Kauppatieteiden kandidaattiyhdistys ry

Jäsentiedote 1/2012

2.1.2012

Hyvät kandisisaret ja -veljet


Vuosikokous ja –juhla 4.2.2012
  

Oikein hyvää uutta vuotta kaikille! Yhdistyksen toiminta käynnistyy taas perinteisin menoin vuosikokouksen ja –juhlan voimin. Erillinen kutsu on ohessa. Valitettavasti jouduimme vaihtamaan ennakkoon mainostetun Vanhan ylioppilastalon hulppeat juhlatilat toisiin HYY:n omistamiin ravintolatiloihin: vuosijuhlamme vietetäänkin Ravintola Domuksessa. Vanha ylioppilastalo osoittautui nimittäin lopulta niin kalliiksi ratkaisuksi, ettei se enää olisi ollut hallituksen mielestä perusteltua. Illallismaksu on pidetty viimevuotisella tasolla eli 75 €/hlö.

Toivomme vuosijuhlaan tänäkin vuonna yli sadan hengen osallistujamäärää. Pöytäseuruetoiveita voi esittää ilmoittautumisen yhteydessä ja yritämme parhaamme mukaan täyttää kaikki toiveet. Ravintola Domuksen pöydät ovat suurimmaksi osaksi pyöreitä kuuden hengen pöytiä. Tervetuloa!


Viinimatka Kroatiaan syksyllä 2012

 

 

Seuraavan viinimatkan kohteeksi hallitus on valinnut Kroatian. Olemme taas ennakoineet matkojen suuren kysynnän siten, että alustavat lento- ja majoitusvaraukset on tehty kahta 30 hengen ryhmää varten. Riippuen ilmoittautuneiden määrästä lopullinen päätös ryhmien koosta ja siitä, toteutuuko matka yhtenä vai kahtena ryhmänä, tehdään vasta ilmoittautumisen loputtua. Siksi on tärkeää, että ilmoittautumisen yhteydessä kerrot, sopiiko sinulle vain jompi kumpi ryhmistä vai ovatko molemmat ajankohdat mahdollisia. Toivomme tietysti, että kaikki halukkaat pääsisivät mukaan kandien suosituille kulttuuri- ja viinimatkoille!

 

Matkaohjelma on pääpiirteissään seuraava:

 

I  ryhmä: to – su 27.9. - 30.9.2012
II ryhmä: to – su 4.10. - 7.10.2012

 

Lennot: AY 721 Helsinki – Ljubljana 09.40 – 11.20
              AY 724 Ljubljana – Helsinki 19.30 – 23.05

  Majoitus Zagrebissa:       
Palace Hotel Zagreb ****
Square J.J.Strossmayer 10, 10000 Zagreb, Croatia
www.palace.hr
  Upea jugendtyylinen hotelli sijaitsee erinomaisella paikalla keskustassa ja siitä on näkymät yhteen kaupungin kauneimmista puistoista. 123 tilavaa huonetta.
  Majoitus Opatijassa:
Milenij Hotel Agava****
M. Tita 89, 51410 Opatija, Croatia
http://en.milenijhoteli.hr/hotel-agava-en
 

Hotelli sijaitsee historiallisessa 1800-luvun lopulla rakennetussa Habsburgien villassa, joka on saneerattu hotelliksi 2006. Sijainti Opatijan keskustassa kauniin Angiolina-puiston vieressä meren rannalla. 76 huonetta, joissa kaikki mukavuudet, mm. ilmastointi. 

 

Torstai
Lennämme Sloveniaan, Ljublianan lentokentälle, jossa bussi ja opas vastassa. Lähdemme ajamaan kohti Kroatiaa. Matkan varrella pysähdymme ensin Slovenian puolella ihastuttavaan historialliseen Ptujin kaupunkiin, jossa vierailemme Ptujin linnassa ja nautimme lounaan. Ptujin seutu on arvostettua viininviljelyaluetta Sloveniassa, niinpä meille järjestetään myös viininmaistajaiset. Tämän jälkeen jatkamme matkaa Zagrebiin, jossa majoitumme hotelliin. Iltapäivällä tutustumme kaupunkikierroksella Zagrebin mielenkiintoiseen historiaan ja nähtävyyksiin. Päivän päätteeksi yhteinen illallinen yhdessä kaupungin korkeatasoisista ravintoloista.

 

Perjantai
Ikimuistoinen retki Plitvica-järvien ja -kansallispuiston upeisiin maisemiin, jonne matka Zagrebista bussilla kestää reilut 2 tuntia. Plitvican kansallispuistoa pidetään Välimeren maiden yhtenä kauneimmista luonnonpuistoista, sen symboleina ovat upean väriset porrastetut järvet. Oppaan johdolla tutustumme tähän kiehtovaan maailmaan ja sen kauneimpiin maisemiin. Puiston polut on tehty helposti käveltäviksi. Lounas retken aikana. Paluu Zagrebiin loppuiltapäivästä, jonka jälkeen perjantai-ilta on vapaa. Silloin on hyvää aikaa pakata matkalaukut valmiiksi lauantai-aamua varten, jolloin sanomme hyvästit Zagrebille ja suuntaamme kohti rannikkoa ja uutta hotellia.

 

Lauantai
Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu Adrianmeren rannikolle kauniisiin pikkukaupunkeihin Lovraniin ja Opatijaan. Lovranissa teemme pienen kaupunkikävelyn rantakadulla ja nautimme meren rannalla lounaan. Tämän jälkeen siirrymme läheiseen Opatijaan, joka kuuluu Adrianmeren suosituimpiin merikylpylä-kaupunkeihin ja jota siksi kutsutaan ”Adrian Nizzaksi”. Kaupunki ylpeilee myös suussasulavilla meren-herkuillaan. Illalla nautimmekin vielä viinimatkamme yhteisen päätösillallisen jossain kaupungin loistavista ravintoloista.

 

Sunnuntai
Pakkaamme aamulla matkatavarat bussiin ja lähdemme tutustumaan tarkemmin Istrian niemimaahan, joka on tunnettu Kroatiassa loistavista viineistään ja kulinaarisista herkuistaan sekä tunnelmallisista pikkukylistään ja historiallisista kaupungeistaan. Tämä on Kroatian suosituinta turistiseutua. Vierailemme paikallisella viinitilalla ja maistelemme sen viinejä sekä prsuttia, paikallista ilmakuivattua kinkkua. Nautimme vielä lounaan ja tutustumme kauniiseen Pazinin pikkukaupunkiin ennen kuin iltapäivällä suuntaamme kotimatkalle kohti Ljubljanan lentokenttää, jonne on parin tunnin ajomatka.

 

Matkan alustava hinta on 1210 EUR/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huoneen lisämaksu on 130 EUR. Hinta sisältää reittilennon turistiluokassa lentokenttäveroineen, hotellin aamiaisineen sekä yllämainitut retket sisäänpääsymaksuineen, englanninkielisen (pyrimme saamaan suomenkielisen) oppaan ja bussin koko ajaksi käyttöömme sekä mainitut lounaat ja illalliset ruokajuomineen.

 

Ilmoittautuminen matkalle alkaa torstaina 2.2. klo 9.00. Ilmoittautumiset mieluiten kotisivujen kautta sekä ennakkomaksu 400 EUR/hlö yhdistyksen tilille viimeistään 24.2.2012

  Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.
  Hallitus
Ilmoittautumiset yhdistyksen tilaisuuksiin, osoitteenmuutokset sekä muu palaute mieluiten kotisivujen kautta tai sihteerille puhelimitse 050-526 1946. Pelkkä maksu ei koskaan riitä ilmoittautumiseksi.
Pankkiyhteys:  Nordea FI48 1572 30000 27359