Kauppatieteiden kandidaattiyhdistys ry

Viinimatka Elsassiin Ranskaan

II ryhmä: 1.-4.10.2009
Torstai  1.10. / Seija Turunen
Aamulla oli aikainen herätys, kun lentokentällä piti olla kaksi tuntia ennen lennon lähtöä. Lennettiin Finnairin 8.20 lähteneellä koneella Frankfurtiin, jonne tultiin runsaat puoli tuntia myöhässä. Meitä vastassa oli osalle ennestään tuttu oppaamme Raija Mongiat sekä kuljettajamme Christian. Matkalaukut saatuamme lähdimme ajamaan kohti Strasbourgia, jossa meidän oli määrä ensin majoittua ja sitten mennä lounaalle klo 13.00. Lennon myöhästymisestä johtuen olimme jo myöhässä aikataulusta. Lähestyessämme Strasbourgia, kuljettajamme sai kuulla että kaupunki on täysin tukossa. Olimme onnistuneet valitsemaan päivän, jolloin noin 1500 ranskalaista maanviljelijää traktoreineen osoitti mieltään roimasti alentuneita tuottajahintoja vastaan.  Seisoimme siis moottoritiellä ruuhkassa, joka ei liikkunut mihinkään. Kaikilla meillä alkoi jo olla nälkä, emmekä olleet olleenkaan ihastuneita oppaamme viestiin, jonka mukaan emme ehtisi saamaan lounasta lainkaan, jos emme ehdi viimeistään 14.30 ravintolaamme. Onneksi ruuhka alkoi sitten yhtäkkiä helpottaa, ja ehdimme ruokapaikkaamme juuri ja juuri ennen vihonviimeistä ’deadlinea’.
Lounastimme  Chez Yvonne:ssa. Miten hyvältä Gewurtztraminer alkupaloineen maistuikaan!
Puhumattakaan hanhenmaksasta ja erittäin runsaasta Choucroute+leikkele-annoksesta.
Useimmat meistä söivät lautasen tyhjäksi, vaikkei ‘normaalioloissa’ millään olisi sellaista annosta jaksanut.
Ja Pinot Blanc palan painikkeeksi; varmaan paras ateria koko matkalla ihan olosuhteista johtuen.
Aterian jälkeen pääsimme viimein majoittumaan  Hotel Maison Rougeen.
Pahimmin rypistyvät vaatteet ulos laukusta ja sitten taas menoksi. 
Lounaan jälkeen tutustuimme kävellen Strasbourgin vanhaan keskustaan, juoksimme läpi Beaux Arts taidemuseon, jossa näimme ainakin Rafaellon Madonnan sekä kävimme Strasbourgin hienossa goottilaisessa katedraalissa.
Kaupunkikierroksen jälkeen palasimme väsyneinä hotellille, emmekä (ainakaan useimmat meistä) jaksaneet mennä edes vilkaisemaan lähellä olevia tavarataloja, jotka olisivat olleet vielä hetken aikaa auki. Säästyivät sitten nekin rahat. Jotkut meistä ehtivät ottaa kunnon nokoset ennen illallista.  
Illallinen tarjoiltiin Maison Kammerzellissä, jolla kuulemma oli kolme haarukkaa Michelinin oppaassa. Paikassa oli hienoa historian havinaa, vaikka joidenkin mielestä katto oli kitschiä. Ruokana lohiterriiniä, ankanrintaa ja rommikakkua vanhanpojan hillolla. Ruokajuomana Pinot Gris Mallo ja poikkeuksellisesti Bordeauxin punaviiniä. Tuhdin ja erittäin myöhäisen lounaan johdosta moni joutui jättämään osan ateriasta lautaselle. Ruuassa ei sinällään ollut mitään moitittavaa ja se oli jälleen hyvin runsas.