Viinimatka
Elsassiin
Ranskaan
|
|
II ryhmä: 1.-4.10.2009
|
Torstai
1.10. / Seija Turunen
|
|
Aamulla oli aikainen herätys, kun lentokentällä piti olla
kaksi tuntia ennen lennon lähtöä. Lennettiin Finnairin 8.20
lähteneellä koneella Frankfurtiin, jonne tultiin runsaat
puoli tuntia myöhässä. Meitä vastassa oli osalle ennestään
tuttu oppaamme Raija Mongiat sekä kuljettajamme Christian.
Matkalaukut saatuamme lähdimme ajamaan kohti Strasbourgia,
jossa meidän oli määrä ensin majoittua ja sitten mennä
lounaalle klo 13.00. Lennon myöhästymisestä johtuen olimme
jo myöhässä aikataulusta. Lähestyessämme Strasbourgia,
kuljettajamme sai kuulla että kaupunki on täysin tukossa.
Olimme onnistuneet valitsemaan päivän, jolloin noin 1500
ranskalaista maanviljelijää traktoreineen osoitti mieltään
roimasti alentuneita tuottajahintoja vastaan. Seisoimme
siis moottoritiellä ruuhkassa, joka ei liikkunut mihinkään.
Kaikilla meillä alkoi jo olla nälkä, emmekä olleet
olleenkaan ihastuneita oppaamme viestiin, jonka mukaan emme
ehtisi saamaan lounasta lainkaan, jos emme ehdi viimeistään
14.30 ravintolaamme. Onneksi ruuhka alkoi sitten yhtäkkiä
helpottaa, ja ehdimme ruokapaikkaamme juuri ja juuri ennen
vihonviimeistä ’deadlinea’.
|
|
Lounastimme Chez
Yvonne:ssa. Miten hyvältä Gewurtztraminer alkupaloineen
maistuikaan!
|
|
Puhumattakaan
hanhenmaksasta ja erittäin runsaasta
Choucroute+leikkele-annoksesta.
|
|
Useimmat meistä
söivät lautasen tyhjäksi, vaikkei ‘normaalioloissa’
millään olisi sellaista annosta jaksanut.
|
|
Ja Pinot Blanc
palan painikkeeksi; varmaan paras ateria koko matkalla ihan
olosuhteista johtuen.
|
|
Aterian jälkeen
pääsimme viimein majoittumaan Hotel Maison Rougeen.
|
|
Pahimmin rypistyvät vaatteet ulos laukusta ja sitten taas
menoksi.
|
|
Lounaan jälkeen tutustuimme kävellen Strasbourgin vanhaan
keskustaan, juoksimme läpi Beaux Arts taidemuseon, jossa näimme
ainakin Rafaellon Madonnan sekä kävimme Strasbourgin hienossa
goottilaisessa katedraalissa.
|
|
Kaupunkikierroksen jälkeen palasimme väsyneinä hotellille,
emmekä (ainakaan useimmat meistä) jaksaneet mennä edes
vilkaisemaan lähellä olevia tavarataloja, jotka olisivat
olleet vielä hetken aikaa auki. Säästyivät sitten nekin
rahat. Jotkut meistä ehtivät ottaa kunnon nokoset ennen
illallista.
|
|
Illallinen tarjoiltiin Maison Kammerzellissä, jolla kuulemma
oli kolme haarukkaa Michelinin oppaassa. Paikassa oli hienoa
historian havinaa, vaikka joidenkin mielestä katto oli kitschiä.
Ruokana lohiterriiniä, ankanrintaa ja rommikakkua vanhanpojan
hillolla. Ruokajuomana Pinot Gris Mallo ja poikkeuksellisesti
Bordeauxin punaviiniä. Tuhdin ja erittäin myöhäisen lounaan
johdosta moni joutui jättämään osan ateriasta lautaselle.
Ruuassa ei sinällään ollut mitään moitittavaa ja se oli jälleen
hyvin runsas.
|