Seuran toiminta | Puhekupla | Arkisto

[puhekupla] Maailman sarjakuvat tarjoaa


From: Leif Packalen (leif.packalen@worldcomics.fi)
Date: 11.05.2003 - 10:25:25


Maailman sarjakuvat tarjoaa
Maailma kylässä festivaalilla Helsingissä, Kaisaniemen puistossa, toukokuun 17-18 pnä tilaisuuden tutustua yhteistyökumppaneihimme, kampanjasarjakuvan tekijöihin, Sharad Sharmaan (Intia) ja Katti Ka-Batemboon (Tansania). Festivaaliin on vapaa pääsy ja se on auki lauantaina 12.00-20.00 ja sunnuntaina 11.00-18.00. Katti ja Sharad kertovat työstään ja esittelevät piirroksiaan sekä uusia kampanjasarjakuvaformaatteja.

Meidät löytää festivaalialueen Expo-teltasta, jossa meillä on intialaista seinäsarjakuvaa esittelevä näyttely. Seinäsarjakuvat on tehty silkkipainotekniikalla ja ne käsittelevät yhteiskunnallisia aiheita kuten kastittomien oikeuksia, lukutaidon merkitystä, luonnonsuojelua. Aiheet on sovittu kylänvanhimpien kokouksissa ja nämä varsin expressiiviset sarjakuvat ovat paikallisten aktivistien piirtämiä. Seinäsarjakuvia levitetään Intiassa tuhansiin kyliin liimattavaksi temppeleiden, koulujen, postikonttoreiden ym rakennusten seiniin. Näyttely on ainutlaatuinen ja saatu aikaan vain hyvien paikallisten kontaktien tuloksena.

Olemme onnistuneet saamaan myös muutamia seinäsarjakuvia myytäväksi hintaan 10 euroa/kpl.

Koska festivaalin teema liittyy ruokaan, esittelemme myös afrikkalaisia ja intialaisia ruoka-aiheisia sarjakuvia ja pilapiirroksia.

Lisäksi myymme Katja Tukiaisen Postia Intiasta kirjaa, Katjan kortteja, omia korttejamme ja monisteita sekä uutuutena Keniassa ilmestyvää Penknife huumoritabloidilehteä, jossa piirtävät mm Gado Mwampembwa ja Frank Odoi. Aitoa afrikkalaista huumoria pursuavan lehden saa kahdella eurolla.

Myös aikaisemmissa tapahtumissa suuren suosion saanut Karikatyyriautomaatti on paikalla. Mukana piirtämässä ainakin Tarmo Koivisto, Katja Tukiainen, Matti Hagelberg ja Ville Tietäväinen.

Tervetuloa

Leif Packalén

Maailman sarjakuvat - Världens serier ry.
World Comics-Finland
Vanamontie 4 E 156
01350 Vantaa, Finland
phone +358-9-8736751 or cell +358-40-5318235
e-mail leif.packalen@worldcomics.fi
web www.worldcomics.fi

 


S u o m e n S a r j a k u v a s e u r a n S ä h k ö i s e t S i v u t
pääsivu
| seuran toiminta | kupla-akatemia | piirtäjät | alan toiminta | viikon verkkosarja | posti | linkit