestä Irakin sodan koalitioon. EU:n natottamisen kautta Kaskeala natottaisi Suomen.

Kolmetoista koplan mukaan ei "Euroopan maista enää ole Yhdysvaltain uskottavaksi turvallisuuspoliittiseksi kumppaniksi", jos ei hankita lisää aseita ja jos ei valmistauduta eurovainajiin taistelussa maapallon luonnonvaroista..

Pääministeri Matti Vanhanen, tuo nurmijärveläinen kunnallispoliitikko, on samalla linjalla. Hän otti kolmen hallituspuolueen puheenjohtajan klikissä kannan, jonka mukaan hyökkäysjoukot sisältävästä EU:n perustuslaista ei järjestetä kansanäänestystä.

Hallitus jatkaa niin ollen sillä linjalla, että annetaan kaikessa periksi, vaikka myöntyväisyyspolitiikasta huolimatta Lipposesta ei tullut pääkomissaaria ja varsinaisessa komissaaripelissäkin Suomelle jäi vain Turkki-kortti ja jäännöskomissaari. Ja missä luuraakaan se kemikaalivirasto?