Jäsentiedote 3/ 2013
|
2.12.2013 |
Hyvät
kandisisaret ja –veljet
|
|
Jälleen on yksi yhdistyksen toimintavuosi lähestymässä loppuaan.
Hallitus voi taas todeta tyytyväisenä, että vuoden aikana järjestetyt
tilaisuudet ovat kaikki olleet sekä onnistuneita että vetovoimaisia ja
osallistujamäärät näyttävät olevan kasvussa siitäkin huolimatta, että
yhdistyksen jäsenmäärä hiljalleen jatkuvasti pienenee. Mikä voisi olla
sen parempi osoitus kandihengen voimasta! Toivomme aktiivisen
osallistumisen jatkuvan edelleen. |
Yhdistyksellä uusi sähköpostiosoite
|
|
Kandiyhdistyksellä ei tähän mennessä ole ollut omaa
sähköpostiosoitetta, vaan yhdistyksen viestit on lähetetty sihteerin
henkilökohtaisesta osoitteesta. Nyt on kuitenkin perustettu
yhdistyksen viestintää varten uusi sähköpostitili, jonka osoite on
kandiyhdistys@gmail.com. Toivomme jäsenten käyttävän
sitä jatkossa. |
Tervetuloa vuosikokoukseen ja -juhlaan 8.2.2014
|
|
Uuden toimintavuoden aloittaa helmikuussa perinteisesti vuosikokous ja
–juhla, jonka pitopaikaksi on valittu historiallinen, mutta
uudistunut GLO Hotel Art Lönnrotinkadulla. Oheisesta kutsukortissa
ovat tilaisuuden tarkemmat tiedot. Pöytäseuruetoiveita voi esittää
ilmoittautumisen yhteydessä. Sydämellisesti tervetuloa! |
|
Majoitusta kaipaaville juhlavieraille hotelli
tarjoaa erityishinnan, jos varaus tehdään 13.1.2014 mennessä.
Tarkemmat tiedot tarjouksesta ovat yhdistyksen
sivulla. |
Syksyn 2014 viinimatka on juhlamatka Ranskan Champagneen
|
|
Yhdistyksen seuraava viinimatka on jo 20. lajissaan ja sen kohteeksi
on juhlatunnelman luomiseksi valittu jälleen Champagnen maakunta
Ranskassa. Samalla alueella käytiin myös 10 vuotta sitten, mutta
matkaohjelma on aivan uusi. Alustavasti on varattu paikat kahdelle 30
hengen ryhmälle peräkkäisinä viikonloppuina. |
|
On tärkeää, että ilmoittautumisen yhteydessä kerrot, sopivatko
molemmat ajankohdat vai onko vain toinen mahdollinen. |
|
I ryhmä 25. – 28.9.2014 ja II ryhmä 2. – 5.10.2014 |
|
Lentoaikataulut: meno torstai AY879 Helsinki – Pariisi CDG 09.25 –
11.30
paluu sunnuntai AY874 Pariisi CDG - Helsinki 19.00 – 22.55
Majoitus Reimsissä: Quality Hotel de l’Europe
Reims & Spa *** (3 yötä)
31 rue Buirette, 51100 Reims |
|
Hyvätasoinen kolmen tähden hotelli sijaitsee aivan Reimsin keskustassa.
Tyylikkäässä ja nykyaikaisessa hotellissa on
54
viihtyisää, valoisaa ja tilavaa huonetta, joissa kaikki mukavuudet. |
|
Matkaohjelma |
|
Torstai |
|
Champagnen maakuntaan on lentokentältä vain noin 150 km:n
ajomatka. Opas ja tilausbussi ovat vastassa kentällä. Suuntaamme kohti
Château de Pierryn linnaa
Pierryn pieneen kylään.
Tämä kylän upea maamerkki on rakennettu vuonna 1734 piispa Claude
Antoine de Choiseul-Beaupré’n toimesta. Linnassa on aito 1700-luvun
tunnelma. Nautimme ensin kevyen lounaan, jonka jälkeen teemme
kierroksen linnassa. Vierailu huipentuu viinimaistiaisiin. |
|
Matka jatkuu Reimsiin, jossa majoittuminen hotelliin. |
|
Reimsissa kuplii ja virtaa samppanja!
Reimsin 188 000 asukasta ovat ylpeitä kaupungistaan ja sen tuottamasta
maailman kuuluisimmasta juomasta. Yli 1000 vuoden ajan - vuodesta 816
vuoteen 1825 - Reimsin katedraalissa siunattiin Ranskan kuninkaat ja
juhlajuomana juotiin alueen viiniä. Kuplivaksi viini saatiin kuitenkin
vasta 1600-luvulla. Keskiajalla ja renessanssin aikana kaupunki
kukoisti ja sinne rakennettiin useita upeita monumentteja kuten
Tau-palatsi, Collège des Jésuites sekä Saint-Denis’n ja Saint-Remin
luostarit. Reimsin alueella sijaitsee myös 12 kuuluisaa
samppanjataloa. |
|
Ilta vapaa, ei yhteistä ateriaa. |
|
Perjantai |
|
Vierailemme perinneviinitilalla pienessä Rilly la Montagnen
kylässä. Champagne Vilmart & Cie’n perusti 1890 nykyisen omistajan
Laurent Champs’n isoisä. Tilan viljelyala on vuosien saatossa kasvanut
kahden ha:n viinitarhasta 11 ha:n viinitilaksi, jolla kasvaa 60%
Chardonnay- ja 40% Pinot Noir-rypäleitä. Vilmart on sitoutunut
kestävään viininviljelyyn. Samppanjamaistiaisten lisäksi nautimme
tilalla lounaan. |
|
Vain lyhyen ajomatkan päässä Rillystä sijaitsee majakka keskellä
viinipeltoja, eikä merestä ole tietoakaan! Majakka rakennettiin v.
1909 mainostarkoitukseen ja sen perusti Joseph Goulet. Majakan valo
sytytettiin aina öisin.Majakan julkisivussa näkyy vielä ensimmäisen
maailmansodan jäljet ja se melkein tuhoutui, kunnes se restauroitiin
viinimuseoksi. Jos kiipeää ylös majakkaan 25 metrin korkeuteen, voi
ihailla upeita panoraamanäkymiä Montagne de Reimsin viinialueelle.
Viinimuseo kertoo Champagnen alueesta ja viineistä hyvin
konkreettisesti ja kokonaisvaltaisesti. Lisäksi myymälässä on tarjolla
ostettavaksi hyvä valikoima alueen samppanjoita. Opastettu kierros
kestää 1,5 tuntia. |
|
Jatkamme matkaa taas muutaman kilometrin. Montagne de Reimsin
luonnonpuistossa sijaitsee samppanjan tuotantoalueelle kuulumaton
yrittäjä, Distillerie Guillon, viskitislaamo. Tislaamon perustaja on
kokenut viskintekijä Thierry Guillon. Alueella tuotetaan myös
kuuluisia maltaita. Tislaamossa pääsemme maistamaan sellaisia
tuotteita, joita ei ihan joka päivä tule vastaan. Guillonin viskin
maun salaisuuden takana on sen erikoinen valmistustyyli: viskiä
säilytetään tammitynnyreissä, joissa ennen vanhaan säilytettiin
ranskalaista viiniä! Aidot tuoksut ja käynti tuhansien tynnyreiden
varastohallissa jäävät varmasti mieleen. Tislaamo on yksi harvoista
ranskalaisen viskin valmistajista ja siellä valmistetaan myös
Ratafiaa,
konjakkipohjaista aperitiivijuomaa. Paikan päällä on
mahdollisuus ostaa tislaamon tuotteita. |
|
Paluu
Reimsiin.
Illallinen Art Deko -tyylisessä Flo Reims -ravintolassa, joka
sijaitsee vanhassa yksityispalatsissa. |
|
Lauantai |
|
Grand Cru de la Champagne -alueella on kylä, jossa sijaitsee
sympaattinen perheyritys. Samppanjatila on perustettu jo vuonna 1864
ja tilaa pitävät nykyään 5. sukupolven sisarukset. Tila on yksi
viimeisiä, joka puristaa rypäleet ikivanhoissa puupusertimissa ja
kypsyttää viinin tammitynnyreissä. Toinen tilan erikoisuus on 100%
Chardonnay-rypäleen käyttö - normaalisti samppanjaan käytetään kolmea
rypälettä. Samppanjalaatuja on useita pehmeästä jälkiruokasamppanjasta
täysin kuivaan aperitiivisamppanjaan ja tynnyreissä kypsytetystä
pääruokasamppanjasta Rosé-samppanjaan. Maisteltuamme tilan Grand Cru
Blanc de Blanc -samppanjaa siirrymme lounaalle kivenheiton päässä
sijaitsevaan maalaisravintolaan. |
|
Reimsiin palattuamme tutustumme sen kuninkaalliseen historiaan.
Tau-palatsissa asuivat Ranskan tulevat kuninkaat tullessaan
kruunattaviksi Reimsin katedraaliin. Tau-palatsissa on kokoelma
kruunuista, valtikoista, ehtoollismaljoista, seinävaatteista sekä
muista kruunaamiseen kuuluvista, jalokivin koristelluista
arvoesineistä. Palatsin suojissa on myös Charlemagnen talismaani
(900-luku) ja Pyhän Remin ehtoollismalja (1200-luku) sekä osia Reimsin
katedraalin veistoksista ja pylväistä, jotka irtosivat II
maailmansodan pommituksissa. |
|
Nautimme matkan viimeisen illallisen Les Crayères -hotellin
arvostetussa La Jardin -ravintolassa. Upea linnahotelli sijaitsee
aivan Reimsin sydämessä upealla seitsemän hehtaarin puistoalueella. |
|
Sunnuntai |
|
Viimeisen päivän vietämme Troyes’n kaupungissa. Tässä liki 60 000
asukkaan, samppanjankorkin muotoisessa kaupungissa ihastelemme sen
ristikkotaloja, kymmeniä upeita kirkkoja ja lukemattomia
lasimaalauksia. |
|
Troyes oli 1100-ja 1200-luvulla tunnettu suurista samppanjajuhlistaan,
”Foires de Champagne”, ja kaupunkia pidettiin samppanjan
pääkaupunkina. 1200-luvulla kaupunki tuli tunnetuksi suurten
mestareiden lasitaiteesta, ja Troyes´iä kutsuttiin pyhäksi lasitaiteen
kaupungiksi. Vuonna 1524 tulipalo tuhosi suuren osan keskustan
kauniista puutaloista, ja se miltä kaupunki nyt näyttää, on suurelta
osin jälleenrakennuksen ansiota. Suurin osa Troyes´n kaupungin
keskustan rakennuksista on peräisin 1530-luvulta, mutta kaupungissa on
myös runsaasti merkittäviä tuotanto- ja tehdasrakennuksia 1800- ja
1900-luvuilta. Kaupungilla on miljoonien eurojen vuosibudjetti
kirkkojen ja lasimaalausten suojeluun sekä restauroimiseen, ja
historiallisista rakennuksista pidetään tarkkaa huolta. Erityishuollon
kohteena ovat kaupungin kymmenen kirkkoa. Tutustumme kaupunkiin
kävelykierroksella. |
|
Päivä päättyy Pariisin CDG:n lentokentälle klo 17 aikaan. |
|
Matkan hinta-arvio on 1490 €/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa.
Edellisiä viinimatkoja hieman korkeampi hinta selittyy Champagnen
alueen suosiolla viininkorjuuaikaan sekä korkeatasoisilla
ruokapaikoilla. HUOM! Agenttimme varoittaa, että Ranskaan tulossa
mahdollisesti ensi vuonna n. 3% ALV:n korotus. Jos tämä toteutuu,
nousee matkan hinta vastaavasti. |
|
Matkan hintaan sisältyvät:
- edestakaiset lennot Helsinki – Pariisi – Helsinki
mainituilla lennoilla turistiluokassa
- tämän hetken lentokenttäverot
- edestakainen kuljetus hotelli - lentokenttä
- 3 yöpymistä jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisineen
yllämainitussa tai vastaavassa hotellissa
- ohjelman mukaiset kuljetukset sekä sisäänpääsymaksut
- ohjelmassa mainitut maistiaiset viinitiloilla
- 4 lounasta sisältäen 2 lasia viiniä
- 2 päivällistä sisältäen 2 lasia viiniä
- paikalliset verot ja palvelumaksut
- suomenkielisen matkaoppaan palvelut |
|
Hintaan ei sisälly:
- yhden hengen huoneen lisämaksu EUR 120 koko matkan ajalta
- matkavakuutus
- peruutusturva
- juomat ja muut järjestelyt, joita ei ole mainittu edellä. |
|
Ilmoittautuminen matkalle alkaa tiistaina 14.1. klo 9.00.
Ilmoittautumiset mieluiten kotisivujen kautta sekä ennakkomaksu 400
EUR/hlö yhdistyksen tilille viimeistään 7.2.2014. |
|
Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja paikasta tulee
vahvistus sähköpostilla. |
|
Hallitus |
Yhdistyksen sähköpostiosoite:
kandiyhdistys@gmail.com |
Ilmoittautumiset yhdistyksen
tilaisuuksiin, osoitteenmuutokset
sekä
muu
palaute mieluiten kotisivujen
PALAUTE-valikon kautta tai sihteerille puhelimitse 050-526
1946. |
Yhdistyksen pankkitili Nordeassa FI48 1572 3000 0273 59 |