Kauppatieteiden kandidaattiyhdistys ry

Jäsentiedote 4/2009

7.12.2009

Hyvät kandisisaret ja –veljet
  

Tällä kertaa kutsu yhdistyksen vuosikokoukseen ja –juhlaan tulee poikkeuksellisesti jo näin edellisen vuoden puolella: olemme joutuneet aikaistamaan tilaisuutta viikolla perinteisestä helmikuun alun viikonlopusta ja halusimme varmistaa, että ilmoittautumisaikaa jää tarpeeksi.  Siispä tervetuloa viettämään yhdistyksen 85-vuotisjuhlaa lauantaina 30. päivä tammikuuta 2010 Restaurant Pörssiin, jonka moni muistaa maineikkaana ravintola Adlonina! Pöytäseuruetoiveita voi esittää ilmoittautumisen yhteydessä ja yritämme parhaamme mukaan täyttää kaikki toiveet. Ravintolan kauniille linnanpihalle kerääntyy varmasti taas yli sata juhlijaa kilistelemään perinteisiä kandipikareita.
Myös seuraavan viinimatkan tiedot ovat jo tässä kirjeessä, vaikka matkan ajankohtaan onkin vielä reilusti aikaa. Valitettavasti ryhmämatkailu vaatii pitkät varausajat. Muu kevään ohjelma tulee tiedoksi uuden vuoden ensimmäisessä  jäsenkirjeessä, joka postitetaan vuosikokouksen jälkeen helmikuussa.

Viinimatka Sveitsiin syksyllä 2010:  I ryhmä 23.–26.9. ja II ryhmä 30.9.– 3.10.
  
Olemme ennakoineet viinimatkojen suuren kysynnän taas siten, että alustavat lento- ja majoitusvaraukset on  tehty kahta 30 hengen ryhmää varten. Riippuen ilmoittautuneiden määrästä  lopullinen päätös ryhmien koosta ja siitä, toteutuuko matka yhtenä vai kahtena ryhmänä, tehdään vasta ilmoittautumisen loputtua. Siksi on tärkeää, että ilmoittautumisen yhteydessä kerrot, sopiiko sinulle vain jompi kumpi ryhmistä vai ovatko molemmat ajankohdat mahdollisia. Toivomme tietysti, että kaikki halukkaat pääsisivät mukaan kandien suosituille kulttuuri- ja viinimatkoille!
Sveitsi ei ensimmäisenä tule mieleen, kun puhutaan viinintuottajamaista. Sveitsiläiset pankit, kellot ja juustot ovat sitäkin tunnetumpia. Kuitenkin Euroopan sydämessä sijaitsevat vanhimmat viininviljelysalueet ovat nimenomaan Sveitsissä. Nykyisin yhteensä 15 000 hehtaaria käsittävillä viiniviljelmillä kypsyy riittävästi rypäleitä ja niistä puristetut viinit puhuvat puolestaan. Useat viinit ovat jo kansainvälistä tasoa, mutta eivät ole vielä saavuttaneet ansaitsemaansa arvostusta. Sveitsiläiset viinitilat ovat tyypillisesti pieniä kooltaan ja ne sijaitsevat hajanaisesti ympäri maata. Tärkeimmät viininviljelykantonit ovat Valais, Vaud, Genève ja Ticino, joista kahden viljelyalaltaan suurimman kantonin alueilla matkareittimme kulkee. Samalla toki tutustumme myös kelloihin ja juustoihin ja upeisiin vuoristomaisemiin!
Matkaohjelma on pääpiirteissään seuraava:
Lähtö: torstaina 23.9. tai 30.9. Helsinki – Geneve AY867 klo 08.05 – 10.05
Paluu: sunnuntaina 26.9. tai 3.10.  Geneve – Helsinki AY870 klo 19.00 – 23.00
Majoitus: Hotel Tralala, 2, rue de Temple, Montreux
Kolmen tähden hotelli, joka sijaitsee Montreuxin vanhassa kaupungissa noin kilometrin päässä nykyisestä keskustasta. Hotelli on rakennettu vuodelta 1616 peräisin olevaan historialliseen rakennukseen, mutta viimeksi uusittu täysin vuonna 2008. Hotellissa on vain 36 huonetta, jotka kaikki ovat keskenään erilaisia, sisustettu modernisti ja nimetty kuuluisien muusikoiden mukaan. Lisätietoja www.tralalahotel.ch
Torstai
Lentokentällä meitä on vastassa oma bussi ja englanninkielinen opas, jonka johdolla teemme parituntisen kiertoajelun Genevessä. Kansainvälinen, siisti ja turvallinen kaupunki sijaitsee Geneve-järven rannalla ja sen tunnuksena on Jet d’Eau –suihkulähde, joka suihkuttaa vettä 140 metrin korkeuteen järven yläpuolelle. Kaupunkikierroksella näemme mm. Venäläisen kirkon, Saint Peter’s Cathedralin, pittoreskin vanhan kaupungin sekä uudemmat kansainväliset virastorakennukset kuten YK:n rakennuksen ja Punaisen Ristin päämajan.
Lounasta nautimme viehättävässä Cafe de la Comedie –ravintolassa, joka on paikallisten asukkaiden suosima. Lisätietoja www.lacomedie.ch
Lounaan jälkeen tutustumme sveitsiläisiin kelloihin perinpohjaisesti kuuluisassa Patek Philippe museossa (www.patekmuseum.com), jossa kelloseppien taidonnäytteitä eri aikakausilta on esillä neljän kerroksen verran.
Jatkamme matkaa Geneve-järven itäpäähän ja majoitumme hotelliimme Montreux’ssa.Illallinen Au Parc –ravintolassa, jossa kuuluisa italialainen keittiö. Lisätietoja www.au-parc.com
Perjantai
Perjantaipäivän ohjelma on omistettu juustolle: teemme kokopäivän retken Fribourgin kantonissa sijaitsevaan viehättävään Gruyerin kylään aivan alppien juurelle. Sieltä on kotoisin maailmankuulu kypsytetty Gruyère-juusto, joka valmistetaan sveitsiläisestä lehmänmaidosta. Vierailemme Gruyeres-juustotehtaalla, jossa tutustumme eri tuotantovaiheisiin. 
Lounas nautitaan Restaurant Chalet –ravintolassa, jossa sveitsiläisen tunnelman lisäksi tarjoillaan herkullista raclettea. Lounaan jälkeen jää vielä aikaa tutustua tähän idylliseen kylään kapeine mukulakivikujineen ja pikku kauppoineen.
Iltapäivällä tutustumme vielä keskiaikaiseen Gruyerin linnaan, jossa myös opastus. 
Perjantai-ilta on vapaa.
Lauantai
Lauantaina keskitymme Vaud’n kantonin Lavaux-alueen viinitarhoihin. Nämä pengerretyt viinitarhat ovat tuottaneet parhaita viinejä jo vuosisatoja upeiden maisemien keskellä: toisella puolella on Geneve-järvi, toisella lumipeitteiset vuorenhuiput. Vuodesta 2007 alueet on nimetty Unescon maailman perintö –listalle. Alun perin munkit viljelivät tätä noin 830 hehtaarin aluetta ja jättivät perinnöksi viinien valmistuksen salat. Tunnetuimmat Chasselas-rypäleet kypsyvät täällä herkullisiksi ”kolmen auringon alla”: ensinnäkin auringon valon, toiseksi järven heijastaman valon ja kolmanneksi jyrkkien rinteiden maaperän sitoman lämmön ansiosta. Käymme maistelemassa alueen viinejä kolmella eri viinitilalla  eli Caveau des Vignerons - Saint Saphorin, Epesses ja Cully. Maistiaisiin kuuluu myös paikallista leipää, makkaraa ja juustoa.
Palattuamme iltapäivällä majapaikkaan kokoonnumme vielä illalla yhteiselle illalliselle Restaurant Le Museum –ravintolaan, joka alkujaan on ollut 1300-luvulta peräisin oleva luostari. 
Lisätietoja www.swiss-riviera.com/museum
Sunnuntai
Sunnuntaina on vuorossa Valais’n kantonin viininviljely. Pääkohteena on Sierressa sijaitseva Chateau de Villa, joka on koko alueen käsittävä museo ja viinitila. Museo on rakennettu 1700-luvulta peräisin olevaan ylimyksen asuintaloon. Täällä ”Valais Vine and Wine Museum”  -rakennuksissa on esillä paitsi viinin valmistus, myös mahdollisuus valita maistiaisia yli 500 eri viinitilan tuotteista. Enologi tulee pitämään meille asiantuntevan opastuksen viinien maailmaan.
Lounas nautitaan museon ravintolassa, jonka jälkeen lähdetään paluumatkalle Geneven lentokentälle.
Hinta ja ilmoittautuminen
Matkan alustava hinta on 1370 EUR/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huoneen lisämaksu on 80 EUR. Hinta sisältää reittilennon turistiluokassa lentokenttäveroineen, hotellin aamiaisineen sekä yllämainitut retket sisäänpääsymaksuineen, englanninkielisen oppaan ja bussin koko ajaksi käyttöömme sekä mainitut lounaat ja illalliset ruokajuomineen.
Ilmoittautuminen matkalle alkaa torstaina 4.2. klo 9.00. Ilmoittautumiset mieluiten kotisivujen kautta sekä ennakkomaksu 400 EUR/hlö yhdistyksen tilille viimeistään 22.2.2010 
Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Hallitus
  
Ilmoittautumiset yhdistyksen tilaisuuksiin, osoitteenmuutokset sekä muu palaute mieluiten kotisivujen kautta tai sihteerille puhelimitse 050-526 1946.
Huom! Pelkkä maksu ei koskaan riitä ilmoittautumiseksi!
Pankkiyhteys:  Nordea 157230-27359