Anteeksi, mistä on kysymys?

KU 18.2.2005

 

Suvi-Anne Siimes voi huonosti, ja julkisuudessa hän on nimennyt myös minut kiusaajiinsa. Olen hänen mukaansa vallanhimoinen, kateellinen, katkera, kostonhimoinen ja muukalaisvihamielinen puolueen hajottaja, joka käyttää Moskovan puoluekoulussa opittuja likaisia temppuja.


En tunnista tuosta itseäni, ja kun Siimeksen mediajuhla on pian ohi, hänen tulee täsmentää sanomisiaan ja kuvata esimerkein rasistisuuttani ja likaisia temppujani.
Siimes sanoo, että vainoojat ovat miehiä, että miehillä ei ole sielua ja että hänellä on. Muistutan, miten Ruotsin vasemmistopuolueen puheenjohtaja Gudrun Schyman ajautui tällä linjalla umpikujaan: miesäänestäjät hylkäsivät puolueen viime vaaleissa. Schyman erosi puolueesta ja perustanee oman feministipuolueen.


Toisaalla on sitten Tanskan vasemmistopuolue (SF), joka rupesi Siimeksen tavoin kitkemään punajuuria politiikan kasvimaasta. Se muuttui vihreäksi ja otti - ainoana EU-vasemmiston puolueena - myönteisen kannan EU:n perustuslakiin. Pari viikkoa sitten SF hävisi parlamenttivaalit, kun taas sitä vasemmistolaisempi ja EU-kriittisempi puolue voitti lisäpaikkoja. Puheenjohtaja Holger K.Nielsen joutui eroamaan.


Näiden kokemusten pohjalta ei puheenjohtajamme pitäisi yrittää tunkea puoluettamme siihen poliittiseen rakoon, joka jää vihreiden ja demareiden väliin. Siinä ei ole vasemmistoliiton mentävää aukkoa. Kaikkien vasemmisto ei ole vasemmisto, jos se ei ole vasemmalla.


Kieltämällä sosialismi, joka on minulle - ja Bernsteinille - yhtä kuin demokratia, tuhotaan yhteinen utopia - ja pyhitetään KAPITALismi. Meillä Euroopassa demaritkin ovat sosialisteja.


Siimes yllätti puoluekokouksessa väen ottamalla myönteisen kannan EU:n taistelujoukkoihin, jotka voivat EU:n perustuslain mukaan olla hyökkäysjoukot ja jotka voivat hyökätä myös laittomasti ilman YK:n mandaattia. Puoluekokous ei lähtenyt samalle linjalle. Eduskunnassa Siimes äänesti asiassaan yksin toisella tavalla kuin koko muu eduskuntaryhmä.


Hänen on naiivia uskotella, että Nato-yhteensopivia EU:n taistelujoukkoja kootaan kansanmurhien torjuntaan. Kyseessä on poliittinen (öljy)sotaväki ja eräänlainen EU:n muukalaislegioona. Kansanmurhien ehkäisyyn tarvitaan muita kuin näitä iskujoukkoja.
Siimes hakee kummallisella tavalla ystäviä kaukaa moittiessaan eurooppalaista vasemmistoa amerikkalaisvastaisuudesta. Arvostelun kohdehan on USA:n KAPITALismi- ja imperialismi, ja niistä sitä kuuluu arvostella.


Siimeksen kirjoituksissa pyyhitään pöydät Kekkosella, joka johti Suomessa naapuriystävyyden politiikkaa, ja niistä saa vaikutelman, että hän karttaa ja inhoaa Venäjää. Suomi on Venäjän naapurissa, olipa siellä vallassa kuka tahansa. Lokaamalla useamman sukupolven suuret saavutukset tällä ulkopolitiikan alalla syödään sen SKDL:n väen jättämää perintöä, joka on äänestänyt myös Siimeksen ministerivaltaan. Kun hän uhoaa 1.1.2005 lähtien puolueessa otetun käyttöön "kovat otteet", hän haluaa puhdistaa sen vanhoista SKDL:n äänestäjistä?


On käynnissä porvariston voimakas hyökkäys vasemmistoa vastaan. Siihen liittyy muun muassa jatkosotaan syyllisten Rydin ja Tannerin, natsiyhteistyön sekä sotasosialidemokratian kunnianpalautus. Maalitauluna on ollut myös Tarja Halonen ja hänen kauttaan Suomen sotilaallinen liittoutumattomuus. Vaietaan puolustussotaa käyneen entisen presidentin Mauno Koiviston hyökkäyssotia vastustavat mielipiteet.
Natokiimainen ja euronationalistinen media näyttää löytäneen liittolaisekseen myös puolueemme puheenjohtajan. Koen, että hän ei lyö julkisuudella vain minua, vaan hänen kauttaan oikeisto hakkaa koko vasemmistoa. Puheenjohtajaamme käytetään hyväksi, ja ollakseen olemassa hän sallii sen.


Kun Siimes vaatii minua siirtymään pois europarlamentin vasemmistoryhmästä, hän ei kerro, mihin ryhmään minun pitäisi mennä. Se auttaisi ymmärtämään, mistä tässä kaikessa on kysymys. Miksi muuten vasemmistoliitto on jättäytynyt sivuun EU-vasemmiston perustamasta europuolueesta?


Puolueellamme, jota puheenjohtajan ei pidä kutsua haaskaksi, on aito ongelma. Ehdotan, että se ratkaistaan demokraattisesti kuulemalla jäseniä: pannaan EU:n perustuslaki jäsenäänestykseen. Samalla selviäisi kanta perustuslaillisiin taistelujoukkoihin.
Kotisivullani www.eskoseppanen.net on avoin kirje Siimekselle.