Kauppatieteiden kandidaattiyhdistys ry

Jäsentiedote 1/ 2013

8.2.2013

Hyvät kandisisaret ja –veljet
  


Vuosijuhlan ja –kokouksen kuulumisia
  
Terveisiä erittäin lämminhenkisestä ja onnistuneesta vuosijuhlasta! Kauniiseen Ravintola Kadetin jugendsaliin Munkkiniemeen saapui 94 juhlavierasta, joista 61 jäseniä, ja ilta vietettiin perinteisin menoin mukavassa seurassa. Erinomaisessa vuosijuhlaesitelmässään Harvardin yliopiston Senior Fellow Esko Aho pohti Suomen tulevaisuutta vuonna 2020. Hän näki maallamme olevan mahdollisuuksia toimia kovaa vauhtia etenevässä digitaalisen ja fyysisen maailman integroitumisessa maailman kehityksen kärkitalouksien joukossa. Onhan mm. pankkisektorimme tässä suhteessa jo hyvä esimerkki. Suomen vahvuutena hän mainitsi yksityisen ja julkisen sektorin suhteellisen hyvän ja koetun yhteistoimintakyvyn todeten samalla sen edelleen vahvistamisen tarpeen.
Juhlapuheesta innostuneena kunniajäsenemme Aunus Salmi kutsui Esko Ahon puhujaksi uudelleen vuonna 2020 ja ehdotti silloin otsikoksi ”Mitä minä sanoin!”
Muita tervehdyspuheenvuoroja juhlassa käyttivät EKF.n puheenjohtaja Anders Nordlund sekä KY:n hallituksen puheenjohtaja Heini Toivanen, joka valotti KY:n haasteita uudessa Aalto-yliopistossa.
Lisää tuokiokuvia juhlasta sekä referaatti juhlapuheesta löytyy aikanaan yhdistyksen kotisivuilta.
Vuosikokouksen päätöksen mukaan yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Matti Vatanen, varapuheenjohtajana Harri Keinonen ja sihteerinä Kristiina Linnoinen. Hallitukseen valittiin uutena Vesa Kauppinen sekä uudelleen Seija Fredriksson. Muina hallituksen jäseninä jatkavat Kari Janhunen, Marja Latola, Rita Kosonen sekä Heikki Vahala. Varsinaisiksi tilintarkastajiksi valittiin KHT Hannu Niilekselä ja KHT Markku Koskela sekä heidän varamiehikseen KHT Risto Ekholm ja KHT Eero Prepula. Kaikki kiittävät luottamuksesta.
Toimintavuoden aikana yhdistykseen liittyi 3 uutta jäsentä, 2 erosi ja 2 on poistettu jäsenrekisteristä maksamattomien jäsenmaksujen vuoksi.  Lisäksi saatiin tieto 2 jäsenen kuolemasta. Jäsenmäärä vuoden lopussa oli 435.

Jäsenmaksu 2013
 
Vuosikokous vahvisti hallituksen esityksen, jonka mukaan jäsenmaksu on edelleen 15 euroa.  Pyydämme maksamaan laskun 28.2.2012 mennessä. Muista käyttää oheisen laskun viitenumeroa (ei ole sama kuin jäsennumero!), jotta vältyt turhilta karhulaskuilta. Kunniajäsenyys vapauttaa jäsenmaksusta.

Vierailu Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululle 12.3. klo 16.30
  
Kauppakorkeakoulu ja sen opetus on muuttunut paljon sitten omien opiskeluaikojemme. Kiinnostaako sinua, minkälaista opetusta tämän päivän kauppatieteilijät saavat uudessa huippuyliopistossa? Tule kyselemään ja kuuntelemaan, kun Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun dekaani Ingmar Björkman kertoo koulun kuulumisia sekä raottaa tulevaisuuden suunnitelmia. Tapaamme kauppakorkeakoulun päärakennuksen Proffa-ravintolassa, joka sijaitsee Raflan yläpuolella toisessa kerroksessa, tiistaina 12.3. klo 16.30. Alumnitoiminta tarjoaa meille kahvia/teetä ja suklaata.
Sitova ilmoittautuminen viimeistään 8.3.

Teatteriin: Metsäperkele 11.4. klo 19
  
Metsäperkele on Kari Heiskasen kirjoittama ja ohjaama uusi näytelmä suomalaisen metsäteollisuuden edelläkävijästä, metsäpatruuna G.A.Serlachiuksesta. Se on yhden ajan sankaritarina, kertomus uskalluksesta, hurjuudesta ja suomalaisesta hulluudesta. Olemme varanneet 40 lippua Helsingin kaupunginteatterin suurelle näyttämölle torstaina 11.4. klo 19. Avecit tervetulleita! Yhdistys tarjoaa lasilliset väliajalla.
Sitova ilmoittautuminen sekä maksu 39 €/hlö yhdistyksen tilille viimeistään jo 8.3.

Linnan aarteet Ateneumissa 25.4. klo 17
  
Presidentinlinnan peruskorjauksen aikana on Ateneumiin pystytetty näyttely, joka esittelee Linnan hienoja taideteoksia sekä esineistöä. Lisäksi tarjolla on tietoa lähes 200-vuotiaan palatsin rakennushistoriasta sekä elämästä vuosisatojen aikana. Koska harva meistä pääsee ihailemaan Linnan taideaarteita paikanpäällä, kannattaa tämä ainutlaatuinen tilaisuus käyttää hyväksi, ja opastetulla kierroksella siitä saa suurimman hyödyn irti. Kokoontuminen Ateneumissa neuvontapisteen edessä torstaina 25.4. klo 17.00. Avecit ovat tervetulleita! Yhdistys tarjoaa opastuksen sekä kahvit/teet suolaisen piirakan kera tunnin kestävän kierroksen päätteeksi. Yhden opastettavan ryhmän suuruus on max 25 henkeä, mutta jos on tarvetta, järjestämme kaksi samanaikaista opastusta.
Sitova ilmoittautuminen sekä pääsymaksu 10 €/hlö  yhdistyksen tilille viimeistään 15.4.

Kevätretki Puolaan 16./17. – 19.5.2013
   
Toukokuussa tehtävä kevätretki suuntautuu Suomenlahden eteläpuolelle Puolan Gdanskiin ja Sopotiin. Matka on jo täynnä ja sille on lähdössä 32 henkeä. Matkaohjelma löytyy kotisivuilta jäsentiedotteesta 3/2012. Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen matka tehdään kumpaankin suuntaan lentäen, sillä laivayhtiö on muuttanut aikataulunsa meille sopimattomiksi. Mahdollisia peruutuspaikkoja voi tiedustella sihteeriltä.

Viinimatka Unkariin syksyllä 2013
  
Myös molemmat syksyn viinimatkat ovat jo tulleet täyteen, joten kaksi ryhmää lähtee syys-lokakuun vaihteessa tutustumaan Unkarin viini- ja paprikatuotantoon. Tarkemmat matkatiedot löytyvät kotisivuilta jäsentiedotteesta 4/2012. Mahdollisia peruutuspaikkoja voi tiedustella sihteeriltä.

Sisaryhdistyksemme tilaisuudet
  
  Sisaryhdistyksemme EKF:n kotisivuilta (www.ekonkand.fi) löytyvät tiedot heidän tulevista tapahtumistaan sekä ilmoittautumisohjeet. Myös Kandiyhdistyksen kotisivuilta on sinne linkki. Molempien yhdistysten jäsenet ovat tervetulleita toistensa tilaisuuksiin.

Hallitus
Ilmoittautumiset yhdistyksen tilaisuuksiin, osoitteenmuutokset sekä muu palaute mieluiten kotisivujen kautta tai sihteerille puhelimitse 050-526 1946.
Pankkiyhteys:  Nordea 157230-27359