the radio is broken


Subject: the radio is broken
From: Ville Kinnunen (ville.kinnunen@pp1.inet.fi)
Date: Mon 08 Nov 1999 - 16:49:34 EET


Terve. Aina olen itsekseni harmitellut että radio ei soita Frank Zappaa. Ennenvanhaan luin Katso! -sta viikon radio-ohjelmat etukäteen ja katselin josko ylen ykkösellä tulisi Frankkia. Ekan kerran kun ikinä tarkistin tuota asiaa, olin silloin diggaillut Zappaa noin vuoden, tärppäsi heti. Helmenkalastajat-ohjelmassa oli eräänä torstaiaamuna merkitty: Frank Zappa: The Girl in the Magnesium Dress. Panin herätyskellon soimaan ja kuuntelin ja nauhoitin biisin, ja olihan se sen jälkeenkin kuunneltava useampaan kertaan ja soitettava se äidillekin ja kehuttava että "kuuntele nyt miten kiehtova biisi". Noh, seuraavinakin viikkoina ja kuukausina kahlasin ohjelmatiedot toiveikkaana läpi, mutta enää ei tärppejä tullutkaan. Joten lopetin tarkistelun. Makasin sängylläni aamunkoittoon semi-katatonisessa tilassa ja uneksin kitaranuoteista jotka ärsyttäisivät johtajatyyppejä.

Mutta kuinkas sattuikaan. Nykyään en normaalisti kuuntele juurikaan radiota, en ole kuunnellut enää pariin kolmeen vuoteen sillä tavalla kuin nuorempana. Aamulla ennen töihin lähtöä tulee kuunneltua uutiset ja samoin töistä tullessa. Noin viikko sitten tulin taas metsätöistä ja napsautin stereot päälle. Radio oli auki ja kanava radio suomi. Ja eikös tuutista ala tulla "Bobby Brown Goes Down." Noh, ajattelin, edes jotain Zappaa... Biisin loputtua suljin radiovastaanottimeni. Mutta tänään tapahtuikin jotain aivan muuta.

Viime viikon lopulla täällä Ristijärven Jokikylässä satoi lunta, ja sen päälle on nyt pari päivää sadellut jäätävää tihkua. Pääasiallinen kulkuvälineeni paikasta toiseen ja viikonloppuisin kolmanteen on polkupyörä. Vaihteenvalitsin ja vaihdevaijeri olivat kuitenkin jäätyneet, ja päätin viedä pyörän pannuhuoneen hakeliiteriin sulamaan jotta voin voidella vaijerit ja putsata pyörän talvikuntoon. Hakeliiterissä on vanha putkiradio. Pistin töpselin seinään. Putkien lämmettyä väänsin radion ylen ykköselle. Sieltä tulikin mielenkiintoinen tarina, jota surasin muutaman minuutin. Yhtäkkiä tarinan taustamusiikki vaihtui. Melodia oli tuttu. Mietin vähän aikaa. Pian tunnistinkin biisin: What's New in Baltimore?
Vedin töpselin seinästä. Hymyilin.

Kysynkin nyt teiltä jotka luultavasti joudatte radiota kuuntelemaan... ;-) , tuleeko miltään kanavalta Zappaa, miten usein, mitä? Nuo kaksi tapausta jotka kuvailin panevat epäilemään että FZ - pitoisuus olisikin olettamaani suurempi, tai sitten nuo kerrat olivat vain sattumia. Kertokaa ihmeessä jos tiedätte.

--
-------------------------------------------------------------------------------------
"Playing a guitar solo with this band is like trying to
grow a watermelon in easter hay."  -Frank Zappa-



This archive was generated by hypermail 2a24 : Fri 22 Dec 2006 - 16:47:19 EET