Kauppatieteiden kandidaattiyhdistys ry

Jäsentiedote 2/ 2014

12.2.2014

Hyvät kandisisaret ja –veljet

Hyvää alkanutta uutta toimintavuotta! Jäsentiedote 1/2014 lähetettiin jo 22.1.2014 niille jäsenille, joiden sähköpostiosoite on jäsenrekisterissä, mikä tarkoittaa sitä, että 79 jäsentä jäi vaille postia. Lisäksi kymmenkunta viestiä ei mennyt perille, koska vastaanottajan sähköpostilaatikko ei sitä huolinut. Muistathan siis ilmoittaa, kun sähköpostiosoitteesi vaihtuu, jotta pysyt postituslistalla!
Tiedotteessa kerrottiin yhdistyksen ensimmäisestä kevään tilaisuudesta, johon ilmoittautuminen loppui jo 2.2. Helsingin kaupunginteatterin Areena-näyttämölle 3.3.2014 klo 19, Vielä ehtii -komediaan varatut 50 lippua ovat kaikki menneet kaupaksi jäsenille ja heidän seuralaisilleen. Toivomme, että odotettavissa on nautinnollinen teatteri-ilta! Mahdollisista peruutuspaikoista ilmoitetaan jäsenistölle sähköpostitse.

Vuosijuhlan ja –kokouksen kuulumisia
 
Jälleen kerran jäsenistö seuralaisineen kokoontui runsaslukuisena viettämään perinteikästä vuosijuhlaa ja pitämään vuosikokousta 8.2.2014. Tällä kertaa juhlimme yhdessä Helsingin kauneimmista jugendsaleista GLO Hotel Artissa eli entisellä Vanhalla Polilla. Paikalla oli 101 henkeä, joista 63 jäseniä. Nuijaboolin maku testattiin asiaankuuluvasti entisten puheenjohtajien johdolla, jonka jälkeen kerhomestari tarjoili boolia yhdistyksen vanhoista kantakandipikareista. Mercurius-sauvalla tahdittaen puheenjohtaja ohjaili juhlaväkeä aikataulun mukaisesti kokoukseen, joka alkoi täsmälleen klo 18.00 ja päättyi tehokkaan työskentelyn ansiosta 18.35. Kokouksessa jaettiin kantakanditodistukset seitsemälle jäsenelle, joiden yhdistykseen liittymisestä on tullut kymmenen vuotta täyteen.
Maittavan illallisen päätteeksi juhlapuhuja, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun dekaani Ingmar Björkman kuvaili puheessaan koulun toiminnan kolmea keskeistä strategista aluetta. Ydintarkoituksena on tuottaa kyvykkäitä ja osaavia kaupallisen alan asiantuntijoita yrityselämään, mutta opetus on muuttunut merkittävästi sitten oman opiskeluaikamme. Luentojen sijaan korostetaan opiskelijakeskeisyyttä ja opiskeltavaa asiaa lähestytään usein ongelmaratkaisun keinoin. Toiseksi hän nosti kansainvälisyyden, joka tarkoittaa mm. laajaa partneriyliopistojen verkkoa maailmalla, englanninkielistä opetusta sekä kehitysyhteistyöhankkeita esim. Afrikan maissa. Kolmanneksi tekijäksi dekaani nosti yrittäjyyden ja kertoi Aalto Start-Up Center –toiminnasta, jota koordinoi Centerin yrityskiihdyttämö. Hän mainitsi lopuksi, että kaiken tämän toiminnan rahoittamiseksi tulevaisuudessa tarvitaan sponsorirahaa myös meiltä alumneilta.
Tervehdyspuheita pitivät illallisella EKF:n puheenjohtaja Anders Nordlund, KY:n hallituksen puheenjohtaja Essi Myllymäki sekä kunniajäsenemme Aunus Salmi.
Illan tanssimusiikista vastasi jälleen Jaakko Harjula kvartetteineen solistinaan Erja Uitto. Vielä nousee jäsenistön jalka tanssilattialla, vaikka yhdistys juhli jo 89. vuosijuhlaansa!
Lisää tuokiokuvia juhlasta sekä referaatti juhlapuheesta on  aikanaan yhdistyksen kotisivuilta.
Vuosikokouksen päätöksen mukaan yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Marja Latola, varapuheenjohtajaksi Matti Vatanen ja sihteerinä jatkaa Kristiina Linnoinen. Hallituksen uusiksi jäseniksi valittiin Päivi Suksi ja Hannu Viitanen sekä uudelleen Kari Janhunen. Muina hallituksen jäseninä jatkavat Seija Fredriksson, Vesa Kauppinen sekä Heikki Vahala. Varsinaisiksi tilintarkastajiksi valittiin KHT Hannu Niilekselä ja KHT Markku Koskela sekä heidän varamiehikseen
KHT Risto Ekholm ja KHT Eero Prepula. Kaikki kiittävät luottamuksesta.
Toimintavuoden aikana yhdistykseen liittyi vain 1 uusi jäsen, 8 erosi ja 3 on poistettu jäsenrekisteristä maksamattomien jäsenmaksujen vuoksi.  Lisäksi saatiin tieto 4 jäsenen kuolemasta. Jäsenmäärä vuoden lopussa oli 423.
Viime vuonna yhdistyksen hallitus asetti ns. Tulevaisuustyöryhmän pohtimaan yhdistyksen tulevaisuudennäkymiä. Työryhmän raportti on esitetty toimintakertomuksen osana, ja sen voi lukea yhdistyksen kotisivuilta Hallinto-valikosta kohdasta Toimintakertomus 2013.

Jäsenmaksu 2014
 
Vuosikokous vahvisti hallituksen esityksen, jonka mukaan jäsenmaksu on edelleen 15 euroa.  Oheisen jäsenmaksun eräpäivä on 28.2.2014. Muista käyttää laskun viitenumeroa (ei ole sama kuin jäsennumero!), jotta vältyt turhilta karhulaskuilta. Jos jäsenmaksu jää kahtena peräkkäisenä vuonna maksamatta, katsotaan henkilön kiinnostus yhdistyksen toimintaa kohtaan hiipuneen ja hänen nimensä poistetaan jäsenrekisteristä.

Vierailu Sitraan 24.4. klo 16.30
 
Jatkamme pohdintoja Suomen tulevaisuudennäkymistä torstaina 24.4. klo 16.30 - 19, kun vierailemme Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitrassa. Yliasiamies Mikko Kosonen on isäntänä ja kertoo, kuinka Sitra ennakoi tulevaa ja edistää muutoksia yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Alustuksen jälkeen aihetta jatketaan keskustelulla. Iltapalatarjoilu. Sitra, Itämerentori 2, Ruoholahti, Helsinki.
Sitova ilmoittautuminen pääsiäisen vuoksi jo 16.4. mennessä.

Kevätretki Tampereelle 20.5. klo 10 – 21
 
Tampere on varmasti monelle melko tuttu kaupunki. Jätämme tavanomaisen kaupunkikierroksen siksi kokonaan ohjelmasta ja keskitymme muutamaan yksittäiseen mielenkiintoiseen kohteeseen. Aloitamme tutustumisen Tampereella Pikkupalatsista, joka on Finlaysonin ensimmäisen isännöitsijän, Christian Bruunin, itselleen 1879 rakennuttama talo. Sen kiinteä jugendsisustus on nykyisin entisöity ja rakennushistoriallisesti arvokkaana myös suojeltu. Perehdymme talon historiaan palatsiemännän johdatuksella ja nautimme siellä kahvit kasvispiirakan kera.
Pikkupalatsista jatkamme matkaa jalkaisin läheiseen Amurin työläismuseokortteliin. Siellä opas kierrättää tutustumassa työläisten asuinoloihin ja ihmiskohtaloihin yhdeksän vuosikymmenen ajalta. Kortteli käsittää viisi alkuperäisillä paikoillaan olevaa asuinrakennusta ja neljä piharakennusta. Tämä on kuin matka aikakoneella läpi vuosikymmenten!
Nousemme sitten takaisin bussiin ja suuntaamme jo nokan etelään - tosin vain lyhyen matkaa, sillä pysähdymme Lempäälässä, Vanajaveden rannalla Vaihmalan Hovissa. Tämä 1900-luvun alkupuolella rakennettu tila on hiljattain remontoitu ja toimii nykyään hotellina ja ravintolana. Nautimme maittavan buffet-päivällisen ja tutustumme yrityksen toimintaan.
Lähdemme retkelle Åbergin linjan autolla Mikonkadun tilausliikennepysäkiltä vanhan Fennian talon edestä tiistaina 20.5.2014 klo 10.00 ja palaamme illalla samaan paikkaan klo 21 mennessä.
Sitovat ilmoittautumiset ja maksu 70 €/hlö yhdistyksen tilille viimeistään 6.5.

20-vuotisviinimatka Ranskan Champagneen
 
Molemmat syksyn viinimatkat ovat jo tulleet täyteen, joten kaksi normaalia suurempaa ryhmää lähtee syys-lokakuun vaihteessa tutustumaan Ranskan Champagnen maakuntaan. Mahdollisia peruutuspaikkoja voi tiedustella sihteeriltä. Tarkemmat matkatiedot löytyvät kotisivuilta jäsentiedotteesta 3/2013

Kandiyhdistys 90 vuotta: vuosijuhla lauantaina 7.2.2015
 
Varaa jo nyt kalenteriisi lauantai 7.2.2015, jotta pääset mukaan juhlimaan, kun yhdistys täyttää pyöreät 90 vuotta!

Mamma mia –musikaali 4.3.2015
 

Ruotsalainen teatteri tuo ensi syksynä lavalle jo vuosia maailmalla pyörineen ABBA:n menestysmusikaalin Mamma mia! Komediajuoninen musikaali kirjoitettiin käyttämällä pääasiassa jo olemassa olevia ABBA.n kappaleita, jotka hämmästyttävän hyvin vievät tarinaa eteenpäin. Emme saaneet enää syksylle ryhmävarausta, mutta keskiviikkona 4.3.2015 klo 19 yhdistykselle on varattu 50 paikkaa permannolta. Yhdistys tarjoaa väliajalla lasilliset. Avecit ovat tervetulleita. Ilmoittautua voi jo nyt, mutta maksu 78 €/hlö maksetaan vasta marraskuussa. Ilmoittautuneille lähetetään maksusta erillinen sähköpostiviesti syksyllä.


Sisaryhdistyksemme tilaisuudet
 
Sisaryhdistyksemme EKF:n kotisivuilta (www.ekonkand.fi) löytyvät tiedot heidän tulevista tapahtumistaan sekä ilmoittautumisohjeet. Myös Kandiyhdistyksen kotisivuilta on sinne linkki. Molempien yhdistysten jäsenet ovat tervetulleita toistensa tilaisuuksiin.
EKF:n seuraava tilaisuus on toimitusjohtaja Ralf Holmlundin isännöimä yrityskäynti Suomen Lähikauppa Oy:öön, Sörnäistenkatu 2, 0058 Helsinki, torstaina 20.3. klo 17–19. Yritysesittelyn jälkeen EKF:n jäsenet jatkavat pitämällä oman vuosikokouksensa.
Ilmoittautumiset viimeistään 6.3. suoraan sähköpostilla a1nordlund@gmail.com tai puh 040-1949 492.
Kesäkuun alkuun EKF suunnittelee kevätretkeä Hämeenlinnaan, mistä lisätietoja aikanaan EKF:n kotisivuilta.

Kanditerveisin

Hallitus
Ilmoittautumiset yhdistyksen tilaisuuksiin, osoitteenmuutokset sekä muu palaute mieluiten kotisivujen kautta tai sihteerille puhelimitse 050-526 1946.
Pankkiyhteys:  Nordea 157230-27359