Kauppatieteiden kandidaattiyhdistys ry

Jäsentiedote 1/2010

17.2.2010

Hyvät kandisisaret ja –veljet


85-vuotisjuhlan loistoa
Moni kandi on aikoinaan tanssinut oman promootionsa banketissa niissä samoissa Restaurant Pörssin eli entisen Adlonin tiloissa, joissa nyt järjestettiin yhdistyksen 85. vuosikokous ja -juhla.  Ei siis ollut yllättävää, että vanhoja promootiomuistoja kertailtiin illan puheissa! Kaikin puolin onnistunutta vuosijuhlaa oli kerääntynyt viettämään peräti 122 henkeä, mikä on hienoa jäsenmäärältään 450 hengen yhdistyksessä.
Erinomaisen ruuan ja juoman lisäksi tunnelmaa kohotti mieskuoro Psaldon kymmenhenkinen kokoonpano, joka esiintyi kahteen otteeseen ja lopuksi pyysi lavalle vahvistukseksi yleisöstä kaikki aikoinaan KYL:ssä laulaneet miehet. Heitä olikin juhlaväen joukossa yllättävän suuri määrä.
Vuosijuhlaesitelmässään Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Janne Virkkunen käsitteli uusien sähköisten medioiden mukanaan tuomia median käyttötapojen muutoksia ja erityisesti niiden nopeuden luomia haasteita perinteiselle sanomalehdelle. Lisäksi hän korosti lehdistön merkitystä yhteiskunnallisen keskustelun foorumina, jolla toimittajien vastuullinen ammattitaito on edelleen ratkaisevan tärkeää, ja siksi Helsingin Sanomissa uskotaankin, että ylläpitämällä laatujournalismia, heillä on vahva asema myös tulevaisuudessa.  Virkkusen puhe kirvoitti useita kysymyksiä ja kommentteja. 
Tervehdyspuheenvuoroja käyttivät kunniajäsenemme Matti Lehti, Aatto Prihti sekä Lasse Salminen, KY:n edustuston puheenjohtaja Alexander Patouchas sekä EKF:n varapuheenjohtaja Ensio Erä-Esko.
Tanssin sävelistä vastasi tuttuun tapaan Jaska Harjula Swinging Ensemble solistinaan valloittava Erja Uitto. Uskomme, että kaikki viihtyivät!  Tiivistetty selostus illan tunnelmista sekä kuvia juhlaväestä löytyy aikanaan yhdistyksen kotisivuilta. Emme laita kuvateksteihin kenenkään nimiä, mutta jos joku silti ei halua kuvansa tulevan yhdistyksen kotisivuille, niin pyydämme ottamaan yhteyttä sihteeriin.

Vuosikokouskuulumisia
Vuosikokouksen päätöksen mukaan yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Harri Keinonen, varapuheen-johtajaksi Ilkka Tiainen ja sihteeriksi Kristiina Linnoinen. Erovuorossa olleiden hallituksen jäsenten tilalle valittiin uutena Marjatta Härmälä sekä uudelleen Seija Fredriksson. Muina jäseninä jatkavat edelleen Outi Hirvilahti, Kari Janhunen, Juhani Kiesiläinen sekä Seija Turunen. Varsinaisiksi tilintarkastajiksi valittiin edelleen Hannu Niilekselä KHT ja Vesa Kauppinen ja heidän varamiehikseen Markku Koskela KHT ja Liisa Mononen. Kaikki kiittävät luottamuksesta.
Kokouksessa luovutettiin kantakanditodistus poissaolevina kahdelle kymmenen vuotta yhdistyksen jäsenenä olleelle eli Timo Lehtoselle ja Erkki Immoselle. He saavat todistuksensa postitse.

Jäsenmaksu 2010
Vuosikokous vahvisti hallituksen esityksen, jonka mukaan jäsenmaksu on edelleen 15 euroa.  Pyydämme Sinua maksamaan laskun 5.3.2010 mennessä. Muista käyttää oheisen laskun viitenumeroa (ei ole sama kuin jäsennumero!), jotta vältyt turhilta karhulaskuilta. Kunniajäsenyys vapauttaa jäsenmaksusta.
Martti Häikiö kertoo V.A.  Koskenniemestä 17.3.
Professori Martti Häikiön suururakka, runoilija-akateemikko Koskenniemen kokonaiselämäkerta - ”V. A. Koskenniemi – suomalainen klassikko” - julkaistiin tämän vuoden tammikuussa runoilijan 125-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Pääsemme kuulemaan, kun Häikiö elävästi valottaa kirjaa varten tekemäänsä tutkimustyötä alustamalla aiheesta V. A. Koskenniemi – eurooppalainen humanisti.  Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 17.3. klo 17.00 WSOY:llä, Bulevardi 12 A, 2. krs.  Avecit ovat tervetulleita mukaan!
Ilmoittautuminen viimeistään 11.3.
Aiheesta kiinnostuneille lisäksi tiedoksi, että Talvisodan päättymisen 70-vuotispäivänä, lauantaina 13.3. klo 15 järjestetään Helsingin yliopiston juhlasalissa Juhlakonsertti: V.A. Koskenniemi 125 vuotta. Sinne voi kukin hankkia lippunsa (á 20 €) omatoimisesti Lippupalvelun kautta. Tilaisuudessa on monipuolinen ohjelma: esiintyjinä kirjailija Jukka Parkkinen, oopperalaulaja Helena Juntunen, professori Martti Häikiö, lausuntataiteilija Eero Enqvist sekä Laulu-Miehet johtajanaan professori Matti Hyökki.

Helsingin kaupunginteatteri  ”Elokuu” 12.4.
Amerikkalaisen Tracy Lettsin kehuttu näytelmä Elokuu sai ensi-iltansa kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä jo vuosi sitten. Siitä asti se on vetänyt täysiä katsomoita. Yhtenä vetovoimatekijänä on keskeisessä roolissa perheen äitiä näyttelevä Ritva Valkama, joka kerrankin saa ilkeillä laukomalla totuuksia kolmelle tyttärelleen. Yhdistys on varannut 30 lippua maanantaille 12.4. klo 19. Väliajalla kohotamme yhdessä kuohuvan maljan. Avecit tervetulleita!
Ilmoittautumiset  sekä subventoitu osallistumismaksu 32 €/hlö yhdistyksen tilille viimeistään 10.3.

Yritysvierailu Vuosaaren satamaan 11.5.
Vuosaaren uusi satama on konttiliikenteen sekä roro- eli rekka- ja perävaunuliikenteen keskus. Sieltä on myös päivittäinen matkustajalaivayhteys Saksaan sekä kolmesti viikossa Puolaan. Pääsemme tutustumaan tämän uuden satama-alueen toimintaan viestintäpäällikkö Eeva Hietasen opastamina tiistaina 11.5. klo 17. Kokoontuminen Hansaterminaalilla, joka on sijoitettu B-portin yhteyteen. Paikalle pääsee ehdottomasti helpoiten metrolla Vuosaareen ja sieltä jatkaen klo 16.29 tai 16.53 lähtevällä bussilla 90B satamaan (bussimatka kestää noin 5 min). Henkilöautopysäköinti vain maksullisessa parkkitalossa.   Lisätietoa  www.portofhelsinki.fi   
Ilmoittautuminen viimeistään 6.5.

Kevätretki  Kotkaan 27.5.
Jatkamme kevätretkellä merellistä teemaa ja lähdemme tutustumaan Kotkan ihmeisiin torstaina 27.5. Menomatkalla pysähdymme Langinkosken keisarillisella kalastusmajalla, joka on ainut Venäjän rajojen ulkopuolella säilynyt keisariperheelle rakennettu rakennus. Jatkamme matkaa Kymijoen suulle Ravintola Keisarinsatamaan, jossa nautimme lounasta noutopöydästä. Kylläisinä siirrymme opastetulle kierrokselle paljon kehuttuun Merikeskus Vellamoon, jonka suojissa ovat sekä Suomen Merimuseo että Kymenlaakson museo. Kotkan matkailuopas tulee noutamaan meidät Vellamosta ja vie opastetulle kaupunkikierrokselle, johon kuuluu myös kierros Suomen palkituimmalla viheralueella, Sapokan puistossa. Ja mitä olisi Kotka ilman Kotkan Ruusua! Hänet tapaamme tietysti Merimieskapakka Kairossa, jossa nautimme lähtökahvit. 
Retkelle lähdemme Åbergin linjan bussilla Elielin tilausajolaiturista (sijaitsee hotelli Holiday Inn:n takana, junalaitureiden 14-19 kupeessa) klo 10.15  ja sinne myös palaamme illalla klo 20 jälkeen.
Sitova ilmoittautuminen sekä subventoitu maksu 60 €/hlö yhdistyksen tilille viimeistään 13.5.

Viinimatkat Sveitsiin 23. – 26.9. ja 30.9. - 3.10.2010
Ensi syksyn viinimatkat ovat taas olleet uskomattoman suosittuja: ilmoittautuneita on 30 + 30 henkeä eli molemmat ryhmät tulivat heti täyteen. Mikäli peruutuspaikkoja sattuu tulemaan, ilmoitetaan niistä sähköpostitse niille jäsenille, joiden sähköpostiosoite on rekisterissä. Hyvä syy hoitaa tiedot ajan tasalle! 

Sisaryhdistyksemme tilaisuudet
Sisaryhdistyksemme EKF kotisivuilta (www.ekonkand.fi) löytyvät tiedot heidän tulevista tapahtumistaan sekä ilmoittautumisohjeet. Myös Kandiyhdistyksen kotisivuilta on sinne linkki. Molempien yhdistysten jäsenet ovat tervetulleita toistensa tilaisuuksiin. EKF:n toiminta keväällä sisältää vuosikokouksen ja sen yhteydessä yritysvierailun Aktiaan 16.3. sekä kevätretken 3.6. kohteena Raaseporin Strömsö.

Hallitus
  
Ilmoittautumiset yhdistyksen tilaisuuksiin, osoitteenmuutokset sekä muu palaute mieluiten kotisivujen kautta tai sihteerille puhelimitse 050-526 1946.
Pankkiyhteys:  Nordea 157230-27359