Kauppatieteiden kandidaattiyhdistys ry

Jäsentiedote 4/ 2012

10.12.2012

Hyvät kandisisaret ja -veljet

Tervetuloa vuosikokoukseen ja –juhlaan 2.2.2013
Toivottavasti ohessa oleva erillinen vuosijuhlakutsu ei huku joulupostin jalkoihin, vaan päinvastoin pitkä ilmoittautumisaika mahdollistaa entistä useamman jäsenen osallistumisen perinteiseen vuosijuhlaan helmikuussa. Odotamme aikaisempien vuosien tapaan yli 100 hengen saapuvan paikalle. Vuosijuhlapuhujaksi on lupautunut Esko Aho, joka visioi Suomen tilaa vuonna 2020. Pöytäseuruetoiveita voi esittää ilmoittautumisen yhteydessä. Ravintola Kadetissa on kahdeksan hengen pöydät. Sydämellisesti tervetuloa!

Syksyn 2013 viinimatka Unkariin
Ensi syksyn viinimatkan kohteeksi on valittu Unkari, sillä edellisestä käynnistä tulee jo 15 vuotta. Alustavasti on varattu paikat kahdelle 30 hengen ryhmälle peräkkäisinä viikonloppuina On tärkeää, että ilmoittautumisen yhteydessä kerrot, sopivatko molemmat ajankohdat vai onko vain toinen mahdollinen.
I ryhmä to 26. – su 29.9.2013  ja II ryhmä to 3. – su 6.10.2013
  Lentoaikataulut:                 meno  torstai     AY753     HELBUD     0930 1050 
paluu  sunnuntai  AY756     BUDHEL     1925 2245  
  Majoitus Budapestissä:       La Prima Fashion Hotel Budapest (2 yötä)
  Hyvä moderni neljän tähden hotelli, avattu 2011.  Hotelli sijaitsee kaupungin ydinkeskustassa Budapestin liike- ja turistialueella.Tärkeimmät nähtävyydet kuten Vaci-katu ja Vörösmarty-aukio kävelyetäisyydellä. Hotelli tyylikkäästi sisustettu, huoneissa kaikki mukavuudet. Hotellissa myös ravintola, kuntosali, kokoustiloja. www.laprimahotelbudapest.com
  Majoitus Pecsissä:              Corso Hotel Pecs  (1 yö)
  2010 avattu moderni boutiquehotelli, jossa tyylikkäästi ja yksilöllisesti sisustetut huoneet, sijainti kaupungin  historiallisessa keskustassa. Neljä tähteä.  www.corsohotel.hu
Matkaohjelma 
  1.  päivä torstai
Bussi ja opas  vastassa kentällä,  perinteinen kaupunkikiertoajelu.  Kierros kattaa Budapestin kauneimmat kohteet ja tärkeimmät nähtävyydet, sisältäen pysähdyksen kuuluisalla Sankarten aukiolla, josta jatketaan Andrassy Bulevardia pitkin ohi Oopperatalon ja St Stephanin Basilikan. Kierros jatkuu Budan puolelle, jonne ajetaan Tonavan yli kaupungin vanhimmalle alueelle kohti Linnavuorta ja Budan kuninkaanlinnaa.  Täältä Gellert-vuorelle, jossa pysähdys valokuvausta varten.  Lounas kaupunkikierroksen yhteydessä.
  Iltapäivällä kuljetus hotelliin. Ilta vapaa, jolloin halukkaat voivat käydä jossain kaupungin lukuisista kylpylöistä tai mahdollisesti konsertissa tai oopperassa. Näistä voidaan päättää lähempänä matka-ajankohtaa, kun ohjelmatarjonta on tiedossa. Eivät sisälly matkan hintaan.
  2. päivä perjantai
Päivä aloitetaan tutustumalla 150 vuotta vanhaan TÖRLEYn Champangne Factory- tehtaaseen, josta viedään maailmalle vuosittain 2 miljoonaa pulloa kuohuviiniä. Näyttelyssä esitetään Törleyn suvun historiaa.  Kierros päättyy maistiaisiin.
www.bestofbudapest.com/budapest/news/torley-family--caesars-of-champagne.html
  Lounaan jälkeen iltapäivällä ajetaan noin 30 km kaupungin ulkopuolelle ja tutustutaan Gödölön kuninkaalliseen palatsiin. Tämä kuningatar Elisabethin eli Sissin suosima linna on ehkä Unkarin historian tärkeimpiä monumentteja. Upean linnan rakennustyöt alkoivat n. 1730 luvulla.  www.kiralyikastely.hu
  Illalla ihaillaan Budapestin valoja laivasta käsin, kun seilaamme illallisristeilyllä pitkin Tonavaa.
  3. päivä lauantai
Lähtö kohti Pecsin historiallista kaupunkia, joka on Unkarin viidenneksi suurin kaupunki ja vuonna 2010 yksi kolmesta Euroopan kulttuuripääkaupungista (kokonaismatka 230 km, joka taittuu pitkin moottoritietä).  Pecs on paitsi maan vanhimpia ja taidehistoriallisesti tärkeimpiä paikkakuntia, myös Lounais-Unkarin hallinnollinen ja henkinen keskus sekä lisäksi tunnettu ympäröivistä viininviljelytiloistaan.   http://fi.wikipedia.org/wiki/P%C3%A9cs
  Matkalla pysähdytään Kalocsan kylässä, joka on juuri syyskuussa ja lokakuussa kypsyvän paprikan vilja-aitta. Värikkäitä paprikaviljelmiä ja sadonkorjuuta tullaan katsomaan kaukaakin.  Hevosen vetämissä rattaissa käydään tämän ”punaisen kullan” viljelyksillä, osallistutaan sadonkorjuuseen ja palkkioksi saadaan pikkupurtavaa ja viiniä. Käynti myös Kalocsa House of Folk Artissa, jossa tutustutaan paprikan kasvatuksen saloihin – maailman ensimmäinen ”paprika museo”.
  Lounas matkan aikana paikallisessa ravintolassa Csarda Bakodin kylässä.  Iltapäivällä majoittuminen hotelliin.
  Illallinen Bock -viininviljelytilalla Villenyssa. Bockin tila on yksi Unkarin johtavista viinin tuottajista. Jozsef  Bock sai v. 1992 Unkarin parhaan viinintuottajan tittelin. Tämä 55 hehtaarin hyvin hoidettu tila on paitsi nähtävyys myös esimerkki moderneimmasta viininvalmistustekniikasta. Tilalla on oma arvostettu ravintola.
  4. päivä sunnuntai
Aamupäivällä  kävelykierros idyllisessä Pecsissä. Puolen päivän jälkeen bussilla kohti Budepestin lentokenttää. Matkalla pysähdymme kuitenkin vielä Szekszardissa Takler -viinitilalla. Perhe Takler asettui n. 300 vuotta sitten tälle alueelle perustamaan kuuluisaa viinitilaansa. Nykyistä tilaa isännöi Ferenc Takler ja hänen kaksi poikaansa Andras ja Ferenc Jr. Pääasialliset rypälelajit ovat Kadarka, Kekfrankos ja Merlot. Tämä 630 hehtaarin tila tuottaa 500,000 pulloa viinejä joka vuosi. Tutustuminen tilaan ja viinimaistiaiset kevyen lounaan kera.
  Matkan hinta-arvio on 1120 €/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa.
  Hintaan sisältyy:
-          Helsinki – Budapest – Helsinki reittilennolla turistiluokassa
-          majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa yllämainituissa tai vastaavissa hotelleissa
-          aamiaiset hotelleissa
-          saapumisen yhteydessä lentokenttäkuljetus ja kaupunkikiertoajelu oppaan johdolla
-          kuljetukset ja ohjelmat kuten yllä
-          4 lounasta sisältäen ruokajuomat ja 2 illallista sisältäen ruokajuomat (2 lasia viiniä)
  Hintaan ei sisälly:
-       mahdollinen konserttilippu tai kylpylä kuljetuksineen
-       yhden hengen huone lisämaksu koko matkan ajalta EUR 130 /henkilö
  Ilmoittautuminen matkalle alkaa tiistaina 22.1. klo 9.00. Ilmoittautumiset mieluiten kotisivujen kautta sekä ennakkomaksu 400 EUR/hlö yhdistyksen tilille viimeistään 25.2.2013
  Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.
   
  Hallitus

Ilmoittautumiset yhdistyksen tilaisuuksiin, osoitteenmuutokset sekä muu palaute mieluiten kotisivujen kautta tai sihteerille puhelimitse 050-526 1946. Pelkkä maksu ei koskaan riitä ilmoittautumiseksi.
Pankkiyhteys:  Nordea FI48 1572 30000 27359