Kauppatieteiden kandidaattiyhdistys ry

Jäsentiedote 1/2011

2.1.2011

Hyvät kandisisaret ja -veljet


Vuosikokous ja –juhla 5.2.2011
Oikein hyvää uutta vuotta kaikille! Yhdistyksen toiminta käynnistyy taas perinteisin menoin vuosikokouksen ja –juhlan voimin. Erillinen kutsu on ohessa. Odotamme yli sadan hengen osanottoa aikaisempien vuosien tapaan. Pöytäseuruetoiveita voi esittää ilmoittautumisen yhteydessä ja yritämme parhaamme mukaan täyttää kaikki toiveet. Tervetuloa! 

Viinimatka Saksan Mosel-alueelle syksyllä 2011
Nyt on aika aloittaa myös ensi syksyn matkasuunnitelmien teko. Olemme ennakoineet viinimatkojen suuren kysynnän siten, että alustavat lento- ja majoitusvaraukset on tehty kahta 30 hengen ryhmää varten. Ryhmät joudutaan kuitenkin majoittamaan eri hotelleihin. Riippuen ilmoittautuneiden määrästä lopullinen päätös ryhmien koosta ja siitä, toteutuuko matka yhtenä vai kahtena ryhmänä, tehdään vasta ilmoittautumisen loputtua. Siksi on tärkeää, että ilmoittautumisen yhteydessä kerrot, sopiiko sinulle vain jompi kumpi ryhmistä vai ovatko molemmat ajankohdat mahdollisia. Toivomme tietysti, että kaikki halukkaat pääsisivät mukaan kandien suosituille kulttuuri- ja viinimatkoille! 
Matkaohjelma on pääpiirteissään seuraava:
Lennot: AY 821 Helsinki – Frankfurt 08.20 – 09.55
AY 826 Frankfurt – Helsinki 19.30 – 22.50
I  ryhmä: to – su 29.9. - 2.10.2011
Majoitus I ryhmä: NH Hotel, Zurmaiener Strasse 164, Trier
Kolmen tähden hotelli Mosel-joen rannalla lähellä Trierin historiallista keskustaa. 216 huonetta, joissa mm.ilmastointi, minibaari, hiustenkuivaaja ja TV.
II ryhmä: to – su 6.10. - 9.10.2011
Majoitus II ryhmä: Arcada Hotel, Metzer Allee 6, Trier
Kolmen tähden hotelli, keskeinen sijainti. Huoneissa mm. ilmastointi, minibaari, hiustenkuivaaja ja TV.
Torstai
Saapuminen Frankfurtin lentokentälle, jossa bussi ja opas vastassa. Lähdemme kohti Trieria ja reitti kulkee Mainzin sekä Eltvillen kautta. Viehättävä Meinz on Rheinland-Pfalzin osavaltion pääkaupunki ja sijaitsee Rein- ja Main -jokien yhtymäkohdassa. Meinzin juuret johtavat roomalaisiin, jotka pitivät sitä strategisen sijaintinsa vuoksi jokilaivastonsa tukikohtana. Kaupunki tunnetaan kuitenkin parhaiten kirjapainon kehittäjän Johannes Gutenbergin kotikaupunkina. Lounas nautitaan Mainzissa, Haus des deutschen Weines –ravintolassa Gutenbergin aukiolla.
Lounaan jälkeen kierros Kloster Aberbach- viinitilalla Eltvillessä. Viinitila – 200 hehtaaria – on Saksan suurin ja sen omistaa Hessenin osavaltio. Vierailun aikana kuuden eri viinilajin maistiaiset. Samalla tutustuminen luostarin tiloihin kuten tunnelmalliseen”Hospitaliin”, historialliseen ”Cabinetkellariin”, eleganttiin myöhäisgoottilaiseen ”Kapitelsaaliin”. 
Illansuussa majoittuminen Trieriin ja illallinen Ravintola Romikulun’ssa, jonne bussikuljetus.
Perjantai
Perjantaina tutustumme Trieriin, joka on Saksan vanhin kaupunki. Se oli jo 293–395 keisareiden asuin- ja hallintopaikka ja tasaveroisena Yorkin sekä Milanon rinnalla yhtenä Rooman valtakunnan pääkaupungeista. Trier sijaitsee lähellä Luxemburgia Mosel-joen länsirannalla, tärkeällä Mosel-Saar-Ruwerin viinialueella. Kaupunki tunnetaan myös Karl Marxin syntymäkaupunkina. Kiertoajelulla tutustumme mm. Trierin roomalaisiin muistomerkkeihin (Porta Nigra, roomalainen kylpylaitos ja amfiteatteri) sekä Pyhän Pietarin katedraaliin ja goottilaiseen Liebfrauenkirhcheen, jotka kaikki ovat UNESCOn maailmanperintöluettelossa. Pistäydymme myös arkeologisessa Rheinisches Landesmuseumissa ja Hauptmarkt-aukiolla.
Historiallisen rautaisannoksen jälkeen nautimme lounasta viinitilalla,(Weingut Deutschherrenhof, Olewiegerstrasse 181, Trier). Lisäksi kierros tilalla ja viinimaistiaiset., jonka jälkeen paluu hotelliin iltapäivällä. 
Perjantai-ilta on vapaa.
Lauantai
Koko päivän retki Bernkastel-Kuesiin, joka sijaitsee noin 40 km koilliseen. Matka taittuu Moselin vartta pitkin, joten nautimme upeista näkymistä viinialueille. Menomatka bussilla, paluu jokilaivalla tai toisin päin, riippuen laivojen aikatauluista. 
Lounas ravintola Ratskeller Bernkastel-Kues. 
Lounaan jälkeen tutustuminen ja viinimaistiaiset DR Pauly-Bergweiler tilalla. Paluu hotelliin.
Illalla nautimme vielä viinimatkamme yhteisen päätösillallisen Ravintola Berghotel Kockelsbergissa, jonne kuljetus bussilla (noin 6 km).
Sunnuntai
Pakkaamme aamulla matkatavarat bussiin ja lähdemme kohti kuvankaunista Cochemia (n. 75 km) Vanha Valtakunnanlinna hallitsee maisemaa. Kaupungissa on jäljellä keskiaikaisen ja myöhempien aikakausien tyylisen kaupungin kujia ja rakennuksia. Vilkas rantakatu kahviloineen on niin paikallisten kuin turistien suosiossa.
Lounas ravintola Alte Thorschenkessa, jonka jälkeen vielä mahdollisuus vierailla Cochenin linnassa ennen lentokentälle lähtöä. Frankfurtiin on matkaa noin 160 km.
Hinta
Matkan alustava hinta on 1290 EUR/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huoneen lisämaksu on 150 EUR. Hinta sisältää reittilennon turistiluokassa lentokenttäveroineen, hotellin aamiaisineen sekä yllämainitut retket sisäänpääsymaksuineen, englanninkielisen (pyrimme saamaan suomenkielisen) oppaan ja bussin koko ajaksi käyttöömme sekä mainitut lounaat ja illalliset ruokajuomineen. 
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen matkalle alkaa torstaina 3.2. klo 9.00. Ilmoittautumiset mieluiten kotisivujen kautta sekä ennakkomaksu 400 EUR/hlö yhdistyksen tilille viimeistään 24.2.2011 
Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.
Hallitus
   
Ilmoittautumiset yhdistyksen tilaisuuksiin, osoitteenmuutokset sekä muu palaute mieluiten kotisivujen kautta tai sihteerille puhelimitse 050-526 1946.
Pankkiyhteys:  Nordea 157230-27359