Kauppatieteiden kandidaattiyhdistys ry

Jäsentiedote 3/2011

Hyvät kandisisaret ja -veljet


 Kunniajäsenemme Lauri Salminen on poissa
Kuuma ja kaunis kesä toi tullessaan myös suruviestin: pitkäaikainen ja aktiivinen jäsenemme, entinen yhdistyksen puheenjohtaja sekä kunniajäsenemme Lauri Salminen menehtyi juhannusviikolla äkilliseen sairauskohtaukseen. Vain vajaa kaksi viikkoa aikaisemmin hän oli energisenä ja hyvinvoivana mukana sisarjärjestömme EKF:n kesäretkellä. Ja vain kuukautta aikaisemmin hänet vihittiin riemumaisteriksi Kauppakorkeakoulun promootiossa. Onneksi Lasse ennätti vielä kokea tämän riemupromootionsa, jonka järjestelyissä hän oli aktiivisesti mukana välittäen elävästi muistoja nuoremmilleen omasta gratistin roolistaan 50 vuotta aikaisemmin pidetyssä maisteripromootiossa. Monta mukavaa muistoa kandiveli-Lassesta jää edelleen elämään mieliimme.

Riemumaisterit
19.5.2011 järjestettiin Kauppakorkeakoulun 14.  juhlallinen tohtori- ja maisteripromootio, jossa vihittiin myös kymmenen riemumaisteria ja yksi riemutohtori, osa tosin poissaolevina. Heidän alkuperäisestä promootiostaan tuli siis kuluneeksi 50 vuotta. Vihityistä riemumaistereista suurin osa on yhdistyksemme jäseniä: Ossi Havusela, Antti Helenius, Leena Kivi-Solovjew, Olli Nuotio, edesmennyt Lauri Salminen, Onerva Vartiainen, Kaarlo Vilanti sekä riemutohtori Fedi Vaivio. Promootiossa paikan päällä olleista riemumaistereista on ryhmäkuva yhdistyksen kotisivuilla otsikon ”Muut juhlat” alla. ONNEA kaikille riemukkaille!

Viinimatka Saksan Mosel-alueelle
Syksyn ohjelman aloittavat kaksi ryhmää viinimatkalaisia, jotka tänä vuonna tutustuvat viininviljelyyn Mosel-joen kauniissa laaksossa 29.9. – 2.10. ja 6. - 9.10. Toivokaamme heille kauniita matkasäitä!

18.10. tutustuminen uuteen Musiikkitaloon klo 17.30 ja Big Band -konsertti klo 19

Uusi Musiikkitalo on varmasti tänä syksynä Helsingin suosituin käyntikohde! Mekin olemme varanneet mahdollisuuden päästä tutustumaan tähän ihmeeseen ja sen jälkeen nauttia Helsingin kaupunginorkesterin 17-henkisen big band –orkesterin debyyttikonsertista, jolle on annettu nimeksi Moonriver. Tarjolla on siis taattua swingiä ja jazzia, kapellimestarina nuori Antti Rissanen ja laulusolistina Paula Koivuniemi.
Max 40 henkeä, avecit tervetulleita mukaan. Kokoontuminen tiistaina 18.10. klo 17.30 Musiikkitalon päälämpiössä,  Mannerheimintie 13. Yhdistys tarjoaa lasillisen kuohuvaa.

Ilmoittautuminen sekä konserttilippu 16 €/hlö yhdistyksen tilille viimeistään 30.9.

Vierailu ETLAAN 8.11. klo 17
Elinkeinoelämän Tutkimuslaitos tekee kansantaloudellista, liiketaloudellista ja sosiaalipoliittista tutkimusta sekä taloudellisia ennusteita ja palvelee taustayhteisöjensä, suomalaisten yritysten sekä koko kansantalouden päätöksentekoa ja menestymistä kansainvälisessä kilpailussa. Keskustelun alustavat Paavo Suni ja Pekka Ylä-Anttila aiheesta "Maailmantalouden näkymät ja Suomen rooli uudessa globaalitaloudessa".
ETLA, Lönnrotinkatu 4 B, 3 krs. Max 25 henkeä.  Ilmoittautumiset viimeistään 3.11.

Helsingin kaupunginteatteri, pieni näyttämö: ”Ihmisen osa” 29.11. klo 19
Ritva Valkama tekee taas hienon roolityön Kari Hotakaisen kirjoittamassa näytelmässä Ihmisen osa ja jälleen kerran on syntynyt esitys, joka on jatkuvasti loppuunmyyty! Olemme silti  onnistuneet saamaan 30 paikkaa tiistaina 29.11. klo 19. Väliajalla nautimme yhdistyksen tarjoaman lasillisen . Avecit tervetulleita mukaan.
Ilmoittautumiset sekä teatterilippu 37 €/hlö yhdistyksen tilille viimeistään 27.10.

Vuosikokous ja -juhla 4.2.2012 Vanhalla ylioppilastalolla
Yhdistyksen 87. vuosikokous ja – juhla järjestetään lauantaina 4.2.2012 opiskelijahistoriaa havisevissa puitteissa Vanhalla ylioppilastalolla.  Jos Vanha ei ole sinulle tuttu opiskeluaikojen juhlista – siellähän juhlivat pääasiassa yliopistolaiset – niin nyt on korkea aika lähteä paikkaamaan tilanne!  Akateemisten juhlien viettopaikkana Vanhan kaunis sali on vertaansa vailla ja niin suuri, että varmasti mahdutaan. Juhlapuhujana on KTT Vesa Puttonen. Laita päivämäärä ylös kalenteriisi jo nyt ja kerää pöytäseurue valmiiksi! Juhlakutsut postitetaan vuodenvaihteessa. Toivomme ennätyssuurta osallistujamäärää! Vauhtia voit ottaa katselemalla viime vuosijuhlan kuvia yhdistyksen kotisivuilta.

EKF:n tilaisuuksia: Yritysvierailu IBM:lle 19.10. klo 16
Sisarjärjestömme EKF kutsuu jäseniämme mukaan yritysvierailulle IBM:lle keskiviikkona 19.10. klo 16, Laajalahdentie 23, Munkkiniemi. Alustuksia pitävät tj Tuomo Haukkovaara: IBM 100v / 75v Suomessa ja viestintäjohtaja Leena Vainio: Transformaatio globaalisti integroituneeksi yritykseksi.
Ilmoittautumiset 3.10. mennessä: a1nordlund@gmail.com tai puh. Anders Nordlund 040-1949 492.
Syksyn muiden mahdollisten tilaisuuksien tiedot löytyvät  EKF:n kotisivuilta www.ekonkand.fi 
Kannattaa tarkistaa!

Ennakkotieto HEKO:n Konsuli-Klubin tilaisuudesta 1.11.2011
HEKO:n Konsuli-Klubi, jonka puuhamiehinä on useita Kandiyhdistyksen jäseniä, järjestää
tiistaina 1.11. tilaisuuden, jonka työnimenä on "Nokia- eihän siinä näin pitänyt käydä". Pääpuhujana on vuorineuvos Lasse Kurkilahti ja aiheena Nokian 2000-luvulla tekemät ratkaisut, jotka johtivat yhtiön nykyiseen ahdinkoon. Tilaisuuden varsinainen kutsu tulee myöhemmin, joten tarkkaile sähköpostiasi. Tilaisuus on maksuton.

Jäsenmaksu 2011
Mikäli jäsentiedotteesi liitteenä on lasku, on jäsenmaksusi 2011 yhdistyksen reskontran mukaan vielä maksamatta. Toivomme suoritusta mahdollisimman pian. Käytä laskussa olevaa viitenumeroa, sillä vain oikean viitenumeron avulla maksusi kohdistuu oikeaan jäseneen! Kiitos kaikille jo maksunsa hoitaneille.
Hallitus
   
Ilmoittautumiset yhdistyksen tilaisuuksiin, osoitteenmuutokset sekä muu palaute mieluiten kotisivujen kautta tai sihteerille puhelimitse 050-526 1946. Pelkkä maksu ei koskaan riitä ilmoittautumiseksi, sillä tieto tilitapahtumista kulkee omia reittejään eikä pysty kilpailemaan suoran tiedonvälityksen kanssa.
Pankkiyhteys:  Nordea FI48 1572 30000 27359