Pesue ry
Laitatuulenkaari 3 G 57 00850 HELSINKI
toiminnanjohtaja Anu Suomela
fax: 09-698 6260
email: pesue@kaapeli.fi
*

12.7.01

Jutussa K & T vastaan Suomi on saatu Ihmisoikeustuomioistuimen päätös, joka on osittain langettava Suomen valtiolle. Päätöstekstin voi kokonaisuudessaan englanniksi lukea täältä.

webmaster 14:23

10.5.01

Olemme viimein saaneet uuden osoitteen netissä ja virallinen osoitteemme on siis www.pesue.org, joten muuttakaa kirjanmerkkejänne (Netscape) tai suosikkejannne (IE)...

webmaster 20:11

18.2.01

K & T Grand Chamberin käsittelyyn

Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimen Grand Chamber (17 tuomarin istunto) käsittelee 14.3.2001 suullisesti K & T:n tapauksen, jossa kaksi lasta otettiin huostaan, toinen suoraan synnytyspöydältä. Tämä on ensimmäinen vastaava käsittely, eli kyseessä on tältäkin osin historiallinen tapaus.

Neljäs Chamber tuomitsi Suomen valtion 27.4.2000 kahdesta ihmisoikeusloukkauksesta tässä tapuksessa. Ensimmäistä kertaa tuomioistuimen historiassa katsottiin, että kansalliset viranomaiset olivat ylittäneet harkintavaltansa. Toinen tuomio tuli siitä, että viranomaiset eivät edes harkinneet huostaanoton purkamista. Suomen hallitus valitti tapauksesta ja Grand Chamber hyväksyi valituksen sillä perusteella, että päätös muuttaa EIT:n aikaisemman käytännön suhteessa huostaanottoihin.

Anu Suomela 22:08

26.12.00

Nyt sivustossamme on myös hakupalvelu, jonka avulla voit tehdä sanahakuja tämän sivuston artikkeleista. Palvelun toimittaa Atomz.com.

Anu Suomela 13:40

Tietoja PESUEesta:

Perustettu vuonna 1994 tukemaan perheitä omien asioittensa asiantuntijana.

PESUEen työalueet:
Huostaanottoperheiden tukeminen etenkin asiaan liittyvissä juridisissa seikoissa ja sosiaalitoimen kanssa syntyneissä vaikeuksissa.

Huolto- ja tapaamisoikeuskiistat. PESUE on vienyt 6 huostaanottotapausta ja huostaanotetun lapsen tapaamisoikeustapausta Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

Työmuotona on neuvonta jonka kautta asiakkaat ohjataan asiantuntijoille jotka ovat perehtyneet tämän alueen juridiikkaan. PESUEen yhteistyöverkkoon kuuluu myös perhe- ja pariterapeutteja jotka voivat auttaa tällä alueella.
PESUE ei ole toistaiseksi saanut yhteiskunnan rahoitusta, joten säännöllistä puhelinpäivystystä ei ole voitu järjestää. Siksi paras tapa ottaa yhteyttä on sähköposti tai fax: 09-698 6260.

Voit myös antaa viestisi viesti/palautesivulla.


Anu Suomela 03:39


powered by BloggerTM

*
*
pesuelaskuri