Kauppatieteiden kandidaattiyhdistys ry

Jäsentiedote 2/2011

Hyvät kandisisaret ja -veljet


Vuosijuhlassa viihdyttiin 
Vanhasta sairaalasta sukeutunut hovikelpoinen juhlatila Unioninkadulla toimi tämänkertaisen vuosijuhlan näyttämönä, jonne kerääntyi 93 juhlapukuista kandia ja seuralaista nauttimaan illan antimista ja hyvästä seurasta. Tuttu Nuijabooli – joka tosin todettiin hieman sameaksi tänä vuonna - sekä juhlamenojen ohjaamiseen käytetty sauva ja muutenkin perinteinen ohjelma pitivät yhdistyksen pitkiä traditioita yllä.
Ansiokkaassa vuosijuhlaesitelmässään KTT Sirkka Hämäläinen käsitteli finanssikriisiin johtaneita tekijöitä sekä elämää kriisin jälkeen. Tervehdyspuheenvuoroja käyttivät kunniajäsenemme Aatto Prihti ja KY:n hallituksen varapuheenjohtaja Sauli Böhm sekä EKF:n puheenjohtaja Eva von Alfthan.
Tanssiorkesterikin kuuluu jo traditioon, sillä jälleen saimme pyörähdellä Jaska Harjula Swinging Ensemblen ja Erja Uiton tahdissa. Uskomme, että kaikki viihtyivät!  Tiivistetty selostus illan tunnelmista sekä kuvia juhlaväestä löytyy aikanaan yhdistyksen kotisivuilta. Sihteeri toivookin saavansa tiedon, mikäli otit juhlassa kuvia, jotta ne saadaan yhteisesti katseltaviksi. Nimitietoja ei nettikuviin liitetä.

Vuosikokouskuulumisia
Vuosikokouksen päätöksen mukaan yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Harri Keinonen, varapuheen-johtajaksi Ilkka Tiainen ja sihteeriksi Kristiina Linnoinen. Hallitukseen valittiin uusina Rita Kosonen ja Matti Vatanen. Muina jäseninä jatkavat edelleen Seija Fredriksson, Marjatta Härmälä, Kari Janhunen sekä Seija Turunen. Varsinaiseksi tilintarkasta-jaksi valittiin edelleen Hannu Niilekselä KHT ja hänen varamiehekseen Markku Koskela KHT  sekä uuden tilintar-kastuslain mukaisesti toiminnan tarkastajaksi Vesa Kauppinen ja hänen varamiehekseen Liisa Mononen. Kaikki kiittävät luottamuksesta.
Kokouksessa luovutettiin kantakanditodistukset Anna-Maija Simolalle ja Matti Vataselle sekä poissaolevina Lea Mecklinille ja Arto Tenhuselle, jotka saivat todistuksensa postitse.
Toimintavuoden aikana yhdistykseen liittyi 3 uutta jäsentä, 6 erosi ja 4 on poistettu jäsenrekisteristä maksamattomien jäsenmaksujen vuoksi.  Lisäksi saatiin tieto 2 jäsenen kuolemasta. Jäsenmäärä vuoden lopussa oli 441, joista noin 20 % asuu pääkaupunkiseudun ja sen kehyskuntien ulkopuolella, osa ulkomaillakin.

Jäsenmaksu 2011
Vuosikokous vahvisti hallituksen esityksen, jonka mukaan jäsenmaksu on edelleen 15 euroa.  Pyydämme maksamaan laskun 28.2.2011 mennessä. Muista käyttää oheisen laskun viitenumeroa (ei ole sama kuin jäsennumero!), jotta vältyt turhilta karhulaskuilta. Kunniajäsenyys vapauttaa jäsenmaksusta.

Nostalgia-konsertti 1.3.
Ekonomikurssi -55:n energia ei ehdy: he ovat kandisisar Onerva Vartiaisen organisoimina järjestämässä jo viidettä Nostalgia –konserttia tiistaina 1.3. klo 17 kauppakorkeakoulun juhlasalissa, Runeberginkatu 14-16. Konserttia mainostetaan näin: Puhetta ja ääntä vuosilta 1900-1959, jolloin Suomi itsenäistyi, taisteli rajansa vapaiksi ja avasi ikkunat lopullisesti maailmalle. Tule kuulemaan koko tarina ekonomikurssi 1955:n sovituksena!  Esiintyjinä oopperalaulaja Taina Piira säestäjänään Seppo Hovi sekä jazz-kokoonpano Pentti Lasanen, Pekka Sarmanto, Jartza Karvonen solistinaan Helena Siltala. Yhteistyökumppanina Pelastusarmeija, jonka lasten kesäleiritoimintaan illan tuotto menee lyhentämättömänä. Konsertin väliajalla yhdistys tarjoaa Raflassa kahvit/teet  ja piirakat. Olemme varanneet kandeille ja seuralaisille 30 lippua.
Ilmoittautuminen sekä maksu 20 € yhdistyksen tilille viimeistään 24.2.

Yritysvierailu Suomen Pankkiin 4.4.
Maanantaina 4.4. klo 16.00 pääsemme tutustumaan Suomen Pankkiin johtokunnan varapuheenjohtaja Pentti Hakkaraisen ja osastopäällikkö Kimmo Virolaisen toimiessa vierailun isäntinä. Perehdymme pankin toimintaan sekä rahoitusmarkkinoiden näkymiin Suomen Pankin perspektiivistä. Lisäksi saamme nähdä muutamia niistä pankin taideaarteista, joita alkuvuodesta esiteltiin myös suurelle yleisölle. Sisäänkäynti Suomen Pankin pääovesta Snellmaninaukiolta.
Ilmoittautumiset viimeistään 30.3.

Helsingin kaupunginorkesterin konsertti 14.4.
Maailmanluokan tähdet, kapellimestari Vladimir Ashkenazy ja nuori alttoviulisti Daavid Aaron Carpenter, esiintyvät kaupunginorkesterin kanssa Finlandia-talolla torstaina 14.4. klo 19.00 -20.45.  Ohjelmisto koostuu Hector Berliozin alkusoitosta oopperaan Béatrice et Bénédicte ja alttoviululle ja orkesterille sävelletystä Harold Italiassa -sinfoniasta sekä Robert Schumannin sinfoniasta nro 2. Onnistuimme saamaan kandeille ja seuralaisille 30 lippua C-parvelta suosittuun konserttiin. Väliajalla yhdistys tarjoaa lasilliset viiniä.
Sitova ilmoittautuminen sekä maksu 28€/hlö viimeistään jo 11.3.

Kevätretki  Turkuun 24.5.
Tule mukaan katsomaan, mikä Turusta teki Euroopan kulttuuripääkaupungin: tuttu paikka voi näyttäytyä aivan uudessa valossa! Aloitamme päivän Aboa Vetus -historiamuseossa tutustumalla näyttelyyn, joka tekee huikean läpileikkauksen Luostarikorttelin vuosisatoihin keskiajalta eteenpäin ja sen jälkeen sulattelemme näkemäämme päiväkahvilla museon aulassa. Tuomiokirkko lähiympäristöineen ovat sitä aidointa Turkua ja tällä kertaa kirkko toimii myös Viimeinen ehtoollinen –näyttelyn galleriana. Logomosta löytyy puolestaan Tuli on irti -näyttely, joka on kulttuuripääkaupunki-vuoden nimikkonäyttely. Päätämme ohjelman Aurajoen rannalle, missä kulttuurihistoriallisessa miljöössä on juuri avattu Hus Lindman –ravintola, jossa nautimme kolmen ruokalajin päivällisen, - kuin herrasväki konsanaan. Yhdistys tarjoaa ruokajuomat. Kulttuuripääkaupunkilaisuudesta saamme  lisätietoa matkailuoppaalta, joka luotsaa retkeämme. Toivottavasti turkulaiset jäsenemme pääsevät mukaan ainakin päivälliselle!
Lähtö tiistaina 24.5. klo 10.00 Åbergin linjan bussilla Elielin tilausajolaiturista (sijaitsee hotelli Holiday Inn:n takana, junalaitureiden 14 -19 kupeessa) ja sinne myös palaamme klo 21 jälkeen. Avecit tervetulleita! Bussiin mahtuu 50 henkeä, joten tilaa riittää. Toivottavasti saamme auton täyteen!
Sitova ilmoittautuminen sekä subventoitu maksu 85 €/hlö yhdistyksen tilille viimeistään 9.5.

Viinimatkat Saksan Mosel-alueelle 29.9. - 2.10. ja 6. – 9.10.2011
Ensi syksyn viinimatkat ovat taas olleet uskomattoman suosittuja: molemmat ryhmät tulivat heti täyteen. Mikäli peruutuspaikkoja sattuu tulemaan, ilmoitetaan niistä sähköpostitse niille jäsenille, joiden sähköpostiosoite on rekisterissä. Hyvä syy hoitaa tiedot ajan tasalle!

Kauppakorkeakoulun 14. promootio 
Tänä keväänä toukokuussa järjestetään Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun 14. promootio, jossa vihitään uusien maistereiden ja tohtoreiden lisäksi riemumaistereiksi ja -tohtoriksi ne, jotka promovoitiin vuoden 1961 promootiossa. Monet näistä ”riemullisista” ovat myös Kandiyhdistyksen jäseniä. Promootion järjestää nykyisin kauppakorkeakoulu, mutta vielä 1961 se oli Kandiyhdistyksen tehtävä. Siksi yhdistyksen hallitus ja ainakin riemumaisteriksi ja –tohtoriksi vihittävät jäsenemme seuraavat mielenkiinnolla promootiovalmisteluja. Lisätietoja promootiosta löytyy osoitteesta www.hse.fi/promootio  .

Sisaryhdistyksemme tilaisuudet
Sisaryhdistyksemme EKF kotisivuilta (www.ekonkand.fi) löytyvät tiedot heidän tulevista tapahtumistaan sekä ilmoittautumisohjeet. Myös Kandiyhdistyksen kotisivuilta on sinne linkki. Molempien yhdistysten jäsenet ovat tervetulleita toistensa tilaisuuksiin. EKF:n ohjelmassa ovat keväällä ainakin 23.3.vuosikokous ja yrityskäynti Nordeassa sekä 9.6. kevätretki Söderlångvikin kartanoon.
Hallitus
   
Ilmoittautumiset yhdistyksen tilaisuuksiin, osoitteenmuutokset sekä muu palaute mieluiten kotisivujen kautta tai sihteerille puhelimitse 050-526 1946.
Pankkiyhteys:  Nordea 157230-27359