Kauppatieteiden kandidaattiyhdistys ry

Jäsentiedote 3/ 2013

2.12.2013

Hyvät kandisisaret ja –veljet
  

Jälleen on yksi yhdistyksen toimintavuosi lähestymässä loppuaan. Hallitus voi taas todeta tyytyväisenä, että vuoden aikana järjestetyt tilaisuudet ovat kaikki olleet sekä onnistuneita että vetovoimaisia ja osallistujamäärät näyttävät olevan kasvussa siitäkin huolimatta, että yhdistyksen jäsenmäärä hiljalleen jatkuvasti pienenee. Mikä voisi olla sen parempi osoitus kandihengen voimasta! Toivomme aktiivisen osallistumisen jatkuvan edelleen.

Yhdistyksellä uusi sähköpostiosoite
 
Kandiyhdistyksellä ei tähän mennessä ole ollut omaa sähköpostiosoitetta, vaan yhdistyksen viestit on lähetetty sihteerin henkilökohtaisesta osoitteesta.  Nyt on kuitenkin perustettu yhdistyksen viestintää varten uusi sähköpostitili, jonka osoite on kandiyhdistys@gmail.com.  Toivomme jäsenten käyttävän sitä jatkossa.

Tervetuloa vuosikokoukseen ja -juhlaan 8.2.2014
  
Uuden toimintavuoden aloittaa helmikuussa perinteisesti vuosikokous ja –juhla, jonka pitopaikaksi  on valittu historiallinen, mutta uudistunut  GLO Hotel Art Lönnrotinkadulla. Oheisesta kutsukortissa ovat tilaisuuden tarkemmat tiedot. Pöytäseuruetoiveita voi esittää ilmoittautumisen yhteydessä. Sydämellisesti tervetuloa!

Majoitusta kaipaaville juhlavieraille hotelli tarjoaa erityishinnan, jos varaus tehdään 13.1.2014 mennessä. Tarkemmat tiedot tarjouksesta ovat yhdistyksen sivulla


Syksyn 2014 viinimatka on juhlamatka Ranskan Champagneen
  
Yhdistyksen seuraava viinimatka on jo 20. lajissaan ja sen kohteeksi on juhlatunnelman luomiseksi valittu jälleen Champagnen maakunta Ranskassa. Samalla alueella käytiin myös 10 vuotta sitten, mutta matkaohjelma on aivan uusi. Alustavasti on varattu paikat kahdelle 30 hengen ryhmälle peräkkäisinä viikonloppuina.
On tärkeää, että ilmoittautumisen yhteydessä kerrot, sopivatko molemmat ajankohdat vai onko vain toinen mahdollinen.
I ryhmä  25. – 28.9.2014  ja II ryhmä  2. – 5.10.2014
Lentoaikataulut: meno  torstai AY879  Helsinki – Pariisi CDG  09.25 – 11.30 
paluu sunnuntai  AY874 Pariisi CDG - Helsinki  19.00 – 22.55
Majoitus Reimsissä: Quality Hotel de l’Europe Reims & Spa ***  (3 yötä)
31 rue Buirette, 51100 Reims
Hyvätasoinen kolmen tähden hotelli sijaitsee aivan Reimsin keskustassa. Tyylikkäässä ja nykyaikaisessa hotellissa on 54 viihtyisää, valoisaa ja tilavaa huonetta, joissa kaikki mukavuudet.
Matkaohjelma 

Torstai
Champagnen maakuntaan on lentokentältä vain noin 150 km:n ajomatka. Opas ja tilausbussi ovat vastassa kentällä. Suuntaamme kohti Château de Pierryn linnaa Pierryn pieneen kylään. Tämä kylän upea maamerkki on rakennettu vuonna 1734 piispa Claude Antoine de Choiseul-Beaupré’n toimesta. Linnassa on aito 1700-luvun tunnelma. Nautimme ensin kevyen lounaan, jonka jälkeen teemme kierroksen linnassa. Vierailu huipentuu viinimaistiaisiin.
Matka jatkuu Reimsiin, jossa majoittuminen hotelliin.
Reimsissa kuplii ja virtaa samppanja! Reimsin 188 000 asukasta ovat ylpeitä kaupungistaan ja sen tuottamasta maailman kuuluisimmasta juomasta. Yli 1000 vuoden ajan - vuodesta 816 vuoteen 1825 - Reimsin katedraalissa siunattiin Ranskan kuninkaat ja juhlajuomana juotiin alueen viiniä. Kuplivaksi viini saatiin kuitenkin vasta 1600-luvulla. Keskiajalla ja renessanssin aikana kaupunki kukoisti ja sinne rakennettiin useita upeita monumentteja kuten Tau-palatsi, Collège des Jésuites sekä Saint-Denis’n ja Saint-Remin luostarit. Reimsin alueella sijaitsee myös 12 kuuluisaa samppanjataloa.
Ilta vapaa, ei yhteistä ateriaa.

Perjantai
Vierailemme perinneviinitilalla pienessä Rilly la Montagnen kylässä. Champagne Vilmart & Cie’n perusti 1890 nykyisen omistajan Laurent Champs’n isoisä. Tilan viljelyala on vuosien saatossa kasvanut kahden ha:n viinitarhasta 11 ha:n viinitilaksi, jolla kasvaa 60% Chardonnay- ja 40% Pinot Noir-rypäleitä. Vilmart on sitoutunut kestävään viininviljelyyn. Samppanjamaistiaisten lisäksi nautimme tilalla lounaan.
Vain lyhyen ajomatkan päässä Rillystä sijaitsee majakka keskellä viinipeltoja, eikä merestä ole tietoakaan! Majakka rakennettiin v. 1909 mainostarkoitukseen ja sen perusti Joseph Goulet. Majakan valo sytytettiin aina öisin.Majakan julkisivussa näkyy vielä ensimmäisen maailmansodan jäljet ja se melkein tuhoutui, kunnes se restauroitiin viinimuseoksi. Jos kiipeää ylös majakkaan 25 metrin korkeuteen, voi ihailla upeita panoraamanäkymiä Montagne de Reimsin viinialueelle. Viinimuseo kertoo Champagnen alueesta ja viineistä hyvin konkreettisesti ja kokonaisvaltaisesti. Lisäksi myymälässä on tarjolla ostettavaksi hyvä valikoima alueen samppanjoita. Opastettu kierros kestää 1,5 tuntia.
Jatkamme matkaa taas muutaman kilometrin. Montagne de Reimsin luonnonpuistossa sijaitsee samppanjan tuotantoalueelle kuulumaton yrittäjä, Distillerie Guillon, viskitislaamo. Tislaamon perustaja on kokenut viskintekijä Thierry Guillon. Alueella tuotetaan myös kuuluisia maltaita. Tislaamossa pääsemme maistamaan sellaisia tuotteita, joita ei ihan joka päivä tule vastaan. Guillonin viskin maun salaisuuden takana on sen erikoinen valmistustyyli: viskiä säilytetään tammitynnyreissä, joissa ennen vanhaan säilytettiin ranskalaista viiniä! Aidot tuoksut ja käynti tuhansien tynnyreiden varastohallissa jäävät varmasti mieleen. Tislaamo on yksi harvoista ranskalaisen viskin valmistajista ja siellä valmistetaan myös Ratafiaa, konjakkipohjaista aperitiivijuomaa. Paikan päällä on mahdollisuus ostaa tislaamon tuotteita.
Paluu Reimsiin.
Illallinen Art Deko -tyylisessä Flo Reims -ravintolassa, joka sijaitsee vanhassa yksityispalatsissa. 

Lauantai
Grand Cru de la Champagne -alueella on kylä, jossa sijaitsee sympaattinen perheyritys. Samppanjatila on perustettu jo vuonna 1864 ja tilaa pitävät nykyään 5. sukupolven sisarukset. Tila on yksi viimeisiä, joka puristaa rypäleet ikivanhoissa puupusertimissa ja kypsyttää viinin tammitynnyreissä. Toinen tilan erikoisuus on 100% Chardonnay-rypäleen käyttö - normaalisti samppanjaan käytetään kolmea rypälettä. Samppanjalaatuja on useita pehmeästä jälkiruokasamppanjasta täysin kuivaan aperitiivisamppanjaan ja tynnyreissä kypsytetystä pääruokasamppanjasta Rosé-samppanjaan. Maisteltuamme tilan Grand Cru Blanc de Blanc -samppanjaa siirrymme lounaalle kivenheiton päässä sijaitsevaan maalaisravintolaan.
Reimsiin palattuamme tutustumme sen kuninkaalliseen historiaan. Tau-palatsissa asuivat Ranskan tulevat kuninkaat tullessaan kruunattaviksi Reimsin katedraaliin. Tau-palatsissa on kokoelma kruunuista, valtikoista, ehtoollismaljoista, seinävaatteista sekä muista kruunaamiseen kuuluvista, jalokivin koristelluista arvoesineistä. Palatsin suojissa on myös Charlemagnen talismaani (900-luku) ja Pyhän Remin ehtoollismalja (1200-luku) sekä osia Reimsin katedraalin veistoksista ja pylväistä, jotka irtosivat II maailmansodan pommituksissa.
Nautimme matkan viimeisen illallisen Les Crayères -hotellin arvostetussa La Jardin  -ravintolassa. Upea linnahotelli sijaitsee aivan Reimsin sydämessä upealla seitsemän hehtaarin puistoalueella.

Sunnuntai
Viimeisen päivän vietämme Troyes’n kaupungissa. Tässä liki 60 000 asukkaan, samppanjankorkin muotoisessa kaupungissa ihastelemme sen ristikkotaloja, kymmeniä upeita kirkkoja ja lukemattomia lasimaalauksia.
Troyes oli 1100-ja 1200-luvulla tunnettu suurista samppanjajuhlistaan, ”Foires de Champagne”, ja kaupunkia pidettiin samppanjan pääkaupunkina. 1200-luvulla kaupunki tuli tunnetuksi suurten mestareiden lasitaiteesta, ja Troyes´iä kutsuttiin pyhäksi lasitaiteen kaupungiksi. Vuonna 1524 tulipalo tuhosi suuren osan keskustan kauniista puutaloista, ja se miltä kaupunki nyt näyttää, on suurelta osin jälleenrakennuksen ansiota. Suurin osa Troyes´n kaupungin keskustan rakennuksista on peräisin 1530-luvulta, mutta kaupungissa on myös runsaasti merkittäviä tuotanto- ja tehdasrakennuksia 1800- ja 1900-luvuilta. Kaupungilla on miljoonien eurojen vuosibudjetti kirkkojen ja lasimaalausten suojeluun sekä restauroimiseen, ja historiallisista rakennuksista pidetään tarkkaa huolta. Erityishuollon kohteena ovat kaupungin kymmenen kirkkoa. Tutustumme kaupunkiin kävelykierroksella.
Päivä päättyy Pariisin CDG:n lentokentälle klo 17 aikaan.
Matkan hinta-arvio on 1490 €/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa.
Edellisiä viinimatkoja hieman korkeampi hinta selittyy Champagnen alueen suosiolla viininkorjuuaikaan sekä korkeatasoisilla ruokapaikoilla. HUOM! Agenttimme varoittaa, että Ranskaan tulossa mahdollisesti ensi vuonna n. 3% ALV:n korotus.  Jos tämä toteutuu, nousee matkan hinta vastaavasti.
Matkan hintaan sisältyvät:
-  edestakaiset lennot Helsinki – Pariisi – Helsinki mainituilla lennoilla turistiluokassa
-  tämän hetken lentokenttäverot
-  edestakainen kuljetus hotelli - lentokenttä
-  3 yöpymistä jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisineen yllämainitussa tai vastaavassa hotellissa
-  ohjelman mukaiset kuljetukset sekä sisäänpääsymaksut
-  ohjelmassa mainitut maistiaiset viinitiloilla
-  4 lounasta sisältäen 2 lasia viiniä
-  2 päivällistä sisältäen 2 lasia viiniä
-  paikalliset verot ja palvelumaksut
-  suomenkielisen matkaoppaan palvelut
 Hintaan ei sisälly:
yhden hengen huoneen lisämaksu EUR 120 koko matkan ajalta
-  matkavakuutus
-  peruutusturva
-  juomat ja muut järjestelyt, joita ei ole mainittu edellä.
Ilmoittautuminen matkalle alkaa tiistaina 14.1. klo 9.00. Ilmoittautumiset mieluiten kotisivujen kautta sekä ennakkomaksu 400 EUR/hlö yhdistyksen tilille viimeistään 7.2.2014.
Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja paikasta tulee vahvistus sähköpostilla.
 
Hallitus

Yhdistyksen sähköpostiosoite:
kandiyhdistys@gmail.com
Ilmoittautumiset yhdistyksen tilaisuuksiin, osoitteenmuutokset sekä muu palaute mieluiten kotisivujen PALAUTE-valikon kautta tai sihteerille puhelimitse 050-526 1946.
Yhdistyksen pankkitili Nordeassa FI48 1572 3000 0273 59